Triforce

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Triforce («trekraften») er et kjent symbol fra The Legend of Zelda-serien. Den består av tre triangler som representerer tre forskjellige kvaliteter. De tre trianglene inneholder en del av makten til de tre gudinnene som skapte Hyrule, landet hvor mye av handlingen i The Legend of Zelda-serien utspiller seg.

Deler[rediger | rediger kilde]

Triforce er delt opp i tre deler:

  • Triforce of Power (Makt)
  • Triforce of Courage (Mot)
  • Triforce of Wisdom (Visdom)

Triforce er kraften i Hyrule, og kan kun bestettes av den hvis hjerte er i balanse mellom visdom, makt og mot. Hvis man ikke har like mye av disse kvalitetene vil man ikke motta hele Triforcen. I spillet The Legend of Zelda: Ocarina of Time forsøker den onde Ganon å stjele Triforcen, men siden hans hjerte ikke er i balanse får han kun en av de tre triangelene som Triforcen består av. Triangelet han får er den som representerer kvaliteten som står sterkest i hans hjerte, nemlig makt (the Triforce of Power). Når dette skjer gis de to andre delene, mot og visdom, til to personer som best passer kvalitetene de representerer. I serien er dette henholdsvis Link og Prinsesse Zelda. Når hele Triforcen er samlet, kan den som rører den få innvilget et ønske. de tre gudinenne har også navn: Power; Din, Courage; Farore, Wisdom; Nayru.

Forsegling[rediger | rediger kilde]

The Triforce befinner seg i en parallell dimensjon til Hyrule, det såkalte Sacred Realm. For å komme inn hit må en åpne The Door of Time og The Seven Seals med «Song of Time» og de «Three Spiritual stones».