Hasle (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pipa og deler av fabrikksanlegget til Tiedemanns Tobakk på Hasle. I bakgrunnen ser man det gamle hovedkontoret til Narvesen.
Flyfoto 2015: Ensjø i forgrunnen, Hasle og Økern i bakgrunnen

Hasle er et strøk i bydel Grünerløkka i Oslo, mellom Økern, Helsfyr, Lille Tøyen og Carl Berner. Hasle var tidligere en egen bydel.

Strøket har bestått av en blanding av boliger og bedrifter, blant andre Narvesen, Tiedemanns Tobakkfabrikk og ABB. I senere tid har det blitt påbegynt flere store byggeprosjekter nær Hasle, i forbindelse med at den nye Ensjøbyen vokser fram mellom Hasle og Ensjø. Mye av områdets næringsvirksomhet har blitt eller er i ferd med å bli erstattet av boliger. Utbyggingen har blant annet omfattet Tiedemansjordet, et grønt friluftsområde som sto til disposisjon for alle, og ble flittig brukt av både Hasle skole, og Lille Tøyen FK, som er nærmeste nabo. I 2015 åpnet parken Teglverksdammen rett nord for Grenseveien.

Hasle har også en stor tennishall og en turnhall som tilhører Oslo turnforening.

Hasle har også et kjøpesenter som kalles «Hasle Torg» som ligger midt i sentrum av Hasle, her finnes: Coop Mega, Vitusapotek, Baker Hansen, Sats, Vinmonopolet, Floriss, Jernia, Pets, LUN Bar og Nille.

Samferdsel[rediger | rediger kilde]

Hasle har T-Bane: Hasle stasjonGrorudbanen. Denne stasjonen ligger mellom Carl Berners plass stasjon og Økern stasjon. Området betjenes også av busslinjene 57 (Løren Ring) og 60 (mellom Tonsenhagen og Vippetangen) og 67 (mellom Stovner og Tøyen) i Økernveien. Hasle har også en bussholdeplass i Grenseveien som betjenes av busslinjene 21 (mellom Helsfyr og Aker Brygge) og 28 (mellom Fornebu og Helsfyr). Rushtidslinjen 345 (Blindern – Vardefjellet) og stopper også på Hasle i Økernveien. (Linje 345 går til Blindern på morgenen, til Vardefjellet på ettermiddagen, uten retur.)

Norges Tennisforbund holder til i Riksanlegget for tennis som ligger i Hasle. Hasle har 2 fotballbaner, en i naturlig gress og en i kunstgress.