Hopp til innhold

Zelda II: The Adventure of Link

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Zelda II: The Adventure of Link
UtviklerNintendo R&D4
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørTadashi Sugiyama
Yasuhisa Yamamura
ProdusentShigeru Miyamoto
DesignerShigeru Miyamoto
KomponistAkito Nakatsuka
PlattformFamicom Disk System, NES, Nintendo GameCube, Game Boy Advance og Wii
UtgivelseNES/FDS

JA 14. januar 1987
NA desember 1988
EU 26. november 1988

GBA
JA 10. august 2004
NA 25. oktober 2004
EU 7. januar 2005

Virtual Console
JA 23. januar 2007

EU 9. februar 2007
SjangerAction-eventyr
ModusEnspiller
AldersgrenseAlle
FormatDiskett (Famicom), spillkasett (NES og GBA) og DVD (GameCube)
Nettstedwww.zelda.com/universe/game/link/
Del av serien The Legend of Zelda

Zelda II: The Adventure of Link (リンクの冒険 The Legend of Zelda 2 Rinku no Bōken) er et action-eventyrspill utgitt av den japanske spill- og konsollprodusenten Nintendo. Spillet kom opprinnelig til Nintendo Entertainment System, men det har senere kommet utgaver til Nintendo GameCube, Game Boy Advance og Wiis Virtual Console. Spillet er det andre i The Legend of Zelda-serien og oppfølgeren til The Legend of Zelda. Spillet har blitt utgitt på Game Boy Advance og Virtual Console i tillegg til NES. I 2004 kom The Legend of Zelda: Collector's Edition til GameCube som inneholdt Zelda: The Adventure of Link i tillegg til tre andre spill i serien.

Zelda II: The Adventure of Link er et unikt spill i serien. Det er det eneste 2D-spillet som har vist verden fra siden, istedenfor ovenfra, i stil med spill som Super Mario Bros. Bare i «overworld», når man forflytter seg fra by til by/grotte til grotte o.l. vises spillet ovenfra. Spillet er også det eneste i Zelda-serien som har tatt i bruk erfaringspoeng. Når man beseirer fiender får man et visst antall poeng som man bruker til å oppgradere skadeomfang og mengden magi og liv. Spillet deler likhetstrekk med et annet NES-spill fra 1988, The Battle of Olympus.

Spillet starter like etter The Legend of Zelda, rundt Links 16-årsdag, helten fra det forrige spillet. Han legger merke til at han har fått et merkelig symbol på hans venstre hånd. Link tar kontakt med Impa (prinsesse Zeldas tjener og beskytter), som forteller han legenden om Zelda: For lenge siden bodde det en konge i Hyrule som hadde én datter og én sønn. Det var meningen at sønnen skulle arve kongens Triforce etter hans død, men den ble delt i biter og spredd rundt landet. Han fikk så vite at prinsesse Zelda visste hvor bitene befant seg, men nektet å fortelle han det. Prinsen valgte så å sende en trollmann som skulle få Zelda til å fortelle ham hvor bitene befant seg. Men da han også feilet ble han så sint at han kastet en forbannelse over henne som gjorde at hun sovnet. Trollmannen døde så, og prinsen ble etterlatt i sorg. Han flyttet Zelda til en seng i den nordre delen av slottet, i håp om at hun en dag skulle våkne. Prinsen beordret etter dette alle kongelige kvinner til å bli døpt Zelda. Etter å ha blitt fortalt historien av Impa setter Link av gårde for å redde prinsessen. Samtidig blir Link jaget av Ganons medsammensvorne, som søker å gjenopplive ham fra hans nederlag fra det forrige spillet ved å bruke Links blod. Siden Ganon ble beseiret i det forrige spillet, er han ikke med i dette spillet.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]