Liste over medaljevinnere under Sommer-OL 1936

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Liste over medaljevinnere under Sommer-OL 1936
Liste over medaljevinnere under Sommer-OL 1936
MesterskapSommer-OL 1936 i Berlin
Antall øvelser129
Beste nasjonNazi-Tyskland Tyskland
Flest medaljerNazi-Tyskland Tyskland (89)
Beste utøverUSA Jesse Owens

Liste over medaljevinnerne under Sommer-OL 1936 inneholder samtlige 781 medaljevinnere fra Sommer-OL 1936 i Berlin, Tyskland.[1] Tyskland vant flest gull under lekene, med 33, og flest medaljer tilsammen, med 89. Tilsammen 32 ulike nasjoner vant medaljer, mens 21 nasjoner vant gull.

Norge tok ett gull ved Willy Røgeberg i skyting, men den norske prestasjonen som huskes best, er nok tredjeplassen i fotball ved det legendariske «Bronselaget».

Jesse Owens fra USA ble lekenes store profil, da han vant fire gullmedaljer i friidrett. Han vant gull på 100 meter, i lengdehopp, på 200 meter og i 4 x 100 meter stafett. Denne bragden er kun kopiert én gang senere, i Sommer-OL 1984 av Carl Lewis, som tok gull i nøyaktig de samme øvelsene.

Innhold
  1. Basketball
  2. Boksing
  3. Bryting
  4. Fekting
  5. Fotball
  6. Friidrett
  7. Håndball
  8. Landhockey
  1. Moderne femkamp
  2. Padling
  3. Hestesport
  4. Polo
  5. Roing
  6. Seiling
  7. Skyting
  1. Stuping
  2. Sykling
  3. Svømming
  4. Turn
  5. Vannpolo
  6. Vektløfting
Se også       Eksterne lenker       Referanser


Basketball[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Basketball under Sommer-OL 1936

Det mexicanske laget som tok bronse i basketball
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Menn Flag of the United States (1912-1959).svg USA

Ralph English Bishop
Joseph Cephis Fortenberry
Carl Stanley Knowles
Jack Williamson Ragland
Carl Shy
William John Wheatley
Francis Lee Johnson
Samuel Balter
John Haskell Gibbons
Frank John Lubin
Arthur Owen Mollner
Donald Arthur Piper
Willard Theodore Schmidt
Duane Alex Swanson

Canadian Red Ensign (1921–1957).svg Canada

Art Chapman
Chuck Chapman
Edward Dawson
Irving Meretsky
Doug Peden
James Stewart
Malcolm Wiseman
Gordon Aitchison
Ian Allison
Stanley Nantais

Flag of Mexico (1934-1968).svg Mexico

Carlos Borja
Víctor Borja
Rodolfo Choperena
Luis de la Vega
Raúl Fernández
Andrés Gómez
Silvio Hernández
Francisco Martínez
Jesús Olmos
José Pamplona
Greer Skousen

Boksing[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Boksing under Sommer-OL 1936

Vektklasse: Gull: Sølv: Bronse:
Fluevekt Willi Kaiser
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Gavino Matta
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Louis Laurie
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Bantamvekt Ulderico Sergo
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Jack Wilson
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Fidel Ortiz
Flag of Mexico (1934-1968).svg Mexico
Fjærvekt Oscar Casanovas
Flag of Argentina.svg Argentina
Charles Catterall
Flag of South Africa (1928–1994).svg Sør-Afrika
Josef Miner
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Lettvekt Imre Harangi
Civil Ensign of Hungary.svg Ungarn
Nikolai Stepulov
Flag of Estonia.svg Estland
Erik Ågren
Flag of Sweden.svg Sverige
Weltervekt Sten Suvio
Flag of Finland.svg Finland
Michael Murach
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Gerhard Pedersen
Flag of Denmark.svg Danmark
Mellomvekt Jean Despeaux
Flag of France.svg Frankrike
Henry Tiller
Flag of Norway.svg Norge
Raúl Villarreal
Flag of Argentina.svg Argentina
Lett tungvekt Roger Michelot
Flag of France.svg Frankrike
Richard Vogt
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Francisco Risiglione
Flag of Argentina.svg Argentina
Tungvekt Herbert Runge
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Guillermo Lovell
Flag of Argentina.svg Argentina
Erling Nilsen
Flag of Norway.svg Norge

Bryting[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Bryting under Sommer-OL 1936

Fristil[rediger | rediger kilde]

Vektklasse: Gull: Sølv: Bronse:
Bantamvekt Ödön Zombori
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Ross Flood
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Johannes Herbert
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Fjærvekt Kustaa Pihlajamäki
Flag of Finland.svg Finland
Francis Millard
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Gösta Frändfors
Flag of Sweden.svg Sverige
Lettvekt Károly Kárpáti
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Wolfgang Ehrl
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Hermanni Pihlajamäki
Flag of Finland.svg Finland
Weltervekt Frank Lewis
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Ture Andersson
Flag of Sweden.svg Sverige
Joseph Schleimer
Canadian Red Ensign (1921–1957).svg Canada
Mellomvekt Emile Poilvé
Flag of France.svg Frankrike
Richard Voliva
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Ahmet Kireççi
Flag of Turkey.svg Tyrkia
Lett tungvekt Knut Fridell
Flag of Sweden.svg Sverige
August Neo
Flag of Estonia.svg Estland
Erich Siebert
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Tungvekt Kristjan Palusalu
Flag of Estonia.svg Estland
Josef Klapuch
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia
Hjalmar Nyström
Flag of Finland.svg Finland

Gresk-romersk-stil[rediger | rediger kilde]

Vektklasse: Gull: Sølv: Bronse:
Bantamvekt Marton Lörincz
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Egon Svensson
Flag of Sweden.svg Sverige
Jakob Brendel
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Fjærvekt Yasar Erkan
Flag of Turkey.svg Tyrkia
Aarne Reini
Flag of Finland.svg Finland
Einar Karlsson
Flag of Sweden.svg Sverige
Lettvekt Lauri Koskela
Flag of Finland.svg Finland
Josef Herda
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia
Voldemar Väli
Flag of Estonia.svg Estland
Weltervekt Rudolf Svedberg
Flag of Sweden.svg Sverige
Fritz Schäfer
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Eino Virtanen
Flag of Finland.svg Finland
Mellomvekt Ivar Johansson
Flag of Sweden.svg Sverige
Ludwig Schweickert
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
József Palotás
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Lett tungvekt Axel Cadier
Flag of Sweden.svg Sverige
Edvins Bietags
Flag of Latvia.svg Latvia
August Neo
Flag of Estonia.svg Estland
Tungvekt Kristjan Palusalu
Flag of Estonia.svg Estland
John Nyman
Flag of Sweden.svg Sverige
Kurt Hornfischer
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland

Fekting[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Fekting under Sommer-OL 1936

Vektklasse: Gull: Sølv: Bronse:
Florett Giulio Gaudini
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Edouard Gardère
Flag of France.svg Frankrike
Giorgio Bocchino
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Florett lag Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Giulio Gaudini
Gioacchino Guaragna
Gustavo Marzi
Giorgio Bocchino
Manlio Di Rosa
Ciro Verratti
Flag of France.svg Frankrike
Jacques Coutrot
André Gardère
René Lemoine
René Bougnol
Edouard Gardère
René Bondoux
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Siegfried Lerdon
August Heim
Julius Eisenecker
Erwin Casmir
Stefan Rosenbauer
Otto Adam
Kårde Franco Riccardi
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Saverio Ragno
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Giancarlo Cornaggia-Medici
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Kårde lag Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Saverio Ragno
Alfredo Pezzana
Giancarlo Cornaggia-Medici
Edoardo Mangiarotti
Franco Riccardi
Giancarlo Brusati
Flag of Sweden.svg Sverige
Hans Granfelt
Sven Thofelt
Gustav Almgren
Gustaf Dyrssen
Hans Drakenberg
Birger Cederin
Flag of France.svg Frankrike
Michel Pécheux
Bernard Schmetz
Georges Buchard
Henri Dulieux
Paul Wormser
Philippe Cattiau
Sabel Endre Kabos
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Gustavo Marzi
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Aladár Gerevich
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Sabel lag Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Endre Kabos
Aladár Gerevich
Tibor Berczelly
Pál Kovács
László Rajcsányi
Imre Rajczi
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Vincenzo Pinton
Giulio Gaudini
Aldo Masciotta
Gustavo Marzi
Aldo Montano
Athos Tanzini
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Richard Wahl
Julius Eisenecker
Erwin Casmir
August Heim
Hans Esser
Hans-Georg Jörger

Fotball[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Fotball under Sommer-OL 1936

Den offisielle fotballen som ble brukt under lekene
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Menn Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Bruno Venturini
Alfredo Foni
Pietro Rava
Giuseppe Baldo
Achille Piccini
Ugo Locatelli
Annibale Frossi
Libero Marchini
Sergio Bertoni
Carlo Biagi
Francesco Gabriotti
Giulio Capelli
Alfonso Negro
Luigi Scarabello
Flag of Austria.svg Østerrike
Eduard Kainberger
Ernst Künz
Martin Kargl
Anton Krenn
Karl Wahlmüller
Max Hofmeister
Walter Werginz
Adolf Laudon
Klement Steinmetz
Karl Kainberger
Franz Fuchsberger
Franz Mandl
Josef Kitzmüller
Flag of Norway.svg Norge
Henry Johansen
Øivind Holmsen
Nils Eriksen
Frithjof Ulleberg
Jørgen Juve
Rolf Holmberg
Magdalon Monsen
Reidar Kvammen
Alf Martinsen
Odd Frantzen
Arne Brustad
Sverre Hansen
Fredrik Horn
Magnar Isaksen

Friidrett[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Friidrett under Sommer-OL 1936


Ralph Metcalfe tok gull i 4x100 meter
Medaljevinnerne i lengde, Naoto Tajima, Jesse Owens og Luz Long
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
100 m Jesse Owens
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Ralph Metcalfe
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Tinus Osendarp
Flag of the Netherlands.svg Nederland
200 m Jesse Owens
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Matthew Robinson
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Tinus Osendarp
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
400 m Archibald Williams
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Godfrey Brown
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
James LuValle
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
800 m John Woodruff
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Mario Lanzi
Flag of Italy (1861-1946).svg Italia
Philip Edwards
Canadian Red Ensign (1921–1957).svg Canada
1500 m John Lovelock
Flag of New Zealand.svg New Zealand
Glenn Cunningham
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Luigi Beccali
Flag of Italy (1861-1946).svg Italia
5000 m Gunnar Höckert
Flag of Finland.svg Finland
Lauri Lehtinen
Flag of Finland.svg Finland
Henry Jonsson
Flag of Sweden.svg Sverige
10 000 m Ilmari Salminen
Flag of Finland.svg Finland
Arvo Askola
Flag of Finland.svg Finland
Volmari Iso-Hollo
Flag of Finland.svg Finland
Maraton Sohn Kee-chung
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
Ernest Harper
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Nam Sung-yong
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
110 m hekk Forrest Towns
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Donald Finlay
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Frederick Pollard
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
400 m hekk Glenn Hardin
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
John Loaring
Canadian Red Ensign (1921–1957).svg Canada
Miguel White
Flag of the Philippines (navy blue).svg Filippinene
3000 m hinder Volmari Iso-Hollo
Flag of Finland.svg Finland
Kaarlo Tuominen
Flag of Finland.svg Finland
Alfred Dompert
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
4 x 100 m stafett Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Jesse Owens
Ralph Metcalfe
Foy Draper
Frank Wykoff
Flag of Italy (1861-1946).svg Italia
Orazio Mariani
Gianni Caldana
Elio Ragni
Tullio Gonnelli
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Wilhelm Leichum
Erich Borchmeyer
Erwin Gillmeister
Gerd Hornberger
4 x 400 m stafett Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Frederick Wolff
Godfrey Rampling
William Roberts
Godfrey Brown
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Harold Cagle
Robert Young
Edward O'Brien
Alfred Fitch
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Helmut Hamann
Friedrich von Stülpnagel
Harry Voigt
Rudolf Harbig
50 km kappgang Harold Whitlock
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Arthur Schwab
Flag of Switzerland.svg Sveits
Adalberts Bubenko
Flag of Latvia.svg Latvia
Høydehopp Cornelius Johnson
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
David Albritton
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Delos Thurber
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Stavsprang Earle Meadows
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Shuhei Nishida
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
Sueo Oe
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
Lengdehopp Jesse Owens
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Luz Long
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Naoto Tajima
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
Tresteg Naoto Tajima
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
Masao Harada
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
John Metcalfe
Flag of Australia.svg Australia
Kulestøt Hans Woellke
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Sulo Bärlund
Flag of Finland.svg Finland
Gerhard Stöck
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Diskoskast Kenneth Carpenter
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Gordon Dunn
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Giorgio Oberweger
Flag of Italy (1861-1946).svg Italia
Sleggekast Karl Hein
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Erwin Blask
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Fred Warngård
Flag of Sweden.svg Sverige
Spydkast Gerhard Stöck
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Yrjö Nikkanen
Flag of Finland.svg Finland
Kaarlo Toivonen
Flag of Finland.svg Finland
Tikamp Glenn Morris
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Robert Clark
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Jack Parker
Flag of the United States (1912-1959).svg USA

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Ibolya Csák tok gull i høydehopp
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
100 m Helen Stephens
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Stanisława Walasiewicz
Flag of Poland.svg Polen
Käthe Krauß
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
80 m hekk Trebisonda Valla
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Anni Steuer
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Betty Taylor
Canadian Red Ensign (1921–1957).svg Canada
4 x 100 m stafett Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Harriet Bland
Annette Rogers
Betty Robinson
Helen Stephens
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Eileen Hiscock
Violet Olney
Audrey Brown
Barbara Burke
Canadian Red Ensign (1921–1957).svg Canada
Dorothy Brookshaw
Jeanette Dolson
Hilda Cameron
Aileen Meagher
Høydehopp Ibolya Csák
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Dorothy Odam
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Elfriede Kaun
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Diskoskast Gisela Mauermayer
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Jadwiga Wajsówna
Flag of Poland.svg Polen
Paula Mollenhauer
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Spydkast Tilly Fleischer
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Luise Krüger
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Maria Kwaśniewska
Flag of Poland.svg Polen

Håndball[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Håndball under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Menn Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Karl Kreutzberg
Arthur Knautz
Willi Bandholz
Hans Keiter
Wilhelm Brinkmann
Rudolf Stahl
Fritz Spengler
Erich Herrmann
Günter Ortmann
Wilhelm Baumann
Fritz Fromm
Heinz Körvers
Wilhelm Müller
Georg Dascher
Kurt Dossin
Hermann Hansen
Edgar Reinhardt
Hans Theilig
Helmut Berthold
Alfred Klingler
Helmut Braselmann
Heinrich Keimig
Flag of Austria.svg Østerrike
Franz Bartl
Franz Berghammer
Franz Bistricky
Franz Brunner
Johann Houschka
Emil Juracka
Ferdinand Kiefler
Josef Krejci
Otto Licha
Friedrich Maurer
Anton Perwein
Siegfried Powolny
Siegfried Purner
Walter Reisp
Alfred Schmalzer
Alois Schnabel
Ludwig Schuberth
Johann Tauscher
Jaroslav Volak
Leopold Wohlrab
Friedrich Wurmböck
Johann Zehetner
Flag of Switzerland.svg Sveits
Max Blösch
Rolf Fäs
Burkhard Gantenbein
Willy Gysi
Erland Herkenrath
Ernst Hufschmid
Willy Hufschmid
Werner Meyer
Georg Mischon
Willy Schäfer
Werner Scheurmann
Edy Schmid
Erich Schmitt
Eugen Seiterle
Max Streib
Robert Studer
Rudolf Wirz

Hestesport[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Hestesport under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Dressur Heinz Pollay
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Friedrich Gerhard
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Alois Podhajsky
Flag of Austria.svg Østerrike
Dressur lag Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Heinz Pollay
Friedrich Gerhard
Hermann von Oppeln-Bronikowski
Flag of France.svg Frankrike
Gerard de Ballorre
Daniel Gillois
André Jousseaume
Flag of Sweden.svg Sverige
Gregor Adlercreutz
Sven Colliander
Folke Sandström
Sprangridning Kurt Hasse
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Henri Rang
Flag of Romania.svg Romania
Josef von Platthy
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Sprangridning lag Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Kurt Hasse
Marten von Barnekow
Heinz Brandt
Flag of the Netherlands.svg Nederland
Henri van Schaik
Jan Adrianus de Bruine
Johan Greter
Flag of Portugal.svg Portugal
Luís Mena e Silva
Domingos de Sousa
José Beltrão
Feltritt Ludwig Stubbendorff
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Earl Foster Thomson
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Hans Lunding
Flag of Denmark.svg Danmark
Feltritt lag Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Ludwig Stubbendorff
Rudolf Lippert
Konrad von Wangenheim
Flag of Poland.svg Polen
Zdzisław Kawecki
Seweryn Kulesza
Henryk Leliwa-Roycewicz
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Alec Scott
Edward Howard-Vyse
Richard Fanshawe

Landhockey[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Landhockey under Sommer-OL 1936

Det indiske laget som tok gull i landhockey
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Menn British Raj Red Ensign.svg India
Richard Allen
Dhyan Chand
Ali Dara
Lionel Emmett
Peter Fernandes
Joseph Galibardy
Earnest Goodsir-Cullen
Mohammed Hussain
Sayed Jaffar
Ahmed Khan
Ahsan Khan
Mirza Masood
Cyril Michie
Baboo Nimal
Joseph Phillips
Shabban Shahab-ud-Din
Garewal Singh
Roop Singh
Carlyle Tapsell
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Karl Dröse
Herbert Kemmer
Erich Zander
Alfred Gerdes
Erwin Keller
Heinz Schmalix
Harald Huffmann
Werner Hamel
Kurt Weiß
Hans Scherbart
Fritz Messner
Tito Warnholtz
Detlef Okrent
Hermann auf der Heide
Heinrich Peter
Carl Menke
Heinz Raack
Paul Mehlitz
Ludwig Beisiegel
Carl Ruck
Erich Cuntz
Werner Kubitzki
Flag of the Netherlands.svg Nederland
Ernst van den Berg
Piet Gunning
Ru van der Haar
Inge Heybroek
Tonny van Lierop
Henk de Looper
Jan de Looper
Aat de Roos
Hans Schnitger
René Sparenberg
Rein de Waal
Max Westerkamp

Moderne femkamp[rediger | rediger kilde]

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Moderne femkamp Gotthard Handrick
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Charles Leonard
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Silvano Abba
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia

Padling[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Padling under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
K1 1000 m Gregor Hradetzky
Flag of Austria.svg Østerrike
Helmut Cämmerer
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Jaap Kraaier
Flag of the Netherlands.svg Nederland
K2 1000 m Flag of Austria.svg Østerrike
Adolf Kainz
Alfons Dorfner
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Ewald Tilker
Fritz Bondroit
Flag of the Netherlands.svg Nederland
Nicolaas Tates
Wim van der Kroft
K1 10 000 m Ernst Krebs
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Fritz Landertinger
Flag of Austria.svg Østerrike
Ernest Riedel
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
K2 10 000 m Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Paul Wevers
Ludwig Landen
Flag of Austria.svg Østerrike
Viktor Kalisch
Karl Steinhuber
Flag of Sweden.svg Sverige
Tage Fahlborg
Helge Larsson
K1 1000 m - folding båt Gregor Hradetzky
Flag of Austria.svg Østerrike
Henri Eberhardt
Flag of France.svg Frankrike
Xaver Hörmann
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
K2 10 000 m - folding båt Flag of Sweden.svg Sverige
Sven Johansson
Erik Bladström
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Willi Horn
Erich Hanisch
Flag of the Netherlands.svg Nederland
Piet Wijdekop
Cees Wijdekop
C1 1000 m Francis Amyot
Canadian Red Ensign (1921–1957).svg Canada
Bohuslav Karlík
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia
Erich Koschik
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
C2 1000 m Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia
Vladimír Syrovátka
Jan Brzák-Felix
Flag of Austria.svg Østerrike
Rupert Weinstabl
Karl Proisl
Canadian Red Ensign (1921–1957).svg Canada
Frank Saker
Harvey Charters
C2 10 000 m Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia
Václav Mottl
Zdeněk Škrlant
Canadian Red Ensign (1921–1957).svg Canada
Frank Saker
Harvey Charters
Flag of Austria.svg Østerrike
Rupert Weinstabl
Karl Proisl

Polo[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Polo under Sommer-OL 1936

Det argentinske laget som tok gull i polo
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Menn Flag of Argentina.svg Argentina
Luis Duggan
Roberto Cavanagh
Andrés Gazzotti
Manuel Andrada
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
David Dawnay
Bryan Fowler
Humphrey Guinness
William Hinde
Flag of Mexico (1934-1968).svg Mexico
Juan Gracia
Julio Mueller
Antonio Nava
Alberto Ramos

Roing[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Roing under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Singelsculler Gustav Schäfer
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Josef Hasenöhrl
Flag of Austria.svg Østerrike
Daniel Barrow
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Dobbeltsculler Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Jack Beresford
Leslie Southwood
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Willy Kaidel
Joachim Pirsch
Flag of Poland.svg Polen
Roger Verey
Jerzy Ustupski
Toer uten styrmann Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Willi Eichhorn
Hugo Strauß
Flag of Denmark.svg Danmark
Harry Larsen
Peter Olsen
Flag of Argentina.svg Argentina
Horacio Podestá
Julio Curatella
Toer med styrmann Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Gerhard Gustmann
Herbert Adamski
Dieter Arend (styrmann)
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Almiro Bergamo
Guido Santin
Luciano Negrini (styrmann)
Flag of France.svg Frankrike
Marceau Fourcade
Georges Tapie
Noël Vandernotte (styrmann)
Firer uten styrmann Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Rudolf Eckstein
Anton Rom
Martin Karl
Wilhelm Menne
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Thomas Bristow
Alan Barrett
Peter Jackson
John Sturrock
Flag of Switzerland.svg Sveits
Hermann Betschart
Hans Homberger
Alex Homberger
Karl Schmid
Firer med styrmann Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Hans Maier
Walter Volle
Ernst Gaber
Paul Söllner
Fritz Bauer
Flag of Switzerland.svg Sveits
Hermann Betschart
Hans Homberger
Alex Homberger
Karl Schmid
Rolf Spring (styrmann)
Flag of France.svg Frankrike
Fernand Vandernotte
Marcel Vandernotte
Marcel Cosmat
Marcel Chauvigné
Noël Vandernotte (styrmann)
Åtter Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Herbert Morris
Charles Day
Gordon Adam
John White
James McMillin
George Hunt
Joseph Rantz
Donald Hume
Robert Moch (styrmann)
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Guglielmo Del Bimbo
Dino Barsotti
Oreste Grossi
Enzo Bartolini
Mario Checcacci
Dante Secchi
Ottorino Quaglierini
Enrico Garzelli
Cesare Milani (styrmann)
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Alfred Rieck
Helmut Radach
Hans Kuschke
Heinz Kaufmann
Gerd Völs
Werner Loeckle
Hans-Joachim Hannemann
Herbert Schmidt
Wilhelm Mahlow (styrmann)

Seiling[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Seiling under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Olympiajolle Daniel Kagchelland
Flag of the Netherlands.svg Nederland
Werner Krogmann
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Peter Markham Scott
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Starbåt Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
«Wannsee»
Peter Bischoff
Hans-Joachim Weise
Flag of Sweden.svg Sverige
«Sunshine»
Arvid Laurin
Uno Wallentin
Flag of the Netherlands.svg Nederland
«Bem II»
Willem de Vries Lentsch
Bob Maas
6-meter Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
«Lalage»
Miles Bellville
Russell Harmer
Charles Leaf
Leonard Martin
Christopher Boardman
Flag of Norway.svg Norge
«Lully II»
Magnus Konow
Karsten Konow
Frederik Meyer
Vaadjuv Nyquist
Alf Tveten
Flag of Sweden.svg Sverige
«May be»
Sven Salén
Lennart Ekdahl
Martin Hindorff
Torsten Lord
Dagmar Salén
8-meter Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
«Italia»
Giovanni Reggio
Bruno Bianchi
Luigi De Manincor
Domenico Mordini
Luigi Poggi
Enrico Poggi
Flag of Norway.svg Norge
«Silija»
Olaf Ditlev-Simonsen
Hans Struksnæs
Lauritz Schmidt
Nordahl Wallem
Jacob Tullin Thams
John Ditlev-Simonsen
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
«Germania III»
Hans Howaldt
Alfried Krupp von Bohlen und Halbach
Felix Scheder-Bieschin
Eduard Mohr
Fritz Bischoff
Otto Wachs

Skyting[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Skyting under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
25 m silhuettpistol Cornelius van Oyen
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Heinz Hax
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Torsten Ullman
Flag of Sweden.svg Sverige
50 m pistol Torsten Ullman
Flag of Sweden.svg Sverige
Erich Krempel
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Charles des Jammonières
Flag of France.svg Frankrike
50 m rifle, liggende Willy Røgeberg
Flag of Norway.svg Norge
Ralph Berzsenyi
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Władysław Karaś
Flag of Poland.svg Polen

Stuping[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Stuping under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
3 meter menn Richard Degener
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Marshall Wayne
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Alan Greene
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
10 meter menn Marshall Wayne
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Elbert Root
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Hermann Stork
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
3 meter kvinner Marjorie Gestring
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Katherine Rawls
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Dorothy Poynton Hill
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
10 meter kvinner Dorothy Poynton Hill
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Velma Dunn
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Käthe Köhler
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland

Svømming[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Svømming under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
100 m fri Ferenc Csik
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Masanori Yusa
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
Shigeo Arai
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
400 m fri Jack Medica
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Shumpei Uto
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
Shozo Makino
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
1500 m fri Noboru Terada
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
Jack Medica
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Shumpei Uto
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
100 m rygg Adolph Kiefer
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Albert van de Weghe
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Masaji Kiyokawa
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
200 m bryst Tetsuo Hamuro
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
Erwin Sietas
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Reizo Koike
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
4x200 m fri Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
Masanori Yusa
Shigeo Sugiura
Masaharu Taguchi
Shigeo Arai
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Ralph Flanagan
John Macionis
Paul Wolf
Jack Medica
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Árpád Lengyel
Oszkár Abay-Nemes
Ödön Gróf
Ferenc Csik

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Jeannette Campbell tok sølv på 100 m fri
Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
100 m fri Rie Mastenbroek
Flag of the Netherlands.svg Nederland
Jeannette Campbell
Flag of Argentina.svg Argentina
Gisela Arendt
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
400 m fri Rie Mastenbroek
Flag of the Netherlands.svg Nederland
Ragnhild Hveger
Flag of Denmark.svg Danmark
Lenore Wingard
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
100 m rygg Nida Senff
Flag of the Netherlands.svg Nederland
Rie Mastenbroek
Flag of the Netherlands.svg Nederland
Alice Bridges
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
200 m bryst Hideko Maehata
Flag of Japan (1870–1999).svg Japan
Martha Genenger
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Inge Sørensen
Flag of Denmark.svg Danmark
4x100 m fri Flag of the Netherlands.svg Nederland
Jopie Selbach
Tini Wagner
Willy den Ouden
Rie Mastenbroek
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Ruth Halbsguth
Leni Lohmar
Ingeborg Schmitz
Gisela Arendt
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Katherine Rawls
Bernice Lapp
Mavis Freeman
Olive McKean

Sykling[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Sykling under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Sprint Toni Merkens
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Arie van Vliet
Flag of the Netherlands.svg Nederland
Louis Chaillot
Flag of France.svg Frankrike
1000 m tempo Arie van Vliet
Flag of the Netherlands.svg Nederland
Pierre Georget
Flag of France.svg Frankrike
Rudolf Karsch
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Tandem Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Ernst Ihbe
Carl Lorenz
Flag of the Netherlands.svg Nederland
Bernard Leene
Hendrik Ooms
Flag of France.svg Frankrike
Pierre Georget
Georges Maton
4000 m forfølgelsesritt Flag of France.svg Frankrike
Robert Charpentier
Jean Goujon
Guy Lapébie
Roger Le Nizerhy
Flag of Italy (1861-1946) crowned.svg Italia
Bianco Bianchi
Mario Gentili
Armando Latini
Severino Rigoni
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Harry Hill
Ernest Johnson
Charles King
Ernest Mills
Landeveissykling Robert Charpentier
Flag of France.svg Frankrike
Guy Lapébie
Flag of France.svg Frankrike
Ernst Nievergelt
Flag of Switzerland.svg Sveits
Landeveissykling lag Flag of France.svg Frankrike
Robert Charpentier
Guy Lapébie
Robert Dorgebray
Flag of Switzerland.svg Sveits
Ernst Nievergelt
Edgar Buchwalder
Kurt Ott
Flag of Belgium.svg Belgia
Auguste Garrebeek
Armand Putzeys
François Vandermette

Turn[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Turn under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Individuell mangekamp Alfred Schwarzmann
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Eugen Mack
Flag of Switzerland.svg Sveits
Konrad Frey
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Lagkamp Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Alfred Schwarzmann
Konrad Frey
Matthias Volz
Willi Stadel
Franz Beckert
Walter Steffens
Innozenz Stangl
Ernst Winter
Flag of Switzerland.svg Sveits
Eugen Mack
Michael Reusch
Eduard Steinemann
Walter Bach
Albert Bachmann
Georges Miez
Josef Walter
Walter Beck
Flag of Finland.svg Finland
Martti Uosikkinen
Heikki Savolainen
Mauri Nyberg-Noroma
Aleksanteri Saarvala
Esa Seeste
Veikko Pakarinen
Einari Teräsvirta
Eino Tukiainen
Skranke Konrad Frey
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Michael Reusch
Flag of Switzerland.svg Sveits
Alfred Schwarzmann
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Frittstående Georges Miez
Flag of Switzerland.svg Sveits
Josef Walter
Flag of Switzerland.svg Sveits
Konrad Frey
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Eugen Mack
Flag of Switzerland.svg Sveits
Hopp Alfred Schwarzmann
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Eugen Mack
Flag of Switzerland.svg Sveits
Matthias Volz
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Svingstang Aleksanteri Saarvala
Flag of Finland.svg Finland
Konrad Frey
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Alfred Schwarzmann
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Ringer Alois Hudec
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia
Leon Štukelj
Ikke-eksisterende flaggmal[?]
Matthias Volz
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Bøylehest Konrad Frey
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Eugen Mack
Flag of Switzerland.svg Sveits
Albert Bachmann
Flag of Switzerland.svg Sveits
Lagkamp kvinner Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Anita Bärwirth
Erna Bürger
Isolde Frölian
Friedl Iby
Gertrud Meyer
Paula Pöhlsen
Julie Schmitt
Käthe Sohnemann
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia
Jaroslava Bajerová
Vlasta Děkanová
Božena Dobešová
Vlasta Foltová
Anna Hřebřinová
Matylda Pálfyová
Zdeňka Veřmiřovská
Marie Větrovská
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
Margit Csillik
Margit Kalocsai
Ilona Madary
Gabriella Mészáros
Margit Nagy
Olga Törös
Judit Tóth
Eszter Voit

Vannpolo[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Vannpolo under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
Menn Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg Ungarn
György Bródy
Kálmán Hazai
Márton Homonnay
Olivér Halassy
Jenő Brandi
Mihály Bozsi
János Németh
István Molnár
György Kutasi
Sándor Tarics
Miklós Sárkány
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Paul Klingenburg
Bernhard Baier
Fritz Gunst
Gustav Schürger
Josef Hauser
Alfred Kienzle
Hans Schulze
Helmuth Schwenn
Hans Schneider
Heinrich Krug
Fritz Stolze
Flag of Belgium.svg Belgia
Henri Disy
Pierre Coppieters
Albert Castelyns
Gérard Blitz
Fernand Isselé
Joseph De Combe
Henri Stoelen
Henri de Pauw
Edmond Michiels

Vektløfting[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Vektløfting under Sommer-OL 1936

Øvelse: Gull: Sølv: Bronse:
60 kg Anthony Terlazzo
Flag of the United States (1912-1959).svg USA
Saleh Soliman
Flag of Egypt (1922–1958).svg Egypt
Ibrahim Hassan Shams
Flag of Egypt (1922–1958).svg Egypt
67,5 kg Anwar Mesbah
Flag of Egypt (1922–1958).svg Egypt
Robert Fein
Flag of Austria.svg Østerrike
Delt gull Karl Jansen
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
75 kg Khadr Sayed El Touni
Flag of Egypt (1922–1958).svg Egypt
Rudolf Ismayr
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Adolf Wagner
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
82,5 kg Louis Hostin
Flag of France.svg Frankrike
Eugen Deutsch
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Ibrahim Wasif
Flag of Egypt (1922–1958).svg Egypt
82,5 kg Josef Manger
Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Tyskland
Václav Pšenička
Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia
Arnold Luhaäär
Flag of Estonia.svg Estland

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]