Luigi's Mansion

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Luigi's Mansion
Luigi's Mansion
UtviklerNintendo EAD
UtgiverNintendo
RegissørHideki Konno
ProdusentShigeru Miyamoto
DesignerShigeru Miyamoto (produsent)
Takashi Tezuka (produsent)
Hideki Konno (regissør)
Hiroshi Yamauchi (produksjonsleder)
KomponistKazumi Totaka
SerieMario-serien
PlattformNintendo GameCube
UtgivelseJP 14. september 2001
NA 18. november 2001
EU 3. mai 2002
SjangerEventyrspill
ModusEnspiller
AldersgrenseESRB: E (Everyone)
PEGI: 3+
ELSPA: 3+
OFLC: G8+
Format1 × GameCube optisk disk

Luigi's Mansion (ルイージマンション Ruīji Manshon) er et eventyrspill utviklet av Nintendo Entertainment Analysis and Development og utgitt av Nintendo til Nintendo GameCube. Det ble utgitt i Japan 14. september 2001, i Nord-Amerika 18. november 2001 og i Europa 3. mai 2002. Spillet var en lanseringstittel for GameCube, den første store Nintendo-konsollen med en lanseringstittel uten Mario i hovedrollen.

Spillet foregår i et hjemsøkt herskapshus hvor Luigi leter etter sin bror Mario. For å hjelpe Luigi på sin søken har en gammel professor ved navn Elvin Gadd utstyrt ham med «Poltergust 3000», en støvsuger brukt for å fange spøkelser, og en «Game Boy Horror», et apparat brukt for å kommunisere med Gadd.

Luigi's Mansion ble relativt godt mottatt av spillanmeldere, til tross for å bli kritisert for lengden. Spillet har solgt over 2,5 millioner kopier, og er det femte bestselgende spillet til Nintendo GameCube. Det var også ett av de første spillene som ble gitt ut på nytt som en Player's Choice-tittel.

Handling[rediger | rediger kilde]

Luigi har vunnet et herskapshus i et lotteri. Mario stikker i forveien for å se huset, men når Luigi ankommer huset er Mario borte. Luigi blir angrepet av et spøkelse, men blir reddet av Professor E. Gadd som er utstyrt med en støvsuger kalt «Poltergust 3000». Etter Luigi og Gadd har snakket sammen, blir de enige om at Luigi tar ansvaret for å redde Mario. Professor E. Gadd overrekker Luigi Poltergust 3000, som Luigi må bruke til å suge opp forskjellige spøkelser og en rekke Boo.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.