The Legend of Zelda: Four Swords Adventures

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Legend of Zelda: Four Swords Adventures
UtviklerNintendo
UtgiverNintendo
ProdusentShigeru Miyamoto
DesignerShigeru Miyamoto
ForfatterAya Kyōgoku
KomponistKoji Kondo
SerieThe Legend of Zelda
PlattformNintendo GameCube
UtgivelseJP 18. mars 2004
NA 7. juni 2004
EU 7. januar 2005
SjangerAction-eventyr
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrenseESRB: E (Everyone)
PEGI: 3+
CERO: All Ages
OFLC: G8+
Format1 × GameCube optisk plate
Nettstedwww.zelda.com/universe/game/fourswords/

The Legend of Zelda: Four Swords Adventures (ゼルダの伝説 4つの剣+ Zeruda no Densetsu Yottsu no Tsurugi Purasu)[1] er et action-eventyrspill utviklet og utgitt av Nintendo til Nintendo GameCube.[2]

Dette var det tolvte spillet i The Legend of Zelda-serien, og det ble utgitt i Japan 18. mars 2004, i Nord-Amerika 7. juni 2004 og i Europa 7. januar 2005.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet finner sted flere århundrer etter The Legend of Zelda: Majora's Mask. Handlingen begynner i Hyrule-landet, hvor en rekke merkelige hendelser har skjedd nylig. I løpet av en stormfull natt frykter prinsesse Zelda at årsaken til alle disse hendelsene er at Vaatis segl er svekket. Prinsessen innkaller Link, og bringer ham til hennes slott slik at han kan beskytte henne og de andre ved slottet samtidig som de åpner en portal til Four Sword Sanctuary. Men når de gjør det, vises det imidlertid en skyggefull skikkelse, Shadow Link, som kidnapper prinsessen sammen med hennes tjenestepiker og forsegler dem i krystallene sine. Link deler seg opp i tre kloner av seg selv for å ødelegge sin slemme dobbeltgjenger.

Imidlertid kommer også en fengslet trollmann, Vaati, seg ut av fengsel, og fører igjen til kaos i det en gang fredelige kongeriket Hyrule. Når Link og hans kloner vandrer over Hyrule Fields, i forsøk på å gjenopprette varig fred til Hyrule, oppdager spilleren at etableringen av Links onde motstykke og løslatelsen av Vaati bare er en liten del i et lumsk komplott for å ta makten over hele kongeriket Hyrule. Samtidig blir innbyggere og riddere bortført fra hele Hyrule. Det avsløres at den sanne skurken heter Ganon, mørkets konge, som fikk sine onde krefter etter å ha stjålet en kraftig trekant som inneholdt mørk energi som tidligere var skjult inni en pyramide.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Legend of Zelda: Four Swords+ box art». Arkivert fra originalen 17. august 2010. Besøkt 26. januar 2017. 
  2. ^ Schneider, Peer (2. juni 2004). «The Legend of Zelda: Four Swords Adventures». IGN (engelsk). Besøkt 26. januar 2017. 
  3. ^ «The Legend of Zelda: Four Swords Adventures (2004) GameCube release dates - MobyGames». MobyGames. Besøkt 26. januar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]