Liste over medaljevinnere under Vinter-OL 2018

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Liste over medaljevinnere under Vinter-OL 2018
Liste over medaljevinnere under Vinter-OL 2018
MesterskapVinter-OL 2018 i Pyeongchang
Antall øvelser102
Beste nasjonNorge Norge
Flest medaljerNorge Norge
Beste utøverNorge Johannes Høsflot Klæbo
Frankrike Martin Fourcade

Liste over medaljevinnere under Vinter-OL 2018 inneholder alle utøvere som tok medalje under Vinter-OL 2018 i Pyeongchang i Sør-Korea fra 9. til 25. februar 2018.

Det ble konkurrert i 102 øvelser og totalt 523 utøver fikk medalje under lekene. Norge tok flest medaljer med sine 39 medaljer fulgt av Tyskland med 31 og Canada med sine 29 medaljer.[1] Johannes Høsflot Klæbo fra Norge og Martin Fourcade fra Frankrike ble de beste utøverne i OL, med sine tre gull hver, mens Marit Bjørgen tok flest medaljer med sine 5.[2] Bjørgen ble også med disse medaljene tidenes beste vinterolympier.[3]

I lekene tok Belgia sin første medalje siden 1998, mens Spania og New Zealand tok sine første medaljer siden 1992.[4][5][6] Storbritannia tok med Isabel Atkin landets første medalje med ski på bena.[7] Totalt 30 land tok medalje under lekene.

Aking[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Aking under Vinter-OL 2018

Øvelse Gull Sølv Bronse
Singel menn
detaljer
Flag of Austria.svg David Gleirscher
Østerrike (AUT)
Flag of the United States.svg Chris Mazdzer
USA (USA)
Flag of Germany.svg Johannes Ludwig
Tyskland (GER)
Singel kvinner
detaljer
Flag of Germany.svg Natalie Geisenberger
Tyskland (GER)
Flag of Germany.svg Dajana Eitberger
Tyskland (GER)
Flag of Canada.svg Alex Gough
Canada (CAN)
Dobbel menn
detaljer
Flag of Germany.svg Tobias Wendl
og Tobias Arlt (GER)
Flag of Austria.svg Peter Penz
og Georg Fischler (AUT)
Flag of Germany.svg Toni Eggert
og Sascha Benecken (GER)
Stafett
detaljer
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Natalie Geisenberger
Johannes Ludwig
Tobias Wendl
Tobias Arlt
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Alex Gough
Sam Edney
Tristan Walker
Justin Snith
Flag of Austria.svg Østerrike (AUT)
Madeleine Egle
David Gleirscher
Peter Penz
Georg Fischler

Alpine grener[rediger | rediger kilde]

Menn[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Utfor
detaljer
Flag of Norway.svg Aksel Lund Svindal
Norge (NOR)
Flag of Norway.svg Kjetil Jansrud
Norge (NOR)
Flag of Switzerland.svg Beat Feuz
Sveits (SUI)
Super-G
detaljer
Flag of Austria.svg Matthias Mayer
Østerrike (AUT)
Flag of Switzerland.svg Beat Feuz
Sveits (SUI)
Flag of Norway.svg Kjetil Jansrud
Norge (NOR)
Storslalåm
detaljer
Flag of Austria.svg Marcel Hirscher
Østerrike (AUT)
Flag of Norway.svg Henrik Kristoffersen
Norge (NOR)
Flag of France.svg Alexis Pinturault
Frankrike (FRA)
Slalåm
detaljer
Flag of Sweden.svg André Myhrer
Sverige (SWE)
Flag of Switzerland.svg Ramon Zenhäusern
Sveits (SUI)
Flag of Austria.svg Michael Matt
Østerrike (AUT)
Kombinasjon
detaljer
Flag of Austria.svg Marcel Hirscher
Østerrike (AUT)
Flag of France.svg Alexis Pinturault
Frankrike (FRA)
Flag of France.svg Victor Muffat-Jeandet
Frankrike (FRA)

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Utfor
detaljer
Flag of Italy.svg Sofia Goggia
Italia (ITA)
Flag of Norway.svg Ragnhild Mowinckel
Norge (NOR)
Flag of the United States.svg Lindsey Vonn
USA (USA)
Super-G
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Ester Ledecká
Tsjekkia (CZE)
Flag of Austria.svg Anna Veith
Østerrike (AUT)
Flag of Liechtenstein.svg Tina Weirather
Liechtenstein (LIE)
Storslalåm
detaljer
Flag of the United States.svg Mikaela Shiffrin
USA (USA)
Flag of Norway.svg Ragnhild Mowinckel
Norge (NOR)
Flag of Italy.svg Federica Brignone
Italia (ITA)
Slalåm
detaljer
Flag of Sweden.svg Frida Hansdotter
Sverige (SWE)
Flag of Switzerland.svg Wendy Holdener
Sveits (SUI)
Flag of Austria.svg Katharina Gallhuber
Østerrike (AUT)
Kombinasjon
detaljer
Flag of Switzerland.svg Michelle Gisin
Sveits (SUI)
Flag of the United States.svg Mikaela Shiffrin
USA (USA)
Flag of Switzerland.svg Wendy Holdener
Sveits (SUI)

Blandet[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Lagkonkurranse
detaljer
Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI)
Denise Feierabend
Wendy Holdener
Luca Aerni
Daniel Yule
Ramon Zenhäusern
Flag of Austria.svg Østerrike (AUT)
Stephanie Brunner
Katharina Gallhuber
Katharina Liensberger
Manuel Feller
Michael Matt
Marco Schwarz
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Nina Haver-Løseth
Kristin Lysdahl
Maren Skjøld
Sebastian Foss Solevåg
Leif Kristian Nestvold-Haugen
Jonathan Nordbotten

Bobsleigh[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Bobsleigh under Vinter-OL 2018

Øvelse Gull Sølv Bronse
Toer-bob menn
detaljer
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Justin Kripps
Alexander Kopacz
Ikke utdelt Flag of Latvia.svg Latvia (LAT)
Oskars Melbārdis
Jānis Strenga
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Francesco Friedrich
Thorsten Margis
Firer-bob menn
detaljer
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Francesco Friedrich
Candy Bauer
Martin Grothkopp
Thorsten Margis
Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Won Yun-jong
Jun Jung-lin
Seo Young-woo
Kim Dong-hyun
Ikke utdelt
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Nico Walther
Kevin Kuske
Alexander Rödiger
Eric Franke
Toer-bob kvinner
detaljer
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Mariama Jamanka
Lisa Buckwitz
Flag of the United States.svg USA (USA)
Elana Meyers Taylor
Lauren Gibbs
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Kaillie Humphries
Phylicia George

Curling[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Curling under Vinter-OL 2018

Øvelse Gull Sølv Bronse
Menn
detaljer
Flag of the United States.svg USA (USA)
John Shuster
Tyler George
Matt Hamilton
John Landsteiner
Joe Polo
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Niklas Edin
Oskar Eriksson
Rasmus Wranå
Christoffer Sundgren
Henrik Leek
Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI)
Benoît Schwarz
Claudio Pätz
Peter de Cruz
Valentin Tanner
Dominik Märki
Kvinner
detaljer
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Anna Hasselborg
Sara McManus
Agnes Knochenhauer
Sofia Mabergs
Jennie Wåhlin
Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Kim Eun-jung
Kim Kyeong-ae
Kim Seon-yeong
Kim Yeong-mi
Kim Cho-hi
Flag of Japan.svg Japan (JPN)
Satsuki Fujisawa
Chinami Yoshida
Yumi Suzuki
Yurika Yoshida
Mari Motohashi
Mikspar
detaljer
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Kaitlyn Lawes
John Morris
Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI)
Jenny Perret
Martin Rios
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Kristin Skaslien
Magnus Nedregotten

Freestyle[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Freestyle under Vinter-OL 2018

Menn[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Hopp
detaljer
Flag of Ukraine.svg Oleksandr Abramenko
Ukraina (UKR)
Flag of the People's Republic of China.svg Jia Zongyang
Kina (CHN)
Olympic flag.svg Ilja Burov
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Halfpipe
detaljer
Flag of the United States.svg David Wise
USA (USA)
Flag of the United States.svg Alex Ferreira
USA (USA)
Flag of New Zealand.svg Nico Porteous
New Zealand (NZL)
Kulekjøring
detaljer
Flag of Canada.svg Mikaël Kingsbury
Canada (CAN)
Flag of Australia.svg Matt Graham
Australia (AUS)
Flag of Japan.svg Daichi Hara
Japan (JPN)
Skicross
detaljer
Flag of Canada.svg Brady Leman
Canada (CAN)
Flag of Switzerland.svg Marc Bischofberger
Sveits (SUI)
Olympic flag.svg Sergey Ridzik
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Slopestyle
detaljer
Flag of Norway.svg Øystein Bråten
Norge (NOR)
Flag of the United States.svg Nick Goepper
USA (USA)
Flag of Canada.svg Alex Beaulieu-Marchand
Canada (CAN)

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Hopp
detaljer
Flag of Belarus.svg Hanna Huskova
Hviterussland (BLR)
Flag of the People's Republic of China.svg Zhang Xin
Kina (CHN)
Flag of the People's Republic of China.svg Kong Fanyu
Kina (CHN)
Halfpipe
detaljer
Flag of Canada.svg Cassie Sharpe
Canada (CAN)
Flag of France.svg Marie Martinod
Frankrike (FRA)
Flag of the United States.svg Brita Sigourney
USA (USA)
Kulekjøring
detaljer
Flag of France.svg Perrine Laffont
Frankrike (FRA)
Flag of Canada.svg Justine Dufour-Lapointe
Canada (CAN)
Flag of Kazakhstan.svg Julija Galysjeva
Kasakhstan (KAZ)
Skicross
detaljer
Flag of Canada.svg Kelsey Serwa
Canada (CAN)
Flag of Canada.svg Brittany Phelan
Canada (CAN)
Flag of Switzerland.svg Fanny Smith
Sveits (SUI)
Slopestyle
detaljer
Flag of Switzerland.svg Sarah Höfflin
Sveits (SUI)
Flag of Switzerland.svg Mathilde Gremaud
Sveits (SUI)
Flag of the United Kingdom.svg Isabel Atkin
Storbritannia (GBR)

Hurtigløp på skøyter[rediger | rediger kilde]

Menn[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
500 meter
detaljer
Flag of Norway.svg Håvard Holmefjord Lorentzen
Norge (NOR)
Flag of South Korea.svg Cha Min-kyu
Sør-Korea (KOR)
Flag of the People's Republic of China.svg Gao Tingyu
Kina (CHN)
1000 meter
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Kjeld Nuis
Nederland (NED)
Flag of Norway.svg Håvard Holmefjord Lorentzen
Norge (NOR)
Flag of South Korea.svg Kim Tae-yun
Sør-Korea (KOR)
1500 meter
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Kjeld Nuis
Nederland (NED)
Flag of the Netherlands.svg Patrick Roest
Nederland (NED)
Flag of South Korea.svg Kim Min-seok
Sør-Korea (KOR)
5000 meter
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Sven Kramer
Nederland (NED)
Flag of Canada.svg Ted-Jan Bloemen
Canada (CAN)
Flag of Norway.svg Sverre Lunde Pedersen
Norge (NOR)
10000 meter
detaljer
Flag of Canada.svg Ted-Jan Bloemen
Canada (CAN)
Flag of the Netherlands.svg Jorrit Bergsma
Nederland (NED)
Flag of Italy.svg Nicola Tumolero
Italia (ITA)
Fellesstart
detaljer
Flag of South Korea.svg Lee Seung-hoon
Sør-Korea (KOR)
Flag of Belgium.svg Bart Swings
Belgia (BEL)
Flag of the Netherlands.svg Koen Verweij
Nederland (NED)
Lagtempo
detaljer
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Håvard Bøkko
Simen Spieler Nilsen
Sverre Lunde Pedersen
Sindre Henriksen
Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Lee Seung-hoon
Chung Jae-won
Kim Min-seok
Flag of the Netherlands.svg Nederland (NED)
Patrick Roest
Sven Kramer
Jan Blokhuijsen
Koen Verweij

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
500 meter
detaljer
Flag of Japan.svg Nao Kodaira
Japan (JPN)
Flag of South Korea.svg Lee Sang-hwa
Sør-Korea (KOR)
Flag of the Czech Republic.svg Karolína Erbanová
Tsjekkia (CZE)
1000 meter
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Jorien ter Mors
Nederland (NED)
Flag of Japan.svg Nao Kodaira
Japan (JPN)
Flag of Japan.svg Miho Takagi
Japan (JPN)
1500 meter
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Ireen Wüst
Nederland (NED)
Flag of Japan.svg Miho Takagi
Japan (JPN)
Flag of the Netherlands.svg Marrit Leenstra
Nederland (NED)
3000 meter
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Carlijn Achtereekte
Nederland (NED)
Flag of the Netherlands.svg Ireen Wüst
Nederland (NED)
Flag of the Netherlands.svg Antoinette de Jong
Nederland (NED)
5000 meter
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Esmee Visser
Nederland (NED)
Flag of the Czech Republic.svg Martina Sáblíková
Tsjekkia (CZE)
Olympic flag.svg Natalja Voronina
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Fellesstart
detaljer
Flag of Japan.svg Nana Takagi
Japan (JPN)
Flag of South Korea.svg Kim Bo-reum
Sør-Korea (KOR)
Flag of the Netherlands.svg Irene Schouten
Nederland (NED)
Lagtempo
detaljer
Flag of Japan.svg Japan (JPN)
Miho Takagi
Ayano Sato
Nana Takagi
Ayaka Kikuchi
Flag of the Netherlands.svg Nederland (NED)
Marrit Leenstra
Ireen Wüst
Antoinette de Jong
Lotte van Beek
Flag of the United States.svg USA (USA)
Heather Bergsma
Brittany Bowe
Mia Manganello
Carlijn Schoutens

Ishockey[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Ishockey under Vinter-OL 2018

Discipline Gull Sølv Bronse
Menn
detaljer
Olympic flag.svg Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Vasily Koshechkin
Igor Shestyorkin
Ilya Sorokin
Vladislav Gavrikov
Dinar Khafizullin
Bogdan Kiselevich
Alexey Marchenko
Nikita Nesterov
Vjatsjeslav Vojnov
Artyom Zub
Andrei Zubarev
Sergei Andronov
Alexander Barabanov
Pavel Datsiuk
Mikhail Grigorenko
Nikita Gusev
Ilya Kablukov
Sergey Kalinin
Kirill Kaprizov
Ilja Kovaltsjuk
Sergei Mozyakin
Nikolai Prokhorkin
Vadim Shipachyov
Sergei Shirokov
Ivan Telegin
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Sinan Akdag
Danny aus den Birken
Daryl Boyle
Yasin Ehliz
Christian Ehrhoff
Dennis Endras
Gerrit Fauser
Marcel Goc
Patrick Hager
Frank Hördler
Dominik Kahun
Marcus Kink
Björn Krupp
Brooks Macek
Frank Mauer
Jonas Müller
Moritz Müller
Marcel Noebels
Leonhard Pföderl
Timo Pielmeier
Matthias Plachta
Patrick Reimer
Felix Schütz
Yannic Seidenberg
David Wolf
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Karl Stollery
Chris Lee
Chay Genoway
Gilbert Brulé
Wojtek Wolski
Derek Roy
Chris Kelly
Rob Klinkhammer
Brandon Kozun
Quinton Howden
Rene Bourque
Marc-André Gragnani
Andrew Ebbett
Mason Raymond
Eric O'Dell
Stefan Elliott
Cody Goloubef
Ben Scrivens
Kevin Poulin
Justin Peters
Mat Robinson
Maxim Lapierre
Maxim Noreau
Linden Vey
Christian Thomas
Kvinner
detaljer
Flag of the United States.svg USA (USA)
Cayla Barnes
Kacey Bellamy
Hannah Brandt
Dani Cameranesi
Kendall Coyne
Brianna Decker
Meghan Duggan
Kali Flanagan
Nicole Hensley
Amanda Kessel
Megan Keller
Hilary Knight
Jocelyne Lamoureux
Monique Lamoureux
Gigi Marvin
Sidney Morin
Kelly Pannek
Amanda Pelkey
Emily Pfalzer
Alex Rigsby
Maddie Rooney
Haley Skarupa
Lee Stecklein
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Meghan Agosta
Bailey Bram
Emily Clark
Mélodie Daoust
Ann-Renée Desbiens
Renata Fast
Laura Fortino
Haley Irwin
Brianne Jenner
Rebecca Johnston
Geneviève Lacasse
Brigette Lacquette
Jocelyne Larocque
Meaghan Mikkelson
Sarah Nurse
Marie-Philip Poulin
Lauriane Rougeau
Jillian Saulnier
Natalie Spooner
Laura Stacey
Shannon Szabados
Blayre Turnbull
Jennifer Wakefield
Flag of Finland.svg Finland (FIN)
Sanni Hakala
Jenni Hiirikoski
Venla Hovi
Mira Jalosuo
Michelle Karvinen
Rosa Lindstedt
Petra Nieminen
Tanja Niskanen
Emma Nuutinen
Isa Rahunen
Meeri Räisänen
Annina Rajahuhta
Noora Räty
Saila Saari
Sara Säkkinen
Ronja Savolainen
Eveliina Suonpää
Susanna Tapani
Noora Tulus
Minnamari Tuominen
Riikka Välilä
Linda Välimäki
Ella Viitasuo

Kombinert[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Kombinert under Vinter-OL 2018

Øvelse Gull Sølv Bronse
Stor bakke
detaljer
Flag of Germany.svg Johannes Rydzek
Tyskland (GER)
Flag of Germany.svg Fabian Rießle
Tyskland (GER)
Flag of Germany.svg Eric Frenzel
Tyskland (GER)
Normalbakke
detaljer
Flag of Germany.svg Eric Frenzel
Tyskland (GER)
Flag of Japan.svg Akito Watabe
Japan (JPN)
Flag of Austria.svg Lukas Klapfer
Østerrike (AUT)
Lag
detaljer
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Vinzenz Geiger
Fabian Rießle
Eric Frenzel
Johannes Rydzek
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Jan Schmid
Espen Andersen
Jarl Magnus Riiber
Jørgen Graabak
Flag of Austria.svg Østerrike (AUT)
Wilhelm Denifl
Lukas Klapfer
Bernhard Gruber
Mario Seidl

Kortbaneløp på skøyter[rediger | rediger kilde]

Menn[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
500 meter
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Wu Dajing
Kina (CHN)
Flag of South Korea.svg Hwang Dae-heon
Sør-Korea (KOR)
Flag of South Korea.svg Lim Hyo-jun
Sør-Korea (KOR)
1000 meter
detaljer
Flag of Canada.svg Samuel Girard
Canada (CAN)
Flag of the United States.svg John-Henry Krueger
USA (USA)
Flag of South Korea.svg Seo Yi-ra
Sør-Korea (KOR)
1500 meter
detaljer
Flag of South Korea.svg Lim Hyo-jun
Sør-Korea (KOR)
Flag of the Netherlands.svg Sjinkie Knegt
Nederland (NED)
Olympic flag.svg Semjon Jelistratov
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
5000 meter stafett
detaljer
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN)
Shaoang Liu
Shaolin Sándor Liu
Viktor Knoch
Csaba Burján
Flag of the People's Republic of China.svg Kina (CHN)
Wu Dajing
Han Tianyu
Xu Hongzhi
Chen Dequan
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Samuel Girard
Charles Hamelin
Charle Cournoyer
Pascal Dion

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
500 meter
detaljer
Flag of Italy.svg Arianna Fontana
Italia (ITA)
Flag of the Netherlands.svg Yara van Kerkhof
Nederland (NED)
Flag of Canada.svg Kim Boutin
Canada (CAN)
1000 meter
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Suzanne Schulting
Nederland (NED)
Flag of Canada.svg Kim Boutin
Canada (CAN)
Flag of Italy.svg Arianna Fontana
Italia (ITA)
1500 meter
detaljer
Flag of South Korea.svg Choi Min-jeong
Sør-Korea (KOR)
Flag of the People's Republic of China.svg Li Jinyu
Kina (CHN)
Flag of Canada.svg Kim Boutin
Canada (CAN)
3000 meter stafett
detaljer
Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Shim Suk-hee
Choi Min-jeong
Kim Ye-jin
Kim A-lang
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Arianna Fontana
Lucia Peretti
Cecilia Maffei
Martina Valcepina
Flag of the Netherlands.svg Nederland (NED)
Suzanne Schulting
Yara van Kerkhof
Lara van Ruijven
Jorien ter Mors

Kunstløp[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Kunstløp under Vinter-OL 2018

Discipline Gull Sølv Bronse
Menn singel
detaljer
Flag of Japan.svg Yuzuru Hanyu
Japan (JPN)
Flag of Japan.svg Shoma Uno
Japan (JPN)
Flag of Spain.svg Javier Fernández
Spania (ESP)
Kvinner singel
detaljer
Olympic flag.svg Alina Zagitova
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Olympic flag.svg Jevgenija Medvedeva
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Flag of Canada.svg Kaetlyn Osmond
Canada (CAN)
Parløp
detaljer
Flag of Germany.svg Aliona Savchenko
og Bruno Massot (GER)
Flag of the People's Republic of China.svg Sui Wenjing
og Han Cong (CHN)
Flag of Canada.svg Meagan Duhamel
og Eric Radford (CAN)
Isdans
detaljer
Flag of Canada.svg Tessa Virtue
og Scott Moir (CAN)
Flag of France.svg Gabriella Papadakis
og Guillaume Cizeron (FRA)
Flag of the United States.svg Maia Shibutani
og Alex Shibutani (USA)
Lag
detaljer
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Patrick Chan
Kaetlyn Osmond
Gabrielle Daleman
Meagan Duhamel / Eric Radford
Tessa Virtue / Scott Moir
Olympic flag.svg Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Mikhail Koljada
Jevgenija Medvedeva
Alina Zagitova
Jevgenija Tarasova / Vladimir Morozov
Natalja Zabijako / Alexander Enbert
Jekaterina Bobrova / Dmitrij Solovjov
Flag of the United States.svg USA (USA)
Nathan Chen
Adam Rippon
Bradie Tennell
Mirai Nagasu
Alexa Scimeca Knierim / Chris Knierim
Maia Shibutani / Alex Shibutani

Langrenn[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Langrenn under Vinter-OL 2018

Menn[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
15 kilometer fristil
detaljer
Flag of Switzerland.svg Dario Cologna
Sveits (SUI)
Flag of Norway.svg Simen Hegstad Krüger
Norge (NOR)
Olympic flag.svg Denis Spitsov
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
30 kilometer skiathlon
detaljer
Flag of Norway.svg Simen Hegstad Krüger
Norge (NOR)
Flag of Norway.svg Martin Johnsrud Sundby
Norge (NOR)
Flag of Norway.svg Hans Christer Holund
Norge (NOR)
50 kilometer klassisk
detaljer
Flag of Finland.svg Iivo Niskanen
Finland (FIN)
Olympic flag.svg Aleksandr Bolsjunov
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Olympic flag.svg Andrej Larkov
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
4 × 10 kilometer stafett
detaljer
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Didrik Tønseth
Martin Johnsrud Sundby
Simen Hegstad Krüger
Johannes Høsflot Klæbo
Olympic flag.svg Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Andrej Larkov
Aleksandr Bolsjunov
Aleksej Tsjervotkin
Denis Spitsov
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Jean-Marc Gaillard
Maurice Manificat
Clément Parisse
Adrien Backscheider
Sprint
detaljer
Flag of Norway.svg Johannes Høsflot Klæbo
Norge (NOR)
Flag of Italy.svg Federico Pellegrino
Italia (ITA)
Olympic flag.svg Aleksandr Bolsjunov
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Lagsprint
detaljer
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Martin Johnsrud Sundby
Johannes Høsflot Klæbo
Olympic flag.svg Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Denis Spitsov
Aleksandr Bolsjunov
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Maurice Manificat
Richard Jouve

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
10 kilometer fristil
detaljer
Flag of Norway.svg Ragnhild Haga
Norge (NOR)
Flag of Sweden.svg Charlotte Kalla
Sverige (SWE)
Flag of Norway.svg Marit Bjørgen
Norge (NOR)
Flag of Finland.svg Krista Pärmäkoski
Finland (FIN)
15 kilometer skiathlon
detaljer
Flag of Sweden.svg Charlotte Kalla
Sverige (SWE)
Flag of Norway.svg Marit Bjørgen
Norge (NOR)
Flag of Finland.svg Krista Pärmäkoski
Finland (FIN)
30 kilometer klassisk
detaljer
Flag of Norway.svg Marit Bjørgen
Norge (NOR)
Flag of Finland.svg Krista Pärmäkoski
Finland (FIN)
Flag of Sweden.svg Stina Nilsson
Sverige (SWE)
4 × 5 kilometer stafett
detaljer
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Ingvild Flugstad Østberg
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Ragnhild Haga
Marit Bjørgen
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Anna Haag
Charlotte Kalla
Ebba Andersson
Stina Nilsson
Olympic flag.svg Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Natalja Neprjajeva
Julija Belorukova
Anastasija Sedova
Anna Netsjajevskaja
Sprint
detaljer
Flag of Sweden.svg Stina Nilsson
Sverige (SWE)
Flag of Norway.svg Maiken Caspersen Falla
Norge (NOR)
Olympic flag.svg Julija Belorukova
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Lagsprint
detaljer
Flag of the United States.svg USA (USA)
Kikkan Randall
Jessica Diggins
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Charlotte Kalla
Stina Nilsson
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Marit Bjørgen
Maiken Caspersen Falla

Skeleton[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Skeleton under Vinter-OL 2018

Øvelse Gull Sølv Bronse
Menn
detaljer
Flag of South Korea.svg Yun Sung-bin
Sør-Korea (KOR)
Olympic flag.svg Nikita Tregubov
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Flag of the United Kingdom.svg Dom Parsons
Storbritannia (GBR)
Kvinner
detaljer
Flag of the United Kingdom.svg Lizzy Yarnold
Storbritannia (GBR)
Flag of Germany.svg Jacqueline Lölling
Tyskland (GER)
Flag of the United Kingdom.svg Laura Deas
Storbritannia (GBR)

Skihopping[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Skihopping under Vinter-OL 2018

Øvelse Gull Sølv Bronse
Normalbakke menn
detaljer
Flag of Germany.svg Andreas Wellinger
Tyskland (GER)
Flag of Norway.svg Johann André Forfang
Norge (NOR)
Flag of Norway.svg Robert Johansson
Norge (NOR)
Stor bakke menn
detaljer
Flag of Poland.svg Kamil Stoch
Polen (POL)
Flag of Germany.svg Andreas Wellinger
Tyskland (GER)
Flag of Norway.svg Robert Johansson
Norge (NOR)
Laghopp menn
detaljer
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Daniel-André Tande
Andreas Stjernen
Johann André Forfang
Robert Johansson
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Karl Geiger
Stephan Leyhe
Richard Freitag
Andreas Wellinger
Flag of Poland.svg Polen (POL)
Maciej Kot
Stefan Hula
Dawid Kubacki
Kamil Stoch
Normalbakke kvinner
detaljer
Flag of Norway.svg Maren Lundby
Norge (NOR)
Flag of Germany.svg Katharina Althaus
Tyskland (GER)
Flag of Japan.svg Sara Takanashi
Japan (JPN)

Skiskyting[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Skiskyting under Vinter-OL 2018

Menn[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Normaldistanse
detaljer
Flag of Norway.svg Johannes Thingnes Bø
Norge (NOR)
Flag of Slovenia.svg Jakov Fak
Slovenia (SLO)
Flag of Austria.svg Dominik Landertinger
Østerrike (AUT)
Sprint
detaljer
Flag of Germany.svg Arnd Peiffer
Tyskland (GER)
Flag of the Czech Republic.svg Michal Krčmář
Tsjekkia (CZE)
Flag of Italy.svg Dominik Windisch
Italia (ITA)
Jaktstart
detaljer
Flag of France.svg Martin Fourcade
Frankrike (FRA)
Flag of Sweden.svg Sebastian Samuelsson
Sverige (SWE)
Flag of Germany.svg Benedikt Doll
Tyskland (GER)
Fellesstart
detaljer
Flag of France.svg Martin Fourcade
Frankrike (FRA)
Flag of Germany.svg Simon Schempp
Tyskland (GER)
Flag of Norway.svg Emil Hegle Svendsen
Norge (NOR)
Stafett
detaljer
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Peppe Femling
Jesper Nelin
Sebastian Samuelsson
Fredrik Lindström
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Lars Helge Birkeland
Tarjei Bø
Johannes Thingnes Bø
Emil Hegle Svendsen
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Erik Lesser
Benedikt Doll
Arnd Peiffer
Simon Schempp

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Normaldistanse
detaljer
Flag of Sweden.svg Hanna Öberg
Sverige (SWE)
Flag of Slovakia.svg Anastasija Kuzmina
Slovakia (SVK)
Flag of Germany.svg Laura Dahlmeier
Tyskland (GER)
Sprint
detaljer
Flag of Germany.svg Laura Dahlmeier
Tyskland (GER)
Flag of Norway.svg Marte Olsbu
Norge (NOR)
Flag of the Czech Republic.svg Veronika Vítková
Tsjekkia (CZE)
Jaktstart
detaljer
Flag of Germany.svg Laura Dahlmeier
Tyskland (GER)
Flag of Slovakia.svg Anastasija Kuzmina
Slovakia (SVK)
Flag of France.svg Anaïs Bescond
Frankrike (FRA)
Fellesstart
detaljer
Flag of Slovakia.svg Anastasija Kuzmina
Slovakia (SVK)
Flag of Belarus.svg Darja Domratsjeva
Hviterussland (BLR)
Flag of Norway.svg Tiril Eckhoff
Norge (NOR)
Stafett
detaljer
Flag of Belarus.svg Hviterussland (BLR)
Nadezjda Skardino
Iryna Kryuko
Dzinara Alimbekava
Darja Domratsjeva
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Linn Persson
Mona Brorsson
Anna Magnusson
Hanna Öberg
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Anaïs Chevalier
Marie Dorin Habert
Justine Braisaz
Anaïs Bescond

Blandet[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Mixed stafett
detaljer
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Marie Dorin Habert
Anaïs Bescond
Simon Desthieux
Martin Fourcade
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Marte Olsbu
Tiril Eckhoff
Johannes Thingnes Bø
Emil Hegle Svendsen
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Lisa Vittozzi
Dorothea Wierer
Lukas Hofer
Dominik Windisch

Snøbrett[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Snøbrett under Vinter-OL 2018

Menn[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Big air
detaljer
Flag of Canada.svg Sébastien Toutant
Canada (CAN)
Flag of the United States.svg Kyle Mack
USA (USA)
Flag of the United Kingdom.svg Billy Morgan
Storbritannia (GBR)
Halfpipe
detaljer
Flag of the United States.svg Shaun White
USA (USA)
Flag of Japan.svg Ayumu Hirano
Japan (JPN)
Flag of Australia.svg Scotty James
Australia (AUS)
Parallellstorslalåm
detaljer
Flag of Switzerland.svg Nevin Galmarini
Sveits (SUI)
Flag of South Korea.svg Lee Sang-ho
Sør-Korea (KOR)
Flag of Slovenia.svg Žan Košir
Slovenia (SLO)
Slopestyle
detaljer
Flag of the United States.svg Redmond Gerard
USA (USA)
Flag of Canada.svg Max Parrot
Canada (CAN)
Flag of Canada.svg Mark McMorris
Canada (CAN)
Snowboardcross
detaljer
Flag of France.svg Pierre Vaultier
Frankrike (FRA)
Flag of Australia.svg Jarryd Hughes
Australia (AUS)
Flag of Spain.svg Regino Hernández
Spania (ESP)

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Big air
detaljer
Flag of Austria.svg Anna Gasser
Østerrike (AUT)
Flag of the United States.svg Jamie Anderson
USA (USA)
Flag of New Zealand.svg Zoi Sadowski-Synnott
New Zealand (NZL)
Halfpipe
detaljer
Flag of the United States.svg Chloe Kim
USA (USA)
Flag of the People's Republic of China.svg Liu Jiayu
Kina (CHN)
Flag of the United States.svg Arielle Gold
USA (USA)
Parallellstorslalåm
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Ester Ledecká
Tsjekkia (CZE)
Flag of Germany.svg Selina Jörg
Tyskland (GER)
Flag of Germany.svg Ramona Theresia Hofmeister
Tyskland (GER)
Slopestyle
detaljer
Flag of the United States.svg Jamie Anderson
USA (USA)
Flag of Canada.svg Laurie Blouin
Canada (CAN)
Flag of Finland.svg Enni Rukajärvi
Finland (FIN)
Snowboardcross
detaljer
Flag of Italy.svg Michela Moioli
Italia (ITA)
Flag of France.svg Julia Pereira de Sousa-Mabileau
Frankrike (FRA)
Flag of the Czech Republic.svg Eva Samková
Tsjekkia (CZE)

Referanser[rediger | rediger kilde]