Simulatorspill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Job Simulator er et Virtual Reality (VR) yrke-simulatorspill der spilleren får prøve seg i ulike yrker, som for eksempel ekspeditør på butikk eller "kontorist".[1]

Et simulatorspill er et spill som har som hensikt å simulere et yrke, en livsstil, en sport eller en aktivitet. Et simulatorspill kan spilles hjemmefra, og krever ikke utstyr som det en «ekte» simulator gjør. Formålet med en simulator er at den skal føles realistisk. En simulator legger ofte opp til at du skal bygge dine ferdigheter opp, gjerne gjennom oppgraderinger, slik at spillet skal bli lettere mot slutten. Som oftest er det likevel ikke noe klar slutt på spillet i en simulator. Simulatorspill deles gjerne opp i mange ulike kategorier.

Simulatorspill: Yrke[rediger | rediger kilde]

Et yrke-simulatorspill har som hensikt å etterligne et yrke. Spillet tar gjerne for seg alt fra økonomi og administrasjon, til de mer praktiske oppgaver på arbeidsplassen, som å operere maskiner. Et eksempel på en slik simulator er Farming Simulator. Her får man sin egen gård, og skal drive den slik en bonde ville gjort i virkeligheten.

Simulatorspill: Livsstil[rediger | rediger kilde]

En livsstil-simulator skal etterligne levekårene til en gruppe mennesker. Et eksempel på en slik simulator er Cowboy Life Simulator, der man får muligheten til å leve i Det ville vesten på 1800-tallet.

Simulatorspill: Sport[rediger | rediger kilde]

En sportssimulator skal etterligne en eller flere sporter. En klassisk sportssimulator er Wii Sports. Dette tar for seg ulike sporter, som golf og bowling, der du utfører bevegelser ved å bevege armene med Wii-kontrollen i hånda.

Simulatorspill som trening[rediger | rediger kilde]

Simulatorspill brukes gjerne som et supplement i opplæring innen ulike yrker. For mer krevende yrker, slik som flyger (pilot) benyttes gjerne en avansert flygesimulator. Når man benytter en simulator kan man øve på hendelser som ikke kan utføres i virkeligheten, slik som ulykker eller ekstremt dårlig vær.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Job Simulator». store.playstation.com. Besøkt 8. mai 2021.