Øyvind Sauvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Øyvind Sauvik
Vinni
Vinni cropped.jpg
Vinni på Sluserock 2011
Født3. februar 1976 (42 år)
Arendal
Mor Ingunn Klepsvik
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet Norge
KallenavnVincent Vagabond, Vinni
SjangerHiphop
InstrumentVokalist
Nettstedhttp://vinnivagabond.no
Ensemble(r)
Vinni, Paperboys

Øyvind «Vinni» Sauvik (født 3. februar 1976 i Arendal) er en norsk musiker og er den ene halvdelen av hiphop-duoen Paperboys sammen med DJ Ole Alexander «Pope Dawg» Halstensgård. Sauvik er kjent under artistnavnet «Vincent Vagabond» og «Vinni».

Han var med på å starte Paperboys sammen med rapperen Jarle «J.J.» Hollerud på 90-tallet. De to traff hverandre i Tanzania i 1989 hvor foreldrene deres drev med hjelpearbeid. Sammen har de holdt på med ulike hiphop-prosjekter der og etter hvert hjemme i Oslo. På slutten av 90-tallet tok gutta i bruk navnet Paperboys og i 2001 kom deres første singel «Moving Up»/«It's Paper». I 2002 ga de ut sitt første album No Cure For Life, som de fikk Spellemannsprisen 2002 for i klassen hiphop. Etter debutalbumet forlot «J.J.» gruppen, og «Pope Dawg» ble med som nytt medlem av duoen. Under Alarmprisen 2004 vant de i klassen «Årets video» for videoen til singelen «Hey Man». For det tredje albumet When Worlds Collide vant de Spellemannprisen 2005 i klassen hiphop/R'n'B og Alarmprisen 2006 i klassen hiphop/rap. Paperboys har per 2018 gitt ut seks musikkalbum og to samlealbum.

2010 gikk «Vinni» solo under navnet «Vinni and the Vagabonds» med albumet «Happily Lost».

Sauvik har deltatt i ulike TV-program fra 2008 som Det store korslaget og Hver gang vi møtesTV 2 og Zebra Grand PrixTV 2 Zebra.

I 2012 kom singlene «Stjernestøv» og «Ikke sant», etterfulgt av «Se deg aldri tilbake» i 2013 og «Nabolaget» i 2014.

Vinni er å se som dommer i Idol i 2016.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Vinni
Paperboys
Vinni and The Vagabonds

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]