Pikachu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pikachu
ArbokPikachu (#025)Raichu
Japansk navnピカチュウ Pikachū
Utviklet fraPichu
Utvikles tilRaichu
TypeElectric
Høyde0,4 m
Vektkg
Første spillPokémon Red og Blue (Generasjon I)

Pikachu (ピカチュウ Pikachū) er den mest kjente Pokémonen.[trenger referanse] Mange ser på den som maskoten til Pokémon-spillene. I National Dex er den nummerert som 25. Virkelighetens Pikachu er kanskje en ili pika (Ochotona iliensis),[1] en sjelden og svært lodden pipehare (også kalt pika) som lever i høyder på 2 800–4 100 moh. i Tianshan-fjellene i Kina.[2]

Pikachu er fra førstegenerasjonen av Pokémon, og er av typen electric (elektrisk). I Pokédexen beskrives den som «elektrisk mus Pokémon». Utseendemessig har den gul, glatt pels, en lynformet hale, mørke striper på ryggen, svarte ørespisser og røde kinnsekker, der elektrisiteten blir lagret.

Ash Ketchum, hovedpersonen i Pokémon-animeen, fikk Pikachu som sin første Pokémon av Professor Oak, etter å ha ønsket seg alle de andre Pokémonene charmander, squirtle og bulbasaur først. Alle var tatt, og derfor ble det til at han fikk, ja nettopp, Pikachu. Pikachu har etter det vært med i alle hans eventyr, inkludert i alle Pokemon-filmene.

Navnet Pikachu er sammensatt av «pikapika», som er et japansk onomatopoetikon for gnistre, og «chuchu», som er et japansk onomatopoetikon for «pip» (lyden som mus lager).

Pikachu kan utvikles til Raichu ved å bruke thunderstone (tordenstein). Pichu utvikler seg til Pikachu ved at man maksimerer «friendship» (vennskap). Pikachu kan fanges på alle de håndholdte spillene, men kan være vanskelig å finne. I Pokemon: Sun and Moon så har man muligheten til å utvikle Pikachu til to ulike former av Raichu. Den ene formen er den vanlige Raichu men man trenger ikke thunderstone lenger for å oppnå denne. Istedenfor så bruker man thunderstone for å oppnå den nye formen som er Alola-versjonen av Raichu. Forskjellen mellom disse to er at i motsetning til den vanlige formen til Raichu så er Alola Raichu av typen Electric/Psychic.[3]

Stemmen som blir brukt i animeen, er fra seiyū Ikue Otani.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]