The Legend of Zelda: A Link to the Past

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Legend of Zelda: A Link to the Past
The Legend of Zelda A Link to the Past.png
UtviklerNintendo
UtgiverNintendo
Distributør Nintendo eShopRediger på Wikidata
RegissørTakashi Tezuka
ProdusentShigeru Miyamoto
DesignerShigeru Miyamoto
Takashi Tezuka
KomponistKoji Kondo
SerieThe Legend of Zelda
PlattformSuper NES, Game Boy Advance, Wii, Nintendo Switch
UtgivelseSNES versjon
JP 21. november 1991
NA 13. april 1992
EU 24. november 1992
GBA versjon
JP 14. mars, 2003
NA 2. desember, 2002
EU 28. mars, 2003
Virtual Console versjon
JP 2. desember, 2006
NA 22. januar, 2007
EU 23. mars, 2007
SjangerAction-eventyr
ModusEnspiller
AldersgrenseAlle
Nettstedwww.nintendo.co.jp/n02/shvc/zl/index.html

The Legend of Zelda: A Link to the Past (ゼルダの伝説 神々のトライフォース Zeruda no Densetsu Kamigami no Toraifōsu) er et action-eventyrspill som ble utgitt til Super NES, i en litt modernisert versjon til Game Boy Advance, kalt A Link to the Past & Four Swords, og nå senest til Virtual Console på Nintendo Wii. Spillet ble første gang utgitt til SNES i Japan i september 1991, mens Nord-Amerika og Europa fulgte i 1992.

I spillet må Link, helten i The Legend of Zelda-serien, reise mellom to kontrastfylte verdener for å redde Prinsesse Zelda. Handlingen fokuserer på Link og hans reise gjennom Hyrule, hvis mål er å bekjempe Ganon og redde etterkommerne etter syv vise menn.

Spillet brukes fremdeles bruker en delmekanikk og konsepter fra det originale spillet, men introduserer også enkelte nye elementer og innovasjoner. Alle fangehullene finnes nå på forskjellige nivåer, og krever at spilleren går mellom etasjer, og noen ganger faller gjennom hull for å lande på lavere nivåer. Links kan reise fra en mørk verden til en lysere verden ved hjelp av et Magic Mirror.

Spilleren må påta seg rollen som hovedpersonen Link, en ung mann som bor sammen med sin onkel sør for Hyrule Castle. Prinsesse Zelda, en etterkommer av de syv vise menn, blir holdt fanget i et fangehull av Agahnim, en forrædersk trollmann som planlegger å løslate hans mørke herre. Sahasrahla, en etterkommer av dem som smidde mesterens sverd, veileder Link på hans søken. Spillets antagonist Ganon forblir forseglet i den mørke verdenen, det tidligere hellige riket ødelagt av hans onde magi. Det avsløres senere i spillet at Agahnim egentlig var en avatar av Ganon, brukt av King of Evil for å infiltrere den lyse verden.

Handling[rediger | rediger kilde]

I begynnelsen av spillet bor Link, den siste etterkommeren etter Knights of Hyrule, sammen med sin onkel. En natt blir han vekket på grunn av en telepatisk melding fra prinsesse Zelda, som sier at hun er blitt låst i et fangehull under Hyrule Castle av en mystisk trollmann - Agahnim. Link må navigere gjennom slottet og redde Zelda fra cellen hennes, og de to stikker av gjennom en hemmelig passasje til en kloakk som kan føre til et fristed for dem.

Link blir fortalt at Agahnim, en trollmann som har tatt over tronen og trollbundet kongens soldater, planlegger å ødelegge et segl som ble oppfunnet for hundrevis av år siden av de sju vismennene for å fengsle den mørke trollmannen Ganon i den mørke verden. Det eneste som kan beseire Agahnim er spesielt sverd, som bare kan brukes av en utvalgt helt. For å bevise at han er verdig til å bruke sverdet, må Link først skaffe tre magiske anheng som skal representere tapperhet, kunnskap og makt. Men gjenstandene er gjemt i forskjellige fangehull som blir bevoktet av mytiske forsvarere. For å redde Hyrule, må Link også redde etterkommerne etter de sju vismennene fra fangehull spredt over hele den mørke verdenen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]