De Historiske

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
De Historiske
Offisielt navnDe Historiske AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer977389674
BransjeBransjeorganisasjon
Etablert17. mars 1997
HovedkontorBergen
LandNorge
Nettstedwww.dehistoriske.no

De Historiske AS, tidligere De Historiske Hotel og Spisesteder DA, er en medlemskapsbasert næringslivsorganisasjon der hoteller og restauranter med bygninger av verneverdig betydning er samlet. Et medlemskap er regnet som et kvalitetsstempel for bedriften, men setter samtidig krav og forventninger til kvalitet, arkitektur og bevaring av historiske verdier. Organisasjonen er internasjonalt forankret gjennom Historic Hotels of Europe og Historic Hotels of America, som er støttet av National Trust for Historic Preservation.

Høsten 2021 reiste Hotel Park Pension i Hordaland søksmål mot De Historiske Hotel og Spisesteder DA, med krav om erstatning for det saksøker mente var forskjellsbehandling til fordel for et annet hotell som var medlem av kjeden samtidig som Hotel Park Pension.[1]

Våren 2023 ble det kjent at investorselskapet Ferd hadde søkt å kjøpe seg inn i kjeden, men at de mindre aksjonærene i De Historiske AS hadde avvist å få Ferd inn på eiersiden.[2]

Historiske hoteller i Norge[rediger | rediger kilde]

Historiske restauranter og spisesteder i Norge[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Hotel Park Pension trekker De Historiske for retten». Estate Vest. 14. oktober 2021. Besøkt 27. juli 2023. «I slutten av januar skal er det duket for rettssak mellom Hotel Park Pension og medlemsorganisasjonen De Historiske Hotel- & Spisesteder DA. Hotel Park Pension krever nærmere 800.000 kroner i erstatning av De Historiske. Bakgrunnen er at hotellet mener det foreligger mislighold i medlemsforholdet.» 
  2. ^ «Rødt lys for Ferd i hotellselskap: De Historiske henter inn 10 millioner fra eksisterende eiere». www.finansavisen.no (norsk). 17. april 2023. Besøkt 27. juli 2023. «Dermed ble samarbeidet med Ferd lagt på is, sier Nils Henrik Geitle, adm. direktør i De Historiske.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]