forskning.no

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Forskning.no
Forskning.no
Land Norge Norge
Type Nettavis
Grunnlagt 2002
Eiere Foreningen for drift av forskning.no
Ansvarlig redaktør Nina Kristiansen
Språk Norsk
Nettsted http://forskning.no/

forskning.no er en nettavis om norsk og internasjonal forskning. Nettstedet består av nyheter, bakgrunnsstoff, faktainformasjon og multimediapresentasjoner.

forskning.no ble startet i 2002 etter et initiativ fra Norges forskningsråd, som står for en stor del av finansieringen og er største leverandør av artikler. Nettavisen er eid av Foreningen for drift av forskning.no, og forskning.no er uavhengig og drives etter redaktørplakaten. Redaksjonelt stoff leveres blant annet av medlemsorganisasjonene og deres informasjonsarbeidere, foruten det som redaksjonen i forskning.no selv skriver.

I 2012 hadde forskning.no 72 forskningsinstitusjoner, hvorav de fleste er universiteter, høgskoler eller forskningsinstitutter. [1] Forskning.no samarbeider tett med det tilsvarende danske forskningsnettstedet, videnskab.dk, og det er planer om å få til et tettere nordisk samarbeid, blant annet er et engelskspråklig nettsted, sciencenordic.com, etablert fra og med november 2011. [2]

Nettstedet oppa i 2009 at de hadde 190 000 unike besøkende per måned og 700 000 besøk pr måned i 2014 [3][4] Nettstedet omtaler seg som «Nordens største kanal for forskningsformidling».

Nina Kristiansen er ansvarlig redaktør som overtok etter Erik Tunstad. Nettavisen har 14 redaksjonelt ansatte sentralt samt et frilansnettverk.[3]

Forskning.nos samarbeidsorganisasjoner[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Forskning.no: Om forskning.no
  2. ^ About ScienceNordic
  3. ^ a b Forskning.no Om redaksjonen
  4. ^ Norges forskningsråd Årsrapport 2009 s. 212 (pdf)


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]