Pyeongchang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Pyeongchang
Hangul: 평창군
Hanja: 平昌郡
RR: Pyeongchang-gun
MR: P'yŏngch'ang-gun
PyeongchangHangul: 평창군 Hanja: 平昌郡RR: Pyeongchang-gun MR: P'yŏngch'ang-gun

Kart over PyeongchangHangul: 평창군 Hanja: 平昌郡RR: Pyeongchang-gun MR: P'yŏngch'ang-gun

LandSør-Korea Sør-Korea
DelstatGangwon
Areal1 463,65 km²
Befolkning46 531 (2004)
Høyde over havet600 meter

Pyeongchang (uttalt på koreansk [pʰjʌŋtɕʰaŋ]) er et fylke i provinsen Gangwon i Sør-Korea.

Fylket ligger i Taebaekfjellene med høyder på fra 800 til 1000 meter[1] over havet, noe som gjør byen til et godt vintersportssted. Flere buddhisttempel finnes i området, blant annet Woljeongsa. Pyeongchang ligger 180 km øst for Seoul.

Fylket blir arrangør av Vinter-OL 2018, etter å ha søkt om lekene to ganger tidligere og tapt. Pyeongchang blir det tredje asiatiske arrangørsted for Vinter-OL etter de to japanske byene Sapporo og Nagano.

22. juni 2006 var byen en av tre finalister til å få arrangere Vinter-OL 2014, men tapte kampen sammen med østerrikske Salzburg mot russiske Sotsji. Pyeongchang har tidligere tapt kampen om å få arrangere Vinter-OL 2010. Byen arrangerte VM i skiskyting 2009. Byen bestemte seg tidlig for å delta i konkurransen om Vinter-OL 2018,[2][3] OL-søknaden er bygget rundt vintersportsstedet Alpensia Resort[4], etter å ha tapt avstemningen om å få bli arrangørsted i 2014. IOK valgte byen som en av tre kandidater til å få arrangere vinter-OL i 2018, der de to andre var München og Annecy. Beslutningen om hvem som fikk arrangementet, ble tatt i Durban 6. juli 2011.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Generelle[rediger | rediger kilde]

Olympiske[rediger | rediger kilde]

Sør-KoreastubbDenne Sør-Korearelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.