The Legend of Zelda (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Legend of Zelda
The Legend of Zelda
Utvikler Nintendo R&D4
Utgiver Nintendo
Regissør Shigeru Miyamoto og Takashi Tezuka
Produsent Shigeru Miyamoto
Designer Shigeru Miyamoto
Koji Kondo
Takashi Tezuka
Toshihiko Nakago
Komponist Koji Kondo
Serie The Legend of Zelda
Plattform Famicom Disk System, NES, Nintendo GameCube, Game Boy Advance, Nintendo 64 og Wii
Utgivelse JP 21. februar 1986
NA 22. august 1987
EU 27. november 1987
Sjanger Eventyrspill
Modus Enspiller
Aldersgrense Alle
Format Diskett (Famicom), spillkasett (NES og GBA) og DVD (GameCube)

The Legend of Zelda (ゼルダの伝説 Zeruda no Densetsu) er et eventyrspill utgitt av den japanske spill- og konsollprodusenten Nintendo. Spillet kom opprinnelig til Nintendo Entertainment System, men det har senere kommet utgaver til Nintendo GameCube, Game Boy Advance og Wiis Virtual Console. Spillet er det første i The Legend of Zelda-serien.

Det første spillet i serien kom til Nintendo Entertainment System (Famicom i Japan) i 1986. Spillet, som var utviklet av Mario-skaperen Shigeru Miyamoto, fikk fort klassikerstatus, og er av mange regnet som et av høydepunktene på NES.

Handling[rediger | rediger kilde]

Prinsesse Zelda av Hyrule har delt Triforcen i åtte deler for å gjemme den fra den onde Ganon. Spilleren er i rollen som Link, og må samle disse åtte bitene, som alle befinner seg i hvert sitt tempel, og deretter utfordre Ganon og redde Prinsesse Zelda.

Oppfølger[rediger | rediger kilde]

Oppfølgeren fulgte året etter under navnet Zelda II: The Adventure of Link. Dette spillet er ofte regnet som Zelda-seriens sorte får, i og med at det la seg tettere opp mot rollespill enn eventyrspill. I dette spillet må Link vekke Zelda fra en evig søvn, samt unngå at Ganons undersåtter klarer å vekke Ganon til live. Spillene har blitt sluppet på nytt både til Game Boy Advance, og som en del av The Legend of Zelda: Collector's Edition til Nintendo GameCube.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.