Luigi’s Mansion

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Luigi’s Mansion
UtviklerNintendo EAD
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørHideki Konno
ProdusentShigeru Miyamoto
Takashi Tezuka
DesignerTadashi Sugiyama
KomponistKazumi Totaka
PlattformNintendo GameCube, Nintendo 3DS
UtgivelseNintendo GameCube
JP 14. september 2001
NA 18. november 2001
EU 3. mai 2002
Nintendo 3DS
JP 8. november 2018
NA 12. oktober 2018
EU 19. oktober 2018
SjangerEventyrspill
ModusEnspiller
AldersgrenseEveryone (ESRB)
Nettstedwww.nintendo.co.jp/ngc/glmj/
Del av serien Mario, Luigi's Mansion
Luigi's Mansion 2

Luigi's Mansion (ルイージマンション Ruīji Manshon) er et eventyrspill utviklet og utgitt av Nintendo til Nintendo GameCube. Det ble utgitt i Japan 14. september 2001, i Nord-Amerika 18. november 2001 og i Europa 3. mai 2002. Spillet var en lanseringstittel for GameCube, den første store Nintendo-konsollen med en lanseringstittel uten Mario i hovedrollen.

Spillet foregår i et hjemsøkt herskapshus hvor Luigi leter etter sin bror Mario. For å hjelpe Luigi på sin søken har en gammel professor ved navn Elvin Gadd utstyrt ham med «Poltergust 3000», en støvsuger brukt for å fange spøkelser, og en «Game Boy Horror», et apparat brukt for å kommunisere med Gadd.

Luigi's Mansion ble relativt godt mottatt av spillanmeldere, til tross kritikk for den korte lengden av spillet. Det har solgt over 2,5 millioner kopier, og er det femte bestselgende spillet til Nintendo GameCube. Det var også ett av de første spillene som ble gitt ut på nytt som en Player's Choice-tittel. Spillet fikk en oppfølger, Luigi's Mansion 2, i 2013 til Nintendo 3DS.[1] En utgave av det originale Luigi's Mansion blir også utgitt til Nintendo 3DS i oktober 2018.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Luigi har vunnet et herskapshus i et lotteri. Mario stikker i forveien for å se huset, men når Luigi ankommer huset er Mario borte. Luigi blir angrepet av et spøkelse, men blir reddet av Professor E. Gadd som er utstyrt med en støvsuger kalt «Poltergust 3000». Etter Luigi og Gadd har snakket sammen, blir de enige om at Luigi tar ansvaret for å redde Mario. Professor E. Gadd overrekker Luigi Poltergust 3000, som Luigi må bruke til å suge opp forskjellige spøkelser og en rekke Boo.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata