Hans-Tore Bjerkaas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Hans-Tore Bjerkaas
Hans-Tore Bjerkaas at Nordiske mediedager 2010.jpg
Født7. juni 1951 (66 år)
Tromsø
Utdannet ved Universitetet i Tromsø
Beskjeftigelse Journalist, fotballspiller
Nasjonalitet Norge

Hans-Tore Bjerkaas (født 7. juni 1951 i Tromsø) er en norsk journalist, programleder og tidligere kringkastingssjef i NRK.

Han startet sin karriere i 1977 i NRK Troms, der han var programleder i programmet Halvsju. Han ble videre redaksjonssjef i fjernsynsavdelingen ved samme distriktskontor. Deretter ble han redaksjonssjef i NRK Hordaland. Fra 1992 var han i en kort periode programdirektør i TV 2. Etter en periode ble han distriktssjef i NRK Troms og i 1997 ble Bjerkaas fjernsynsdirektør i hele NRK. I 2000 ble han direktør for NRK Kringkasting. Senere vendte han tilbake til Tromsø og jobben som distriktsredaktør for NRK Troms og Finnmark.

Han ble av NRKs styre den 24. januar 2007 utpekt til ny kringkastingssjef etter John G. Bernander.[1] Han tiltrådte stillingen 19. mars samme år.[2] Bjerkaas varslet 27. august 2012 NRKs styre at han kom til å slutte som kringkastingssjef når åremålet hans gikk ut i mars 2013.[3]

Bjerkaas har spilt for Tromsø Idrettslag, og hadde verv i samme klubb på 80-tallet. Han har Norges Fotballforbunds høyeste lederutdanning, og er også utdannet cand.mag. ved Universitetet i Tromsø med fagene historie, norsk og filosofi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)