Keith Carradine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Keith Carradine
Aspettando Clint Keith Carradine fcm.jpg
Født Keith Ian Carradine
8. august 1949
San Mateo
Ektefelle Sandra Will, Hayley DuMond
Samboer Shelley Plimpton
Far John Carradine
Mor Sonia Sorel
Bror David Carradine, Robert Carradine, Michael Bowen
Barn Martha Plimpton, Sorel Carradine
Nasjonalitet USA
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Keith Carradine (Født 8. august 1949 i California, USA) er en amerikansk skuespiller som har hatt suksess både på teaterscenen, film og fjernsyn. Han er bror av David Carradine og John Carradine som også er skuespillere.

I tillegg er han en Golden Globe og Oscar-vinnende låtskriver. Han vant blant annet Oscar for beste sang med sangen I'm Easy fra filmen Nashville i 1975. Som medlem av den kjente Carradine-familien, er han del av et «skuespill-dynasti» som begynte med hans far, John Carradine. Han har blitt tildelt en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Keith Carradine ble født i San Mateo, California. Han er sønn av skuespiller og artist Sonia Sorel (født Henius) og skuespilleren John Carradine. På farsiden har han halvbrødrene Bruce Carradine og den nå avdøde David Carradine. Hans mors halvbror heter Michael Bowen, og hans brødre er Christopher og Robert Carradine.

Carradines barndom var vanskelig. Han sa at hans far var alkoholiker og hans mor «var en manisk depressiv paranoid schizofren person». Hans foreldre skilte lag i 1957, da han var seks år gammel. Han bodde sammen med brødrene Christopher og Robert, i tre måneder i et hjem for mishandlede barn. Carradine ble hovedsakelig oppdratt av sin mormor, og han fikk sjelden se noen av sine foreldre. Hans mor hadde heller ikke lov til å se ham.

Carradine hadde en drøm om å bli skogvokter, men han valgte istedet å studere drama ved Colorado State University etter high school. Han sluttet etter et semester og flyttet tilbake til California sammen med sin eldre halvbror, David. Broren oppmuntret ham til å forfølge en skuespillerkarriere, og betalte for hans teater- og sangtimer, og hjalp ham med å finne seg en agent.

Som ungdom var Carradine noen ganger sammen med sin far, John Carradine, i sistnevntes oppsetninger av Shakespeare. Dermed hadde han noe bakgrunn fra teater da han kom med i den opprinnelige Broadway-produksjonen av Hair (1972). Carradine første kjente film-rolle var i regissør Robert Altmans McCabe & Mrs. Miller, i 1971. Han fortsatte med å spille en av de viktigste rollene, som folkesanger, i Altmans kritikerroste film Nashville fra 1975.

Han har tre barn med to kvinner; den eldste datteren, Martha Plimpton har fulgt i begge foreldrenes spor (Shelley Plimpton) og er per dags dato å se i TV-serien "Raising Hope" og er nesten like kjent som sin far. De to andre barna er fra ekteskapet med Sandra Will; Cade Richmond og Sorel Johannah som begge spiller mindre roller i filmer og TV-serier.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]