Game Boy Color

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Game Boy Color
Game Boy Color.jpg
Produsent: Nintendo
Type: Håndholdt spillkonsoll
Generasjon: Femte
Utgitt: JP 21. oktober 1998
NA November 1998
EU 1999
AU 1999
Eksemplarer: 49,27 millioner
Toppspill: Super Mario Bros. Deluxe
Forgjenger: Game Boy
Etterfølger: Game Boy Advance

Game Boy Color (også referert til som GBC) er Nintendos etterfølger til Game Boy og ble sluppet 21. oktober 1998 i Japan og i november samme år i USA. Den har fargeskjerm og er bare noe større enn Game Boy Pocket. Prosessoren er dobbelt så rask som forgjengerens og har dobbelt så mye minne. Den hadde også en infrarød kommunikasjonsport for å kunne koble flere enheter sammen. Dette finnes ikke på senere versjoner av Game Boy, som Game Boy Advance.

Game Boy Color var et svar på press fra spillutviklere etter et nytt system, siden de følte at Game Boy, selv i sin siste form – Game Boy Pocket – ikke var tilstrekkelig. Resultatproduktet var den første bakoverkompatible håndholdte spillkonsollen, og dro fordel av det store biblioteket av spill og det at forgjengeren allerede var etablert i markedet. Dette ble en fremtredende egenskap til Game Boy-serien, siden dette gjorde det mulig å lansere et nytt system med et mye større bibliotek enn noen av sine konkurrenter.

Konsollen hadde mulighet for å vise opptil 56 forskjellige farger samtidig på skjermen fra sin palett på 32 768 farger. Den kunne også fargelegge spill som hadde blitt utviklet for den opprinnelige Game Boy-konsollen.

Se også[rediger | rediger kilde]