Fafo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Forskningsstiftelsen Fafo
Forskningsstiftelsen Fafo
Type Stiftelse
Org.nummer 969 990 695
Stiftet 17. august 1992
Hovedkontor Oslo
Daglig leder Tone Fløtten
Inntekt 110 millioner kroner (2010)
Ansatte 97
Undergrupper 1 institutt
Nettsted www.fafo.no
Fafos lokaler på Grønland i Oslo.

Fafo er en norsk samfunnsvitenskapelig forskningsstiftelse, som arbeider med problemstillinger innen arbeidsliv, velferdspolitikk, levekår og demokrati nasjonalt og internasjonalt. Fafo har hovedkontor i Oslo og utenlandskontor i Beijing.

Fafo ble grunnlagt av Landsorganisasjonen i Norge (LO) i 1982 som «Fagbevegelsens senter for forskning, utredning og dokumentasjon». Forskningsstiftelsen Fafo ble opprettet i 1993, som en uavhengig stiftelse, med bidrag fra LO, Orkla ASA, Umoe As, Elkem ASA, Coop Norge SA, Sparebank 1 Gruppen, Norsk Kommuneforbund og Televerket. Den opprinnelige forkortelsen Fafo står ikke lenger offisielt for noe.

  • Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning as
  • Fafo Institutt for anvendte internasjonale studier as

Fafo ble grunnlagt og ledet i mange år av sosiologen Terje Rød-Larsen, som var direktør fra 1982 til 1993. Fra slutten av 1980-årene har Fafo hatt et stort internasjonalt engasjement, særlig i Midtøsten. Fafo gjennomførte en stor levekårsundersøkelse blant palestinerne, som la grunnlaget for den senere Osloavtalen, der Fafo og Terje Rød-Larsen var sentrale. Fafo var vertskap for de hemmelige forhandlingene som ledet til avtalen. Terje Rød-Larsen ble samme år som Osloavtalen ble undertegnet ansatt i Utenriksdepartementet med rang som ambassadør, og ble senere statsråd og visegeneralsekretær for Midtøsten i FN.

Fra 2015 har Tone Fløtten vært daglig leder i Fafo.[1][2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aftenposten, 20. juni 2008: utnevnt til barneombud igjen
  2. ^ Fafo.no: Tone Fløtten

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]