The Legend of Zelda: Spirit Tracks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Legend of Zelda: Spirit Tracks
UtviklerNintendo EAD
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
ProdusentEiji Aonuma
PlattformNintendo DS
UtgivelseJP 23. desember 2009
NA 7. desember 2009[1]
EU 11. desember 2009
AU 10. desember 2009
SjangerAction-eventyrspill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI: 7
CERO: A
ESRB: E10+
OFLC: PG
FormatNintendo DS Game Card
Nettstedwww.zelda.com/spirittracks/
Del av serien The Legend of Zelda
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

The Legend of Zelda: Spirit Tracks (ゼルダの伝説 大地の汽笛 Zeruda no Densetsu Daichi no Kiteki, lit. The Legend of Zelda: (Steam) Whistle of Earth) er det 15. spillet i Nintendos The Legend of Zelda-serie.

Spillet ble utviklet av Nintendo for Nintendo DS og utgitt i desember 2009. Nintendos president Satoru Iwata introduserte spillet på Game Developers Conference i 2009. Det bruker cel-shading i samme stil som The Legend of Zelda: The Wind Waker og The Legend of Zelda: Phantom Hourglass. Spirit Tracks' hovedperson Link reiser gjennom spillets verden på et tog med damplokomotiv og en kanon. Link kan styre fantomene fra The Phantom Hourglass som blir besatt av Zelda og han spiller et instrument kalt spirit pipes.

Spilleren skal kontrollere en karakter kalt Links, og området er delt inn i en over-verden (som Links må krysse ved hjelp av Spirit Tracks) og forskjellige byer og fangehull som han skal reise gjennom til fots. Spilleren veksler mellom å utforske over-verdenen, og utforske byer og fangehull for å gjennomføre spillets hovedhistorie. Men spilleren kan også velge å være med på en rekke frivillige side-oppdrag for å få tak i ytterligere belønninger. I både over-verdenen og fangehullene kan spilleren skrive notater på et kart som hjelpemiddel for å løse forskjellige problemer, og fortsette historien.

I løpet av spillet får Link tak i en kanon som han kan bruke til å forsvare tog mot angrep. Link får også tak i en lastebil, som han kan bruke til å flytte produkter mellom forskjellige områder. Enkelte oppdrag krever at Link transporterer en passasjer, og krever at spilleren holder passasjeren fornøyd. Etter hvert som spillet skrider frem, blir mer av kartet tilgjengelig. Spilleren kan også få tak i gjenstander som bombe eller boomerang, brukt til kamp eller løse puslespill.

Handling[rediger | rediger kilde]

Tidligere var Demon King Malladus i en endeløs krig mot Åndene, som til slutt forseglet ham ved hjelp av Spirit Tracks, tog-linjer som strekker seg over hele landet og Tower of Spirits. Ett århundre før handlingen i spillet ankommer nye bosettere fra det oversvømte landet Hyrule og fant deres nye hjem der, og kalte området for "New Hyrule"

Historien åpner med at Link er ferdig med sin avsluttende eksamen som ingeniør, og kjører tog over hele landet og betjener den kongelige familien som for tiden ledes av prinsesse Zelda. Men toget med Kansler Cole forsvinner plutselig fra landet. Zelda kontakter Link og han hjelper henne undersøke sporene som har forsvunnet. Zelda blir fanget som en ånd, og med Links hjelp finner de det fragmenterte Tower of Spirits. De nå deretter gjenopprette Spirit Tracks og Tower of Spirits.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]