Liste over kratere på månen, L-N

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en underside av liste over kratere på månen. Der hvor en formasjon er forbundet med et satellittkrater, er disse detaljert på siden for hovedkrateret.

Liste over kratere på månen
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

L[rediger | rediger kilde]

Krater Diameter Eponym
L. Clark 16 km Laurel Blair Salton Clark (1961–2003)
La Caille 67 km Nicolas Louis de Lacaille (1713-1762)
La Condamine 37 km Charles Marie de La Condamine (1701-1774)
La Pérouse 77 km Jean-François de Galaup, comte de La Pérouse (1741-1788)
Lacchini 58 km Giovanni Lacchini (1884-1967)
Lacroix 37 km Sylvestre Francois de Lacroix (1765-1843)
Lade 55 km Heinrich Eduard von Lade (1817-1904)
Lagalla 85 km Giulio Cesare Lagalla (1571-1624)
Lagrange 225 km Joseph Louis Lagrange (1736-1813)
Lalande 24 km Joseph Jérôme Le François de Lalande (1732-1807)
Lallemand 18 km André Lallemand (1904-1978)
Lamarck 100 km Jean-Baptiste Pierre Antoine de Monet, Chevalier de Lamarck (1744-1829)
Lamb 106 km Sir Horace Lamb (1849-1934)
Lambert 30 km Johann Heinrich Lambert (1728-1777)
Lamé 84 km Gabriel Lamé (1795-1870)
Lamèch 13 km Félix Chemla Lamèch (1894-1962)
Lamont 106 km Johann von Lamont (1805-1879)
Lampland 65 km Carl Otto Lampland (1873-1951)
Landau 214 km Lev Davidovich Landau (1908-1968)
Lander 40 km Richard Lemon Lander (1804-1834)
Landsteiner 6 km Karl Landsteiner (1868-1943)
Lane 55 km Jonathan Homer Lane (1819-1880)
Langemak 97 km Georgy Erikhovich Langemak (1898-1938)
Langevin 58 km Paul Langevin (1872-1946)
Langley 59 km Samuel Pierpont Langley (1834-1906)
Langmuir 91 km Irving Langmuir (1881-1957)
Langrenus 127 km Michel Florent van Langren (cirka 1600-1675)
Lansberg 38 km Philippe van Lansberg (1561-1632)
Larmor 97 km Sir Joseph Larmor (1857-1942)
Lassell 23 km William Lassell (1799-1880)
Laue 87 km Max von Laue (1879-1960)
Lauritsen 52 km Charles Christian Lauritsen (1892-1968)
Laveran 12.6 km Alphonse Laveran (1845-1922)
Lavoisier 70 km Antoine-Laurent de Lavoisier (1743-1794)
Lawrence 24 km Ernest Orlando Lawrence (1901-1958)
Robert Henry Lawrence, Jr. (1935-1993)
Le Gentil 128 km Guillaume Hyacinthe Le Gentil (1725-1792)
Le Monnier 60 km Pierre Charles Lemonnier (1715-1799)
Le Verrier 20 km Urbain Jean Le Verrier (1811-1877)
Leakey 12 km Louis Seymour Bazett Leakey (1903-1972)
Leavitt 66 km Henrietta Swan Leavitt (1868-1921)
Lebedev 102 km Pyotr Nikolaevich Lebedev (1866-1912)
Lebedinskiy 62 km Aleksandr I. Lebedinskiy (1913-1967)
Lebesgue 11 km Henri Léon Lebesgue (1875-1941)
Lee 41 km John Lee (1783-1866)
Leeuwenhoek 125 km Antony van Leeuwenhoek (1632-1723)
Legendre 78 km Adrien-Marie Legendre (1752-1833)
Lehmann 53 km Jacob Heinrich Wilhelm Lehmann (1800-1863)
Leibnitz 245 km Gottfried Wilhelm von Leibniz (1646-1716)
Lemaître 91 km Georges Lemaître (1894-1966)
Lenard 48 km Philipp Eduard Anton von Lenard (1862-1947)
Lents 21 km Heinrich Friedrich Emil Lenz (1804-1865)
Leonov 33 km Aleksej Arkhipovitsj Leonov (1934- )
Lepaute 16 km Nicole-Reine Etable de la Briere Lepaute (1723-1788)
Letronne 116 km Jean Antoine Letronne (1787-1848)
Leucippus 56 km Leucippus (floruitert cirka 440 B.C.)
Leuschner 49 km Armin Otto Leuschner (1868-1953)
Levi-Civita 121 km Tullio Levi-Civita (1873-1941)
Lewis 42 km Gilbert Newton Lewis (1875-1946)
Lexell 62 km Anders Johan Lexell (1740-1784)
Ley 79 km Willy Ley (1906-1969)
Licetus 74 km Fortunio Liceti (1577-1657)
Lichtenberg 20 km Georg Christoph Lichtenberg (1742-1799)
Lick 31 km James Lick (1796-1876)
Liebig 37 km Freiherr Justus von Liebig (1803-1873)
Lilius 61 km Luigi Giglio (ukjent-1576)
Delisle 1 km (Spansk kvinnenavn)
Lindbergh 12 km Charles Lindbergh (1902-1974)
Lindblad 66 km Bertil Lindblad (1895-1965)
Lindenau 53 km Bernhard von Lindenau (1780-1854)
Lindsay 32 km Eric Mervyn Lindsay (1907-1974)
Linné 2 km Carl von Linné (1707-1778)
Liouville 16 km Joseph Liouville (1809-1882)
Lippershey 6 km Hans Lippershey (ukjent-1619)
Lippmann 160 km Gabriel Lippmann (1845-1921)
Lipskiy 80 km Yuriy N. Lipskiy (1909-1978)
Litke 39 km Fyodor Petrovich Litke (Lütke) (1797-1882)
Littrow 30 km Johann Josef von Littrow (1781-1840)
Lobachevskiy 84 km Nikolaj Ivanovitsj Lobatsjevskij (1793-1856)
Lockyer 34 km Sir Joseph Norman Lockyer (1836-1920)
Lodygin 62 km Alexander Nikolayevich Lodygin (1847-1923)
Loewy 24 km Moritz Loewy (1833-1907)
Lohrmann 30 km Wilhelm Gotthelf Lohrmann (1796-1840)
Lohse 41 km Oswald Lohse (1845-1915)
Lomonosov 92 km Mikhail Lomonosov (1711-1765)
Longomontanus 157 km Christen Sørensen Longomontanus (1562-1647)
Lorentz 312 km Hendrik Antoon Lorentz (1853-1928)
Louise 0.8 km (Fransk kvinnenavn)
Louville 36 km Jacques D'Allonville, Chevalier de Louville (1671-1732)
Love 84 km Augustus Edward Hough Love (1863-1940)
Lovelace 54 km William Randolph Lovelace II (1907-1965)
Lovell 34 km James Lovell (1928-live)
Lowell 66 km Percival Lowell (1855-1916)
Lubbock 13 km John William Lubbock (1803-1865)
Lubiniezky 43 km Stanislaus Lubiniezky (1623-1675)
Lucian 7 km Lucian av Samosata (125-190)
Lucretius 63 km Lucretius (cirka 95-55 B.C.)
Ludwig 23 km Carl Friedrich Wilhelm Ludwig (1816-1895)
Lundmark 106 km Knut Lundmark (1889-1958)
Luther 9 km Robert Luther (1822-1900)
Lyapunov 66 km Aleksandr Mikhailovich Lyapunov (1857-1918)
Lyell 32 km Sir Charles Lyell (1797-1875)
Lyman 84 km Theodore Lyman (1874-1954)
Lyot 132 km Bernard Ferdinand Lyot (1897-1952)

M[rediger | rediger kilde]

Krater Diameter Eponym
M. Anderson 17 km Michael P. Anderson (1959–2003)
Mach 180 km Ernst Mach (1838–1916)
Maclaurin 50 km Colin Maclaurin (1698–1746)
Maclear 20 km Thomas Maclear (1794–1879)
MacMillan 7 km William Duncan MacMillan (1871–1948)
Macrobius 64 km Ambrosius Aurelius Theodosius Macrobius (ukjent; fl. cirka 410)
Mädler 27 km Johann Heinrich Mädler (1794–1874)
Maestlin 7 km Michael Maestlin (1550–1631)
Magelhaens 40 km Ferdinand Magellan (1480–1521)
Maginus 194 km Giovanni Antonio Magini (1555–1617)
Main 46 km Robert Main (1808–1878)
Mairan 40 km Jean Jacques d'Ortous de Mairan (1678–1771)
Maksutov 83 km Dmitri Dmitrievich Maksutov (1896–1964)
Malapert 69 km Charles Malapert (1581–1630)
Mallet 58 km Robert Mallet (1810–1881)
Malyy 41 km Aleksandr L. Malyy (1907–1961)
Mandel'shtam 197 km Leonid Isaakovich Mandel'shtam (1879–1944)
Manilius 38 km Marcus Manilius (ukjent; cirka 50 B.C.)
Manners 15 km Russell Henry Manners (1800–1870)
Aratus 0.5 km (Spansk herrenavn)
Manzinus 98 km Carlo Antonio Manzini (1599–1677)
Maraldi 39 km Giovanni Domenico Maraldi (1709–1788)
Jacques Philippe Maraldi (1665–1729)
Marci 25 km Jan Marek Marci von Kronland (1595–1667)
Marco Polo 28 km Marco Polo (1254–1324)
Marconi 73 km Guglielmo Marconi (1874–1937)
Marinus 58 km Marinus av Tyre (cirka 70 – cirka 130 A.D.)
Mariotte 65 km Edme Mariotte (1620–1684)
Marius 41 km Simon Marius (1570–1624)
Markov 40 km Aleksandr Vladimirovich Markov (1897–1968)
Andrei Andreevich Markov (1856–1922)
Marth 6 km Albert Marth (1828–1897)
Mary 1 km (Engelsk form for hebraisk kvinnenavn)
Maskelyne 23 km Nevil Maskelyne (1732–1811)
Mason 33 km Charles Mason (1730–1787)
Maunder 55 km Annie Scott Dill Maunder (født Russell) (1868–1947)
Edward Walter Maunder (1851–1928)
Maupertuis 45 km Pierre Louis de Maupertuis (1698–1759)
Maurolycus 114 km Francesco Maurolico (1494–1575)
Maury 17 km Matthew Fontaine Maury (1806–1873)
Antonia Caetana Maury (1866–1952)
Mavis 1 km (Skotsk kvinnenavn)
Maxwell 107 km James Clerk Maxwell (1831–1879)
McAdie 45 km Alexander George McAdie (1863–1943)
McAuliffe 19 km Christa McAuliffe (1948–1986)
McClure 23 km Robert Le Mesurier McClure (1807–1873)
McCool 21 km William Cameron McCool (1961–2003)
McDonald 7 km William Johnson McDonald (1844–1926)
Thomas Logie McDonald (1901–1973)
McKellar 51 km Andrew McKellar (1910–1960)
McLaughlin 79 km Dean Benjamin McLaughlin (1901–1965)
McMath 86 km Francis Charles McMath (1867–1938)
Robert Raynolds McMath (1891–1962)
McNair 29 km Ronald Erwin McNair (1950–1986)
McNally 47 km Paul A. McNally (1890–1955)
Mechnikov 60 km Il'ya Il'ich Mechnikov (1845–1916)
Mee 126 km Arthur Butler Phillips Mee (1860–1926)
Mees 50 km Charles Edward Kenneth Mees (1882–1960)
Meggers 52 km William F. Meggers (1888–1968)
Meitner 87 km Lise Meitner (1878–1968)
Melissa 18 km (Gresk kvinnenavn)
Mendel 138 km Gregor Mendel (1822–1884)
Mendeleev 313 km Dmitry Mendeleev (1834–1907)
Menelaus 26 km Menelaus av Alexandria (cirka A.D. 98)
Menzel 3 km Donald Howard Menzel (1901–1976)
Mercator 46 km Gerardus Mercator (1512–1594)
Mercurius 67 km Merkur
Merrill 57 km Paul Merrill (1887–1961)
Mersenius 84 km Marin Mersenne (1588–1648)
Meshcherskiy 65 km Ivan Vsevolodovich Meshcherskiy (1859–1935)
Messala 125 km Mashallah ibn Athari (ukjent; cirka 815)
Messier 11 km Charles Messier (1730–1817)
Metius 87 km Adriaan Adriaanszoon (known as Metius) (1571–1635)
Meton 130 km Meton (ukjent; fl. 432 B.C.)
Mezentsev 89 km Yurij B. Mezentsev (1929–1965)
Michael 4 km (Engelsk herrenavn)
Michelson 123 km Albert A. Michelson (1852–1931)
Milankovic 101 km Milutin Milanković (1879–1958)
Milichius 12 km Jacob Milich (1501–1559)
Miller 61 km William Allen Miller (1817–1870)
Millikan 98 km Robert Millikan (1868–1953)
Mills 32 km Mark Muir Mills (1917–1958)
Milne 272 km E. Arthur Milne (1896–1950)
Mineur 73 km Henri Mineur (1899–1954)
Minkowski 113 km Hermann Minkowski (1864–1909)
Rudolph Minkowski (1895–1976)
Minnaert 125 km Marcel Minnaert (1893–1970)
Mitchell 30 km Maria Mitchell (1818–1889)
Mitra 92 km Sisir Kumar Mitra (1890–1963)
Möbius 50 km August Möbius (1790–1868)
Mohorovičić 51 km Andrija Mohorovičić (1857–1936)
Moigno 36 km François Napoléon Marie Moigno (1804–1884)
Moiseev 59 km Nikolai Dmitrievich Moiseev
Moissan 21 km Henri Moissan (1902–1955)
Moltke 6 km Helmuth Karl Bernhard von Moltke (1800–1891)
Monge 36 km Gaspard Monge (1746–1818)
Monira 2 km (Arabisk kvinnenavn)
Montanari 76 km Geminiano Montanari (1633–1687)
Montgolfier 88 km Montgolfier brothers (Jacques E.: 1745–1799, Joseph M.: 1740–1810
Moore 54 km Joseph Haines Moore (1878–1949)
Moretus 111 km Théodore Moretus (1602–1667)
Morley 14 km Edward Williams Morley (1838–1923)
Morozov 42 km Nikolai Alexandrovich Morozov (1854–1945)
Morse 77 km Samuel Finley Breese Morse (1791–1872)
Moseley 90 km Henry Gwyn Jeffreys Moseley (1887–1915)
Mösting 24 km Johan Sigismund von Mösting (1759–1843)
Mouchez 81 km Amédée Ernest Barthélemy Mouchez (1821–1892)
Moulton 49 km Forest Ray Moulton (1872–1952)
Müller 22 km Karl Müller (1866–1942)
Murakami 45 km Harutaro Murakami (1872–1947)
Murchison 57 km Roderick Impey Murchison (1792–1871)
Mutus 77 km Vicente Mut Armengol, also Mut i Armengol (cirka 1614–1687)[1][2]

N[rediger | rediger kilde]

Krater Diameter Eponym
Nagaoka 46 km Hantaro Nagaoka (1865-1940)
Nansen 104 km Fridtjof Nansen (1861-1930)
Naonobu 34 km Naonobu Ajima (cirka 1732-1798)
Nasireddin 52 km Nasir al-Din al-Tusi (1201-1274)
Nasmyth 76 km James Nasmyth (1808-1890)
Nassau 76 km Jason John Nassau (1893-1965)
Natasha 12 km (Russisk kvinnenavn)
Naumann 9 km Karl Friedrich Naumann (1797-1873)
Neander 50 km Michael Neander (1529-1581)
Nearch 75 km Nearchus (ukjent: floruitert 312 B.C.)
Necho 30 km Necho II (610-593 B.C.)
Nefed'ev 40.2 km Anatoly Nefed'ev (1910-1976)
Neison 53 km Edmund Neville Neison (1849-1940)
Neper 137 km John Napier (1550-1617)
Nernst 116 km Walther Hermann Nernst (1864-1941)
Neujmin 101 km Grigorij N. Neujmin (1885-1946)
Neumayer 76 km Georg von Neumayer (1826-1909)
Newcomb 41 km Simon Newcomb (1835-1909)
Newton 78 km Isaac Newton (1643-1727)
Nicholson 38 km Seth Barnes Nicholson (1891-1963)
Nicolai 42 km Friedrich Bernhard Gottfried Nicolai (1793-1846)
Nicollet 15 km Jean Nicholas Nicollet (1788-1843)
Nielsen 9 km Axel V. Nielsen (1902-1970)
Harald Herborg Nielsen (1903-1973)
Niepce 57 km Nicéphore Niépce (1765-1833)
Nijland 35 km Albertus Antonie Nijland (1868-1936)
Nikolayev 41 km Andriyan G. Nikolayev (1929-2004)
Nishina 65 km Yoshio Nishina (1890-1951)
Nobel 48 km Alfred B. Nobel (1833-1896)
Nobile 73 km Umberto Nobile (1885-1978)
Nobili 42 km Leopoldo Nobili (1784-1835)
Nöggerath 30 km Johann Jakob Nöggerath (1788-1877)
Nonius 69 km Pedro Nunes (Petrus Nonius Salaciencis) (1502-1578)
Norman 10 km Robert Norman (ukjent: floruitert cirka 1590)
Nöther 67 km Emmy Noether (1882-1935)
Numerov 113 km Boris Vasil'evich Numerov (1891-1941)
Nunn 19 km Joseph Nunn (1905-1968)
Nušl 61 km Frantisek Nušl (1867-1925)

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Se Liste over kratere på månen