Stillehavsregionen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stillahavsregionens stater

Stillehavsregionen er et begrep som refererer til de land og områder som ligger rundt Stillehavet. Regionen utgjør 38 stater og territorier.

Det er mange økonomiske sentrum i regionen, Auckland, Brisbane, Ho Chi Minh-byen, Hongkong, Lima, Los Angeles Manila, Melbourne, Panama by, Portland, Busan, San Diego, San Francisco, Santiago de Chile, Seattle, Seoul, Shanghai, Singapore, Sydney, Taipei, Tokyo, Vancouver og Yokohama.

Honolulu er sete for flere mellomstatlige og ikke-statlige organisasjoner i regionen.

Regionen har et stort mangfold, med den økonomiske dynamikken i Hongkong, Singapore, og Taiwan, den teknologiske kompetansen til Japan, Korea og vest USA, naturressursene i Australia , Colombia, Filippinene, Canada, Mexico, Peru, Russlands fjerne østen og USA, den menneskelige ressurs i Indonesia og Kina og landbruksnæringen i Australia, Chile, Filippinene, New Zealand og USA samt flere andre.

Land i Stillehavsregionen[rediger | rediger kilde]

Handel[rediger | rediger kilde]

Stillehavsregionen har mye internasjonal frakt, med alle de 10 travleste containerhavnene i Rim-nasjonene bortsett fra en og hjem til nesten tre femtedeler av verdens travleste containerskiphavner:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bare det russiske fjernøsten, som delvis ligger på Stillehavsområdet