Idol gir tilbake

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I Idol gir tilbake samles Idol-deltakere fra flere sesonger, Idol-dommere og programledere i et direktesendt helaftens underholdningsshow som sendes på TV2.

Formål[rediger | rediger kilde]

Formålet med Idol gir tilbake er at Idol-deltakere, dommere og programledere vil bruke oppmerksomheten Idol har gitt dem til å hjelpe barn i andre deler av verden. I Norge går støtten fra «Idol gir tilbake» til Plan Norge, og organisasjoens arbeid med å bedre forholdene for barn i Afrika, Latin-Amerika og Asia.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Idol gir tilbake ble første gang holdt i Norge 1. desember 2007. Konseptet er tuftet på Idol gives back, som er fra USA, Idol gives back. I Norge produseres showet av Monster Media. Det holdes i Norge for andre gang 12. mai 2013.

2007[rediger | rediger kilde]

I den første Idol gir tilbake-sendingen var Marte Stokstad og Kyrre Holm Johannessen programledere. Det var gjensyn med 48 Idol-finalister, 7 Idol-programledere og 13 dommere. Alle Idol-finalistene i 2007 opptrådte, og en vinnermedley med Jorun Stiansen, Kjartan Salvesen, Kurt Nilsen og Aleksander With ble også fremført. I tillegg bidro Alejandro Fuentes, Tone Damli Aaberge, Marion Ravn, Margaret Berger, Maria Haukaas Storeng, Vivian Sørmeland, Cindy Hovde, Anneli Drecker, Gaute Ormåsen og flere andre i showet. Produsent var Steinar Berntsen.

2013[rediger | rediger kilde]

TV-sendingen ble ledet av Stian Blipp og Solveig Kloppen. På scenen stilte tidligere Idol-deltagere og dommere, som Kurt Nilsen, Astrid Smeplass, Tone Damli, Marion Ravn, Jenny Langlo, Aleksander With og Steffen Jacobsen – i tillegg til alle finalistene i Idol 2013. Produsent var Christian Holst Meinseth

2016[rediger | rediger kilde]

I 2016 sendte TV 2 The Stream. The Stream gir tilbake ble sendt 30. desember 2016 på TV 2 live. [trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]