Kompetanse Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kompetanse Norge
Kompetanse Norge
TypeDirektorat
VirkeområdeNorge
Etablert2001[1]
Org.nummer974 788 985
DirektørGina Lund
HovedkontorKarl Johans gt. 7
EierKunnskapsdepartementet
Ansatte110 (2016)[2]
Nettsidekompetansenorge.no

Kompetanse Norge er et direktorat underlagt Kunnskapsdepartementet, og som også får oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet.[3] Det nasjonale oppdraget er å bidra til økt deltakelse i arbeids- og samfunnsliv.

Fra 1. januar 2017 skiftet Vox, nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk navn til Kompetanse Norge, og nettstedet byttet til domenenavnet kompetansenorge.no.[4]

Arbeidsfelt[rediger | rediger kilde]

Tilskuddsforvaltning

Kompetanse Norge forvalter driftstilskudd til studieforbund, fjernundervisningsinstitusjoner og andre organisasjoner. Dessuten tildeler de også midler til pedagogisk utviklingsarbeid og forvalter Basiskompetanse i arbeidslivet.

Analyse

Kompetanse Norge gjennomfører undersøkelser, utredninger, analyser og evalueringer basert på data fra offentlige registre og dokumenterer. Vox legger ut tall og fakta om voksnes læring i sin statistikkbank.[5]

Integrering

Kompetanse Norge følger opp læreplan og norskprøver knyttet til opplæring i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere, samt etter- og videreutdanning for lærere og skoleledere.

Basisferdigheter

Kompetanse Norge utvikler metoder og kartleggingsverktøy som bygger på kompetansemålene for voksnes grunnleggende ferdigheter og etablerer etter- og videreutdanningstilbud for lærere og instruktører.

Karriereveiledning

Nasjonal enhet for karriereveiledning er en del av Kompetanse Norge. Kompetanse Norge administrerer tiltak og kvalitetsarbeid for karriereveiledning for unge og voksne. Kompetanse Norge utvikler tilbud innen realkompetansevurdering. Kompetanse Norge har flere tiltak for at flere skal ta etter- og videreutdanning.

Internasjonalt samarbeid

Kompetanse Norge deltar i Europakommisjonens arbeid med kompetansepolitikk og deltar i europeiske nettverk på feltene basisferdigheter, realkompetanse, integreringsarbeid og karriereveiledning.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Kompetanse Norge er sekretariat for Nasjonalt fagskoleråd og Nordiskt Nätverk för Vuxnas Lärande (NVL).

Kompetanse Norge hadde i 2011 et budsjett på 60 millioner kr.[6] Organisasjonen har 90 ansatte (2011), og hadde ti år før 140.[7]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]