Bondebladet (tidsskrift)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bondebladet
LandNorge
TypePeriodikum
FormatTabloid
Grunnlagt1974
Eier(e)Norges Bondelag
SpråkNorsk
HovedkontorOslo
Nettstedhttp://www.bondebladet.no/

Bondebladet er en nyhetsavis og et fagblad for norske bønder, utgitt av Tun Media for Norges Bondelag. Bladet ble etablert i 1900 som Frøi. Norsk bondeblad, ble i 1911 til Landmandsforbundet : medlemsblad for Norsk landmandsforbund, i 1922 til Norges bondeblad : medlemsblad for Norges bondelag,[1] og i 1974 til Bondebladet.[2]

Målgruppa er medlemmer i Norges Bondelag og landbrukssamvirket, andre bønder, ansatte i landbruksorganisasjoner, og andre med interesse for det som skjer i landbruket og på bygdene. Bondebladet kommer ut ukentlig med gjennomsnittlig 40 sider pr nummer. Bondebladet har ca. 65 000 abonnenter og ca. 120 000 lesere.

Landbruks-, miljø- og næringspolitikk er et sentrale temaer. Bondebladet følger også med i det som skjer internasjonalt innen handelspolitikk, landbruk og matprodukjon. Avisen tar også for seg et utvalg emner fra hovedproduksjonene i landbruket til nye næringer og nisjenæringer på bygdene. Bondebladet har tabloidformat og reportasjer står sentralt i presentasjonen av stoffet.

Ansvarlig redaktør er Iver K. Gamme .

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Tveterås, Harald L., red. (1984). Norske tidsskrifter : bibliografi over periodiske skrifter i Norge inntil 1920. Universitetsbiblioteket. s. 93. 
  2. ^ (no) Bondebladet i BIBSYS

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]