The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Legend of Zelda: Link’s Awakening
The Legend of Zelda Link's Awakening.png
UtviklerNintendo
UtgiverNintendo
Distributør Nintendo eShopRediger på Wikidata
RegissørTakashi Tezuka
ProdusentShigeru Miyamoto
DesignerShigeru Miyamoto (produsent)
Takashi Tezuka (regissør)
SerieThe Legend of Zelda
PlattformGame Boy, Game Boy Color
UtgivelseJP 6. juni 1993
NA August 1993
1. desember 1998 (GBC)
SjangerAction-eventyr
ModusEnspiller
AldersgrenseESRB: E (Everyone) (DX-versjon)
Nettstedzelda.com/universe/game/awakening/

The Legend of Zelda: Link's Awakening (ゼルダの伝説 夢をみる島 Zeruda no Densetsu Yume wo Miru Shima) er et action-eventyrspill utviklet og utgitt av Nintendo til Game Boy i 1993. Det er det fjerde spillet i The Legend of Zelda-serien.[1], og det første til en håndholdt spillkonsoll. Spillet er sannsynligvis en direkte oppfølger til A Link to the Past, og i så fall er det den samme Link fra spillet.

Handling[rediger | rediger kilde]

I motsetning til de fleste andre spill fra The Legend of Zelda, ble "Link's Awakening" lagt til utenfor kongeriket Hyrule. Den utelater også en rekke lokasjoner og karakterer fra tidligere spill, bortsett fra hovedpersonen Link og prinsesse Zelda. I stedet foregår spillet i stor grad på Koholint Island, en isolert landmasse avskåret fra resten av området. Øya, selv om den er liten, inneholder et stort antall hemmeligheter. Etter hendelsene i The Legend of Zelda: A Link to the Past, reiser hovedrollen Link med skip til en rekke andre land for å trene for ytterligere trusler.

Men dårlig vær ødelegger skipet hans til sjøs, og han skyller i land i nærheten av ved Koholint Island, hvor han blir ført til til Tarin av datteren Marin. En mystisk ugle forteller Link at han må vekke Wind Fish, Koholints verge, for å komme hjem. Wind Fish ligger og drømmer i et gigantisk egg på toppen av fjellet Tamaranch, og kan bare vekkes av Sirens åtte instrumenter. Link må utforske en rekke fangehull, for å gjenopprette de åtte instrumentene. Men over hele Koholint Island forsøker mareritt-aktige vesener å hindre Link i hans søken etter instrumentene, ettersom de selv ønsker å styre Wind Fishs drømmeverden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «GameSpot - Link's Awakening». GameSpot. Besøkt 25. februar 2007. 
Nuvola apps package games.pngDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.