Hopp til innhold

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
UtviklerNintendo Entertainment Planning & Development
Monolith Soft
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop[1]
RegissørHidemaro Fujibayashi
ProdusentEiji Aonuma
KomponistYasuaki Iwata
Manaka Kataoka
SpillmotorHavok Physics
Siste versjon1.6.0
PlattformWii U[2]
Nintendo Switch[2]
UtgivelseINT 3. mars 2017[3]
SjangerAction-eventyrspill, rollespill, post-apokalyptisk videospill
ModusEnspiller[4]
AldersgrensePEGI 12
Nettstedwww.zelda.com/breath-of-the-wild/
Del av serien The Legend of Zelda
The Legend of Zelda: Link's Awakening

The Legend of Zelda: Breath of the Wild er et action-eventyrspill utviklet og utgitt av Nintendo til Wii U og Nintendo Switch.

Spillet handler om Link, som etter å ha sovet i 100 år våkner opp av en stemme. Stemmen leder Link mens han utforsker eventyrverden Hyrule. Breath of the Wild introduserer flere nye måter for Link å påvirke miljøet i spillet på. Blant annet kan Link hugge ned et tre for å lage bru over et gap, eller stable blokker for å nå nye steder. Spillet introduserer også nye spillmekanikker til The Legend of Zelda-serien, som å la Link kunne klatre på vertikale overflater, egen knapp for hopping og la han bli påvirket av temperaturer i miljøene i spillet avhengig av hvordan han kler seg.[5]

Breath of the Wild er det nittende spillet i The Legend of Zelda-serien, og ble lansert den 3. mars 2017.[3][6] Det fikk positiv mottakelse og har solgt over 30 milioner kopier siden utgivelsen. En spin-off, Hyrule Warriors: Age of Calamity, ble utgitt i 2020 og en oppfølger, Tears of the Kingdom, ble utgitt i 2023.

Handling[rediger | rediger kilde]

10 000 år før begynnelsen av spillet var kongeriket Hyrule en avansert sivilisasjon, beskyttet av fire enorme maskiner kalt Divine Beasts og en hær av autonome våpen kalt Guardians. Men den onde Calamity Ganon dukket opp og truet Hyrule, og fire store krigere fikk tittelen Champion, for å slåss mot ondskapen. 10 000 år senere har kongeriket Hyrule gått tilbake til en middelalder-stat. Etter å ha lest forfedrenes profetier, gjenkjente befolkningen tegnene på Ganon's retur. I løpet av denne perioden trener prinsesse Zelda kraftig for å vekke forseglingsmagien som de behøver for å beseire Ganon.

I mellomtiden ble det utnevnt en ridder for å beskytte henne, det vil si Link, som ble valgt på grunn av hans evne til å bruke mesterens sverd - også kjent som sverdet som kan forsegle mørket. Hvis en spiller klarer å finne alle de 13 minnene i løpet av oppdraget "Captured Memories" kan de også låse opp en hemmelig slutt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]