MEMO

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Memo)
Hopp til navigering Hopp til søk
for den norske musikk-tv-serien fra 2005, se Memo (TV-program)

MEMO var et kortlivet norsk aktualitetsmagasin utgitt av Magasinforlaget, som er en del av Avishuset Dagbladet. Redaktør var Kristine Moody, som tidligere hadde vært journalist og redaksjonssjef i Kapital.

Første nummer kom i salg 16. mars 2006. Styret i Avishuset Dagbladet vedtok å legge ned MEMO med øyeblikkelig virkning torsdag den 21. september 2006, samme dag som utgivelse nummer 24 ble lagt ut for salg. Tidligere i måneden trakk Moody seg som redaktør, Mads Ektvedt ble deretter konstituert som redaktør.

Bladets korte levetid skyldtes bl.a. lave salgstall, men mest av alt en rekke kontroversielle utsagn og artikler av redaktør Kristine Moody som gikk på tema som Irak-krigen, Muhammed-karikaturene, innvandring og TV-programmet Skaperen. Bladet ble felt av PFU etter et oppslag på forsida i første nummer der de kalte en tilfeldig deltaker fra en demonstrasjon mot publisering av Muhammed-karikaturene for en «sosial bombe». I tillegg fikk bladet i løpet av våren og sommeren to søksmål mot seg.

De to tidligere MEMO-journalistene Reidar Mide Solberg og Sigurd Smidesang Rønningen ga i april 2007 ut boken Kaptein MEMO – En beretning om visjoner, konflikter og nederlag i Avishuset Dagbladet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]