Robert Carradine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Robert Carradine
RobertCarradine1SecondFilm.jpg
Født 24. mars 1954
Hollywood
Far John Carradine
Mor Sonia Sorel
Bror David Carradine, Keith Carradine, Michael Bowen
Barn Ever Carradine
Nasjonalitet USA
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Robert Reed Carradine (Født 24. mars 1954 i Hollywood, California) er en amerikansk skuespiller. Han er trolig best kjent for sin rolle som Lewis Skolnick i den vellykkede Revenge of the Nerds og for sine opptredener i situasjonskomedien Lizzie McGuire. Hun har blitt tildelt en stjerne på Hollywoood Walk of Fame.

Robert Carradine ble født inn i en skuespiller-familie, som sønn av skuespilleren og artisten Sonia Sorel og skuespiller John Carradine. Han er en av en rekke profilerte aktører i Carradine-familien. Han er bror av Christopher og Keith Carradine, og fars halvbror var Bruce og David Carradine, og mors halvbror var Michael Bowen som også arbeider som skuespillere. Carradine`s foreldre ble skilt da han var 2 år gammel.

Carradine ble oppdratt hovedsakelig av sin stemor, fars hans tredje kone, Doris Grimshaw, og han trodde hun skulle være hans mor til han ble introdusert til Sonia Sorel på et juleselskap da han var 14 år gammel. Mens han fortsatte på videregående, bodde Robert sammen med sin halvbror, David, i Laurel Canyon, California. Under Davids omsorg henga han seg til to av hans store interesser: racer bil-kjøring og musikk. Han og David tilhørte en musikalsk kvartett som opptrådte i små klubber i Los Angeles og San Francisco.

Carradine gjorde sin filmdebut i 1972 med The Cowboys der blant andre John Wayne var med. Han ble også omtalt i en kortlivet TV-serie med samme navn, basert på filmen. Han gjorde en opptreden som en morder i Martin Scorsese sin filmen Mean Streets. På denne tiden spilte han ofte sammen med sine brødre i flere filmer. Carradine`s største film-suksess hittil kom i 1984 da han medvirket i Revenge of the Nerds som leder-nerden Lewis Skolnick. For å forberede seg for å kunne spille en komedie, tilbrakte Carradine mye tid ved Universitetet i Arizona, hvor denne filmen hovedsakelig ble filmet.

Robert Carradine første TV-opptreden var i 1971, på den klassiske western-serien, Bonanza. Han spilte også på sin bror Davids serie, Kung Fu, som Sunny Jim, den stumme ledsager av Serenity Johnson, spilt av sin far, John, i en episode som heter Dark Angel i 1972. I 1984 spilte Carradine rollen som Robert Cohn i TV mini-serie versjon av Ernest Hemingways Og solen går sin gang. Han spilte i 1987 i HBO mini-serien, Conspiracy: The Trial of Chicago 8.