Liste over medaljevinnere under Sommer-OL 1896

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over medaljevinnerne under Sommer-OL 1896 inneholder samtlige medaljevinnerne i Sommer-OL 1896 i Athen, Hellas.

Friidrett[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
100 meter Flag of the United States (1891–1896).svg Thomas Burke
USA (USA)
Flag of the German Empire.svg Fritz Hofmann
Tyskland (GER)
Flag of the United States (1891–1896).svg Francis Lane
USA (USA)
Flag of Hungary (1915-1918; angels; 3-2 aspect ratio).svg Alajos Szokolyi
Ungarn (HUN)
400 meter Flag of the United States (1891–1896).svg Thomas Burke
USA (USA)
Flag of the United States (1891–1896).svg Herbert Jamison
USA (USA)
Flag of the United Kingdom.svg Charles Gmelin
Storbritannia (GBR)
800 meter Flag of the United Kingdom.svg Edwin Flack
Australia (AUS)
Flag of Hungary (1915-1918; angels; 3-2 aspect ratio).svg Nándor Dáni
Ungarn (HUN)
Flag of Greece (1822-1978).svg Dimitrios Golemis
Hellas (GRE)
1500 meter Flag of the United Kingdom.svg Edwin Flack
Australia (AUS)
Flag of the United States (1891–1896).svg Arthur Blake
USA (USA)
Flag of France.svg Albin Lermusiaux
Frankrike (FRA)
110 meter hekk Flag of the United States (1891–1896).svg Thomas Curtis
USA (USA)
Flag of the United Kingdom.svg Grantley Goulding
Storbritannia (GBR)
ikke utdelt
Maraton Flag of Greece (1822-1978).svg Spyridon Louis
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Kharilaos Vasilakos
Hellas (GRE)
Flag of Hungary (1915-1918; angels; 3-2 aspect ratio).svg Gyula Kellner
Ungarn (HUN)
Høydehopp Flag of the United States (1891–1896).svg Ellery Clark
USA (USA)
Flag of the United States (1891–1896).svg James B. Connolly
USA (USA)
ikke utdelt
Flag of the United States (1891–1896).svg Robert Garrett
USA (USA)
Stavsprang Flag of the United States (1891–1896).svg William Hoyt
USA (USA)
Flag of the United States (1891–1896).svg Albert Tyler
USA (USA)
Flag of Greece (1822-1978).svg Evangelos Damaskos
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Ioannis Theodoropoulos
Hellas (GRE)
Lengdehopp Flag of the United States (1891–1896).svg Ellery Clark
USA (USA)
Flag of the United States (1891–1896).svg Robert Garrett
USA (USA)
Flag of the United States (1891–1896).svg James B. Connolly
USA (USA)
Tresteg Flag of the United States (1891–1896).svg James B. Connolly
USA (USA)
Flag of France.svg Alexandre Tuffère
Frankrike (FRA)
Flag of Greece (1822-1978).svg Ioannis Persakis
Hellas (GRE)
Kulestøt Flag of the United States (1891–1896).svg Robert Garrett
USA (USA)
Flag of Greece (1822-1978).svg Miltiadis Gouskos
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Georgios Papasideris
Hellas (GRE)
Diskoskast Flag of the United States (1891–1896).svg Robert Garrett
USA (USA)
Flag of Greece (1822-1978).svg Panagiotis Paraskevopoulos
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Sotirios Versis
Hellas (GRE)

Sykling[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Sprint Flag of Greece (1822-1978).svg Aristidis Konstantinidis
Hellas (GRE)
Flag of the German Empire.svg August von Gödrich
Tyskland (GER)
Flag of the United Kingdom.svg Edward Battell
Storbritannia (GBR)
Fart Flag of France.svg Paul Masson
Frankrike (FRA)
Flag of Greece (1822-1978).svg Stamatios Nikolopoulos
Hellas (GRE)
Flag of France.svg Léon Flameng
Frankrike (FRA)
Runde Flag of France.svg Paul Masson
Frankrike (FRA)
Flag of Greece (1822-1978).svg Stamatios Nikolopoulos
Hellas (GRE)
Flag of the Habsburg Monarchy.svg Adolf Schmal
Østerrike (AUT)
10 km Flag of France.svg Paul Masson
Frankrike (FRA)
Flag of France.svg Léon Flameng
Frankrike (FRA)
Flag of the Habsburg Monarchy.svg Adolf Schmal
Østerrike (AUT)
100 km Flag of France.svg Léon Flameng
Frankrike (FRA)
Flag of Greece (1822-1978).svg Georgios Kolettis
Hellas (GRE)
ikke utdelt
12 timer Flag of the Habsburg Monarchy.svg Adolf Schmal
Østerrike (AUT)
Flag of the United Kingdom.svg Frederick Keeping
Storbritannia (GBR)
ikke utdelt

Fekting[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Florett Flag of France.svg Eugène-Henri Gravelotte
Frankrike (FRA)
Flag of France.svg Henri Callot
Frankrike (FRA)
Flag of Greece (1822-1978).svg Perikles Pierrakos-Mavromichalis
Hellas (GRE)
Florett master Flag of Greece (1822-1978).svg Leonidas Pyrgos
Hellas (GRE)
Flag of France.svg Joanni Perronet
Frankrike (FRA)
ikke utdelt
Sabel Flag of Greece (1822-1978).svg Ioannis Georgiadis
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Telemachos Karakalos
Hellas (GRE)
Flag of Denmark.svg Holger Nielsen
Danmark (DEN)

Turn[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Svingstang Flag of the German Empire.svg Hermann Weingärtner
Tyskland (GER)
Flag of the German Empire.svg Alfred Flatow
Tyskland (GER)
ikke utdelt
Skranke Flag of the German Empire.svg Alfred Flatow
Tyskland (GER)
Flag of Switzerland.svg Louis Zutter
Sveits (SUI)
ikke utdelt
Bøylehest Flag of Switzerland.svg Louis Zutter
Sveits (SUI)
Flag of the German Empire.svg Hermann Weingärtner
Tyskland (GER)
ikke utdelt
Ringer Flag of Greece (1822-1978).svg Ioannis Mitropoulos
Hellas (GRE)
Flag of the German Empire.svg Hermann Weingärtner
Tyskland (GER)
Flag of Greece (1822-1978).svg Petros Persakis
Hellas (GRE)
Klatretau Flag of Greece (1822-1978).svg Nikolaos Andriakopoulos
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Thomas Xenakis
Hellas (GRE)
Flag of the German Empire.svg Fritz Hofmann
Tyskland (GER)
Hopp Flag of the German Empire.svg Carl Schuhmann
Tyskland (GER)
Flag of Switzerland.svg Louis Zutter
Sveits (SUI)
Flag of the German Empire.svg Hermann Weingärtner
Tyskland (GER)
Svingstang lag Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Konrad Böcker
Alfred Flatow
Gustav Flatow
Georg Hillmar
Fritz Hofmann
Fritz Manteuffel
Karl Neukirch
Richard Röstel
Gustav Schuft
Carl Schuhmann
Hermann Weingärtner
Flag of Greece.svg Hellas (GRE)
Nikolaos Andriakopoulos
Sotirios Athanasopoulos
Petros Persakis
Thomas Xenakis
Flag of Greece.svg Hellas (GRE)
Ioannis Chrysafis
Ioannis Mitropoulos
Dimitrios Loundras
Filippos Karvelas
Skranke lag Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Konrad Böcker
Alfred Flatow
Gustav Flatow
Georg Hillmar
Fritz Hofmann
Fritz Manteuffel
Karl Neukirch
Richard Röstel
Gustav Schuft
Carl Schuhmann
Hermann Weingärtner
ikke utdelt ikke utdelt

Skyting[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
200m rifle Flag of Greece (1822-1978).svg Pantelis Karasevdas
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Pavlos Pavlidis
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Nikolaos Trikoupis
Hellas (GRE)
300m rifle Flag of Greece (1822-1978).svg Georgios Orfanidis
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Ioannis Frangoudis
Hellas (GRE)
Flag of Denmark.svg Viggo Jensen
Danmark (DEN)
25m pistol Flag of the United States (1891–1896).svg John Paine
USA (USA)
Flag of the United States (1891–1896).svg Sumner Paine
USA (USA)
Flag of Greece (1822-1978).svg Nikolaos Morakis
Hellas (GRE)
25m silhuettpistol Flag of Greece (1822-1978).svg Ioannis Frangoudis
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Georgios Orfanidis
Hellas (GRE)
Flag of Denmark.svg Holger Nielsen
Danmark (DEN)
50m pistol Flag of the United States (1891–1896).svg Sumner Paine
USA (USA)
Flag of Denmark.svg Holger Nielsen
Danmark (DEN)
Flag of Greece (1822-1978).svg Ioannis Frangoudis
Hellas (GRE)

Svømming[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
100 m fristil Flag of Hungary (1915-1918; angels; 3-2 aspect ratio).svg Alfréd Hajós
Ungarn (HUN)
Flag of the Habsburg Monarchy.svg Otto Herschmann
Østerrike (AUT)
ikke utdelt
500 m fristil Flag of the Habsburg Monarchy.svg Paul Neumann
Østerrike (AUT)
Flag of Greece (1822-1978).svg Antonios Pepanos
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Efstathios Chorafas
Hellas (GRE)
1200 m fristil Flag of Hungary (1915-1918; angels; 3-2 aspect ratio).svg Alfréd Hajós
Ungarn (HUN)
Flag of Greece (1822-1978).svg Ioannis Andreou
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Efstathios Chorafas
Hellas (GRE)
100 m fristil for seilmenn Flag of Greece (1822-1978).svg Ioannis Malokinis
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Spyridon Chazapis
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Dimitrios Drivas
Hellas (GRE)

Tennis[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Singel Flag of the United Kingdom.svg John Pius Boland
Storbritannia (GBR)
Flag of Greece (1822-1978).svg Dionysios Kasdaglis
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Konstantinos Paspatis
Hellas (GRE)
Flag of Hungary (1915-1918; angels; 3-2 aspect ratio).svg Momcsilló Tapavicza
Ungarn (HUN)
Dobbel Flag of the United Kingdom.svg John Pius Boland
Storbritannia (GBR)
Flag of the German Empire.svg Friedrich Traun
Tyskland (GER)
Flag of Greece (1822-1978).svg Dimitrios Petrokokkinos
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Dionysios Kasdaglis
Hellas (GRE)
Flag of the United Kingdom.svg Teddy Flack
Australia (AUS)
Flag of the United Kingdom.svg George S. Robertson
Storbritannia (GBR)

Vektløfting[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
1 arm Flag of the United Kingdom.svg Launceston Elliot
Storbritannia (GBR)
Flag of Denmark.svg Viggo Jensen
Danmark (DEN)
Flag of Greece (1822-1978).svg Alexandros Nikolopoulos
Hellas (GRE)
2 armer Flag of Denmark.svg Viggo Jensen
Danmark (DEN)
Flag of the United Kingdom.svg Launceston Elliot
Storbritannia (GBR)
Flag of Greece (1822-1978).svg Sotirios Versis
Hellas (GRE)

Bryting[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Gresk-romersk stil Flag of the German Empire.svg Carl Schuhmann
Tyskland (GER)
Flag of Greece (1822-1978).svg Georgios Tsitas
Hellas (GRE)
Flag of Greece (1822-1978).svg Stefanos Christopoulos
Hellas (GRE)

Kilder[rediger | rediger kilde]

[1]