The Legend of Zelda: Majora’s Mask

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Legend of Zelda: Majora’s Mask
UtviklerNintendo EAD
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørEiji Aonuma
ProdusentShigeru Miyamoto
DesignerShigeru Miyamoto
Eiji Aonuma
KomponistKoji Kondo
SerieThe Legend of Zelda
PlattformNintendo 64, Nintendo GameCube
UtgivelseJP 27. april 2000
NA 26. oktober 2000
EU 17. november 2000
SjangerAction-eventyr
ModusEnspiller
AldersgrenseAlle
Nettstedwww.zelda.com/universe/game/majora/

The Legend of Zelda: Majora's Mask (ゼルダの伝説 ムジュラの仮面 Zeruda no Densetsu: Mujura no Kamen) er et action-eventyrspill utviklet og utgitt av Nintendo til Nintendo 64 våren 2000. Det ble solgt 314 000 kopier av spillet den første uka i Japan, og på verdensbasis ble det solgt tre millioner eksemplarer.

Majora's Mask er den sjette delen i The Legend of Zelda-serien, og det andre spillet med 3D-grafikk. Selv om spillet ikke klarte å matche suksessen til sin forgjenger, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, inneholdt Majora's Mask en bredere handling. Det begrenser gameplayet til en tredagerssyklus og er sentrert rundt bruken av 24 masker som er nødvendig for å gjennomføre spillet. Det har også blitt omtalt som det mørkeste Zelda-spillet i serien, på grunn av dets historie som leder til en apokalypse.

Hovedkarakteren Link er plassert i landet Termina, en parallell av landet Hyrule. En mystisk, maskebærende skurk kjent som «Skull Kid» har fått månen til å gå ut av sin bane og krasje med Termina. Spilleren må reise fram og tilbake i tid for å forebygge katastrofen.

Ulikt Ocarina of Time, trenger Majora's Mask en Expansion Pack for å fungere. Det fikk noe kritikk på grunn av dette, men har senere oppnådd god kritikk for sin gode handling. Dets forgjenger har blitt omtalt som et av tidenes beste videospill noensinne, noe Majora's Mask ikke oppnådde.

Spillmekanismer[rediger | rediger kilde]

The Legend of Zelda: Majora's Mask inkluderer den 3D-datateknologien som ble brukt i Ocarina of Time. Majora's Mask var det andre spillet i serien som hadde en handling som utspilte seg utenfor Hyrules land, i et kongedømme kjent som Termina. Det var dessuten det første spillet i serien som begrenset spillerens spilletid til 72 timer, eller tre dager. Det er fullt mulig å komme seg tilbake til begynnelsen av syklusen, men da mister man som oftest penger, ammunisjon og nøkler. Hovedting som våpen, masker og andre ting får man beholde når man reiser i tid.

Spillmekanismene i Majora's Mask er dypere enn i Ocarina of Time. Dets forgjenger inkluderer bomber, piler og musikk (i form av en ocarina) for å få tilgang til spillets mange gåter – mens Majora's Mask inkluderer flere instrumenter i tillegg til tidsreiser og masker for å legge til en større vanskelighetsgrad og større variasjon i oppdragene i spillet. Noen av maskene dukker opp i Ocarina of Time, men er bare viktige i noen sideoppdrag.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen i Majora's Mask begynner i en ukjent skog, muligens Lost Woods fra Ocarina of Time. Link rir på sin hest Epona for å lete etter noen som han skilte lag med etter hendelsene som fant sted i Ocarina of Time (muligens feen Navi). Link og hesten blir utsatt for et bakholdsangrep av Skull Kid som har på seg en rar maske med pigger (Majora's Mask). Skull Kid har et følge som består av to feer ved navn «Tatl» og «Tael». Link blir frastjålet ocarinaen sin, og Epona blir tatt fra ham. I et forsøk på å gjenvinne hesten sin, havner Link ved en hule der han plutselig blir forvandlet til en «Deku Scrub». Tatl blir separert fra sin bror og Skull Kid, og blir nødt til å slå seg sammen med Link og hjelper ham med å få tilbake sin menneskelige skikkelse.

Etter noen strabaser møter Link, «Maskeselgeren», som forteller om da han ble ranet av Skull Kid og frastjålet den farligste masken han hadde; Majora's Mask. Deretter havner Link i en by kalt Clock Town, der han finner ut at en katastrofe er nært forestående. Med en gang Link finner ut hvordan han kan transformere seg tilbake til et menneske, begynner det ordentlige eventyret.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]