Haukelandshallen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Haukelandshallen
Grunnlagt1970
AdresseSt. Olavsvei 50, 5052 BERGEN
LandNorge
Kart
Haukelandshallen
60°22′12″N 5°21′16″Ø

Haukelandshallen ligger i Årstad bydel i Bergen, ikke langt fra Brann Stadion og Nymarksbanene, og er Bergens største håndballarena.

Arkitektur[rediger | rediger kilde]

Bygningen er tegnet av arkitekt Bjørn Simonnæs og oppført mellom 1965 og 1970. Hallen er utført i ubehandlet betong. Materialets skulpturelle og ekspressive kvaliteter kommer tydelig fram bygningseksteriørets futuristiske betongrelieffer. Haukelandshallen ble åpnet i 1970, og er eiet og drevet av Bergen kommune.

Bruk[rediger | rediger kilde]

Håndballaget Tertnes idrettslag og basketballaget Ulriken Eagles spiller sine hjemmekamper her. Hallen har holdt flere landskamper i håndball både for herrer og kvinner. Under Håndball-EM 2008 for menn ble noen av gruppespillskampene spilt i Haukelandshallen.

Den blir også brukt til andre idretter som volleyball, kampsport og bueskyting. I tillegg brukes den som gymsal for elever ved Gimle skole.

I 2005 ble hallen renovert og fikk da blant annet nytt parkettgulv. I januar 2008 ble det installert trådløst internett i hallen, blant annet til bruk ved mesterskapsarrangementer, som en av de første hallene i fylket. Dette ble sådan tatt i bruk for arrangør og presse da det ble spilt gruppespillskamper i håndball-EM 2008 for herrer i Haukelandshallen.

I 2009 har det vært arrangert nasjonalt mesterskap i innebandy i G19-klassen i Haukelandshallen. Hallen var også arena for Landsturneringen i sjakk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]