The Simpsons Movie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Simpsons Movie
Generell informasjon
Utgivelsesår27. juli 2007
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørDavid Silverman
ProdusentJames L. Brooks
Matt Groening
Al Jean
Mike Scully
Richard Sakai
ManusforfatterMatt Groening
James L. Brooks
Al Jean
Mike Scully
Ian Maxtone-Graham
George Meyer
David Mirkin
Mike Reiss
Matt Selman
John Swartzwelder
Jon Vitti
MusikkHans Zimmer
David A. Stewart (sanger)
Foran kamera
MedvirkendeDan Castellaneta
Julie Kavner
Nancy Cartwright
Yeardley Smith
Hank Azaria
Harry Shearer
Pamela Hayden
Tress MacNeille
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

The Simpsons Movie er en animasjonsfilm basert på TV-serien Simpsons. Den er produsert av Gracie Films for 20th Century Fox, med animasjon produsert av Film Roman. Filmen hadde premiere 27. juli 2007 over hele verden. James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Mike Scully og Richard Sakai er produsenter for filmen, og den er skrevet av elleve av TV-seriens mest profilerte manusforfattere.[1]

The Simpsons Movie er det eneste fra Simpsons som har blitt dubbet på norsk, årsaken til det er at folk var veldig negative til dubben og mente at serier og filmer som var sikta mot voksne ikke bør dubbes, det kan også være på grunn av at det aldri har vært verken etterspørsel eller interesse til å dubbe serien. Resten av serien og spesialene er kun tekstet på norsk.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Rockebandet Green Day holder en konsert på Lake Springfield, men band-medlemmene klarer ikke å engasjere publikum i en diskusjon om miljø og global oppvarming. Hele bandet blir drept når all forurensningen i innsjøen ødelegger en flytende brygge som bandet står på. Under en seremoni i den lokale kirken får bestefar Simpson en profeti om at hele Springfield kommer til å bli ødelagt, men det er bare Marge som tar dette på alvor. Lisa og hennes nye venn Colin, som hun raskt blir forelsket seg i, arrangerer en konferanse hvor de forsøker å overbevise resten av byen om å rydde opp i innsjøen deres. I mellomtiden adopterer Homer en gris fra restauranten Krusty Burger, noe som får hans allerede forsømte sønn Bart til å se på naboen Ned Flanders som en langt bedre farsfigur.

Homer lagrer grisens avføring i en overfylt silo. Deretter dumper han hele siloen i innsjøen og forurenser den ytterligere. Ett øyeblikk senere hopper et ekorn oppi innsjøen og går gjennom en mutasjon. Ned Flanders og Bart går en tur sammen, og oppdager ekornet. Environmental Protection Agency fanger den. Russ Cargill, leder for EPA, informerer USAs president Arnold Schwarzenegger om den omfattende forurensningen i Springfield. Han presenterer fem forskjellige alternativer. Presidenten velger en tilfeldig plan, uten å lese alternativene først. Denne planen går ut på å innlemme Springfield under en gigantisk kuppel. Når Homers silo blir oppdaget i innsjøen, nærmer en sint mobb av innbyggerne seg til Simpsons hjem.

Familien klarer å stikke av gjennom et stort synkehull i Maggies sandkasse. De flykter deretter til Alaska, for å begynne ett nytt liv. Ved et sirkus vinner Homer en konkurranse, og får en lastebil i premie som familien bruker til å reise videre. Etter tre måneder med mislykkede rømningsforsøk begynner det å dukke opp enkelte sprekker i kuppelen. Russ Cargill, som ikke ønsker at nyheten om hva han har gjort skal bli for utbredt, planlegger å ødelegge hele Springfield. I Alaska ser Simpson-familien en annonse på TV med Tom Hanks, for en ny Grand Canyon nøyaktig der Springfield pleide å ligge. Når de forstår at hjembyen deres er i fare, velger Marge og barna å vende hjem. Men Homer er imot å hjelpe menneskene som jagde familien deres ut av byen.

Marge og barna velger å forlate Homer, men de blir snart tatt til fange av EPA og plassert tilbake under kuppelen. Etter et besøk fra en mystisk Inuit-sjaman, får Homer en åpenbaring om at han må redde hjem-byen sin. Homer oppdager at familien befinner seg i Springfield, og at myndighetene planlegger å sende et helikopter for å senke en bombe hengt med tau gjennom et hull øverst i kuppelen. Homer klatrer til toppen av kuppelen ved hjelp av superlim, men bomben faller ned. Etter å ha blitt gjenforent med Bart, bruker han og Bart en motorsykkel for å kjøre oppover langs siden av kuppelen.

Bart klarer så vidt å kaste bomben gjennom det lille hullet i kuppelen, sekunder før detoneringen. Bomben eksploderer og ødelegger hele kuppelen. Russ Cargill ønsker å drepe Homer og Bart for å ha ødelagt planen hans. Men Maggie slår ham ut med en kampestein. Innbyggerne i byen berømmer Homer for å ha reddet dem og byen deres. Deretter rir Homer av gårde sammen med Marge på motorsykkelen deres inn i solnedgangen. Springfield begynner deretter å restaurere byen deres.

Stemmer[rediger | rediger kilde]

Originale stemmer[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ««Homer going to bat in '07»». Variety.com. 3. april 2006. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]