R.O.B.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
R.O.B.
NES-ROB.jpg
UtviklerNintendo

R.O.B (Robotic Operating Buddy), lansert i Japan som Family Computer Robot (ファミリーコンピュータ ロボット Famirī Konpyūta Robotto), er et tilbehør til spillkonsollen Nintendo Entertainment System (NES). Det ble utgitt i juli 1985 i Japan som Famicom Robot og senere samme år som R.O.B. i Nord-Amerika. Roboten hadde en kort levetid og det ble bare utviklet to spill til den, Gyromite og Stack-Up, som utgjorde Nintendos Robot Series. R.O.B. ble laget for å fremheve NES som noe nytt og uvanlig for å overbevise butikker om å ta den inn etter videospillkrakket i 1983. Den ble i markedsføringskampanjen fremhevet som en leke istedenfor et videospill.[1] Roboten ble også solgt sammen med NES og Gyromite i pakken Deluxe Set. Stack-Up var bare tilgjengelig separat og hadde sine egne ekstradeler for R.O.B.

Oppbygning og funksjon[rediger | rediger kilde]

R.O.B. virker ved at den mottar kommandoer via TV-skjermen. Mens hodet peker mot skjermen kan den flytte armene til venstre, høyre, opp og ned. Hendene kan klemme sammen slik at de kan manipulere deler festet til robotens sokkel. I spillet Gyromite holder og trykker R.O.B. på knappene på en vanlig spillkontroller. I Stack-Up må spilleren trykke en knapp på kontrolleren etter at R.O.B. er ferdig med en oppgave. Den opprinnelige Famicom Robot var hvit med rødbrune armer for å visuelt passe til Famicom. Den nordamerikanske R.O.B. fikk derfor to gråfarger for å passe til NES.

Opptredener i spill[rediger | rediger kilde]

R.O.B. har gjort cameoopptredener i flere spill, som for eksempel Kirby's Dream Land 3, WarioWare-serien, Star Fox-serien og F-Zero-serien. Han er også en skatt i spillet Pikmin 2. I Mario Kart DS og Super Smash Bros. Brawl er R.O.B. en spillbar figur.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «G25 Smartest Moments in Gaming». GameSpy. Arkivert fra originalen 2. september 2012. Besøkt 11. januar 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]