Hopp til innhold

Mario Kart DS

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mario Kart DS
UtviklerNintendo
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
ProdusentHideki Konno
PlattformNintendo DS
UtgivelseJP 8. desember 2005
NA 14. november 2005
EU 25. november 2005
SjangerBilspill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense3+
Format256-Megabit flash card
Nettstedwww.mariokart.com/mkds/launch/index.html
Del av serien Mario Kart

Mario Kart DS er et Gullstikka-belønnet bilspill som ble utviklet og utgitt av Nintendo til den håndholdte spillkonsollen Nintendo DS. Spillet er en del av Nintendos spillserie Mario Kart, der Mario og vennene (og fiendene) hans konkurrerer i go-kart-kjøring mens de slåss seg imellom ved hjelp av forskjellige våpen. De kjører på baner oppkalt etter forskjellige lokaler i Mario-universet.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Mario Kart DS er et bilspill der figurer fra Mario-universet konkurrerer mot hverandre. Man kan få forskjellige våpen, som varmesøkende prosjektiler og eksplosiver, eller andre hjelpemidler som nitro for å øke farten. Både egenskaper innen bilkjøring og det å bruke objektene man finner på banene er viktige i spillet. Mens man kjører, ser man bilen i et tredjepersonsperspektiv i den øverste skjermen på konsollen, og et kart over banen samt den foreløpige stillingen i løpet på den nederste skjermen.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Man kan velge mellom følgende rollefigurer til go-karten sin i spillet:

¹Bare tilgjengelig i nettverksspill

Biler[rediger | rediger kilde]

Hver av de spillbare figurene starter med to biler, en «spesialbil» som kun den figuren har tilgjengelig, og en «standardbil» som ser ut som en virkelig go-kart. Disse bilene har forskjellige egenskaper. Senere, etter at man har åpnet for mer av spillet, kan man velge mellom samtlige av spillets 36 biler.

Bilene har egenskaper i de følgende kategoriene:

 • Akselerasjon
  • Hvor raskt en bil kan nå toppfart. En bil med høy akselerasjon vil dermed komme seg raskere tilbake på veien etter at den er truffet av et våpen, og vil også ha mindre problemer med å kjøre utenfor veien.
 • Fart
  • En bils toppfart. Høyere toppfart sammenhenger vanligvis med lavere akselerasjon og dårligere håndtering.
 • Håndtering
  • Hvor enkelt en kart kan kontrolleres.
 • Vekt
  • Hvor tung en bil er. Dette kan også påvirkes av hvilken figur som kjører bilen. Figurer som er tunge kan dytte andre av veien, mens figurer som er lette kan kjøre utenfor banen uten å miste for mye fart.
 • Drift
  • Hvor lett det er å skli gjennom svingene, og oppnå en såkalt miniturbo.
 • Objekter
  • Hvor stor sjanse det er for å få kraftige objekter mens man kjører et løp, samt at objekter som stjerner og «Bullet Bills» har innvirkning på spilleren lengre. Standardbiler har bestandig en gjennomsnittlig objektstatus, mens spesialbiler kan ha en høy eller en lav status.

Moduser[rediger | rediger kilde]

Alle moduser i Mario Kart DS er tilgjengelige med en gang.

Grand Prix[rediger | rediger kilde]

I Grand Prix-modus spiller man mot datakontrollerte sjåfører, eller i flerspillermodus mot andre spillere. Det er to Grand Prix-løp i Mario Kart DS, og de består av fire cup-er, som igjen består av fire løp.

Nitro Grand Prix
# Mushroom Cup WFC Flower Cup WFC Star Cup WFC Special Cup WFC
1 Figure-8 Circuit Ja Desert Hills Ja DK Pass Ja Wario Stadium Ja
2 Yoshi Falls Ja Delfino Square Ja Tick-Tock Clock Nei Peach Gardens Nei
3 Cheep Cheep Beach Ja Waluigi Pinball Nei Mario Circuit Ja Bowser Castle Nei
4 Luigi's Mansion Ja Shroom Ridge Nei Airship Fortress Nei Rainbow Road Ja
Retro Grand Prix
# Opprinnelse Shell Cup WFC Banana Cup WFC Leaf Cup WFC Lightning Cup WFC
1 SNES Mario Circuit 1 Ja Donut Plains 1 Nei Koopa Beach 2 Nei Choco Island 2 Ja
2 N64 Moo Moo Farm Ja Frappe Snowland Ja Choco Mountain Ja Banshee Boardwalk Nei
3 GBA Peach Circuit Ja Bowser Castle 2 Nei Luigi Circuit Nei Sky Garden Ja
4 GCN Luigi Circuit Ja Baby Park Ja Mushroom Bridge Nei Yoshi Circuit Ja

Kampmodus[rediger | rediger kilde]

Kampmodus er ikke tilgjengelig i nettverk, og kan bare spilles som enspiller og vanlig flerspiller.

Kartene som er tilgjengelige i kampmodus er:

Dette er baner som vanligvis er av sirkulær eller kvadratisk form, uten start eller mål, og ingen muligheter for å kjøre utenfor banen. Noen, men ikke alle, har kanter man kan falle ut fra.

Ballongkamp[rediger | rediger kilde]

I ballongkampen skal spillerne forsøke å sprekke hverandres ballonger, mens de holder sine egne ballonger intakte. Hver spiller starter med fem ballonger, en med luft og fire uten. Man kan blåse opp ballonger ved å holde inn select-knappen eller blåse i konsollens mikrofoninngang mens man står stille. Man kan maks ha oppblåst tre ballonger samtidig.

En spiller taper når hen ikke har flere oppblåste ballonger igjen. Ballonger som tilhører andre spillere kan sprenges ved at man angriper dem med våpen. Ballonger kan også stjeles fra andre spillere hvis en spiller har mindre enn tre oppblåste ballonger og kjører på en annen spiller mens han bruker en sopp.

Spillere med færre opplåste ballonger mottar kraftigere våpen, men de har også en større risiko for å tape hvis ballongene deres blir sprengt. Den siste spilleren eller laget som gjenstår vinner.

Shine Runners[rediger | rediger kilde]

En ny kampmodus som heter Shine Runners ble introdusert til serien i dette spillet, der spillerne må kjøre rundt og samle Shine Sprites, og det er om å gjøre å samle flest. Man mister Shine Sprites hvis man blir truffet. Når klokken når 0, vil spillerne med færrest Shine Sprites bli eliminert, og klokken starter på nytt.

Lokal flerspiller[rediger | rediger kilde]

Man kan spille opp til åtte spillere med ett eller flere spill og åtte konsoller. Hvis man har spillet i konsollen sin kan man velge figur, mens de som ikke har spillet må spille som Shy Guy.

Oppgavemodus[rediger | rediger kilde]

I den nye oppgavemodusen kontrollerer spillerne en spesifikk figur i standardbilen, og de må gjennomføre åtte individuelle oppdrag, med mål som å samle penger eller angripe fiender.

Løp på tid[rediger | rediger kilde]

I denne modusen skal man kjøre mot klokken. Resultatet etter et slikt løp blir lagret som «Ghost Data», som man kan konkurrere mot senere, eller bytte med venner.

Nintendo Wi-Fi Connection[rediger | rediger kilde]

Denne modusen krever at man er koblet mot internett med en trådløs ruter. Etter å ha koblet seg opp mot Nintendos server kan spillerne velge å samle motstandere fra hele verden, basert på spillernes seire og tap, eller folk man kjenner fra før. Man kan spille maks fire spillere mot hverandre, og man stemmer over hvilken bane man skal spille. Banen med flest stemmer vinner, og hvis det er like mange stemmer på flere baner, blir banen valgt tilfeldig. Man spiller fire løp, og en sammenlagt vinner utnevnes.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata