Pikachu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pikachu
ArbokPikachu (#025)Raichu
Japansk navnピカチュウ Pikachū
Utviklet fraPichu
Utvikles tilRaichu
TypeElectric
Høyde40 centimeter
Vekt6 kilogram
Første spillPokémon Red og Blue (Generasjon I)

Pikachu (ピカチュウ Pikachū) er den mest kjente pokémonen,[1] og en uoffisiell maskot til Pokémon-spillene.[2] I Pokédexen har den nummer 25.[3]

Pikachu er fra den første generasjonen med Pokémon, og er av typen electric (elektrisk). I Pokédexen beskrives den som «elektrisk mus Pokémon». Utseendemessig har den gul, glatt pels, en lynformet hale, mørke striper på ryggen, svarte ørespisser og røde kinnsekker, der elektrisiteten blir lagret.

Ash Ketchum, hovedpersonen i Pokémon-animeen, fikk Pikachu som sin første Pokémon av Professor Oak, etter å ha ønsket seg alle de andre Pokémonene charmander, squirtle og bulbasaur først. Alle var tatt, og derfor ble det til at han fikk, ja nettopp, Pikachu. Pikachu har etter det vært med i alle hans eventyr, inkludert i alle Pokemon-filmene.

Navnet Pikachu er sammensatt av «pikapika», som er et japansk onomatopoetikon for gnistre, og «chuchu», som er et japansk onomatopoetikon for «pip» (lyden som mus lager).

Pikachu kan utvikles til Raichu ved å bruke thunderstone (tordenstein). Pichu utvikler seg til Pikachu ved at man maksimerer «friendship» (vennskap). Pikachu kan fanges på alle de håndholdte spillene, men kan være vanskelig å finne. I Pokemon: Sun and Moon så har man muligheten til å utvikle Pikachu til to ulike former av Raichu. Den ene formen er den vanlige Raichu men man trenger ikke thunderstone lenger for å oppnå denne. Istedenfor så bruker man thunderstone for å oppnå den nye formen som er Alola-versjonen av Raichu. Forskjellen mellom disse to er at i motsetning til den vanlige formen til Raichu så er Alola Raichu av typen Electric/Psychic.[4]

Stemmen som blir brukt i animeen, er fra seiyū Ikue Otani.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Baird, Scott (8. mai 2022). «Every Country Where Pikachu Is The Most Popular Pokémon». ScreenRant (engelsk). Besøkt 4. januar 2023. 
  2. ^ Byrd, Matthew (28. april 2021). «How Pikachu Became Pokémon's Mascot». Den of Geek (engelsk). Besøkt 4. januar 2023. 
  3. ^ Simelane, Smangaliso (20. desember 2022). «Ash's Greatest Victories and Defeats in the Pokemon Anime». Game Rant (engelsk). Besøkt 4. januar 2023. 
  4. ^ «Raichu - #026 - Serebii.net Pokédex». www.serebii.net. Besøkt 13. mars 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]