Siri Vølstad Jensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Siri Vølstad Jensen
Født22. aug. 1995Rediger på Wikidata (28 år)
Ålgård i Gjesdal kommune
BeskjeftigelseMusiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
InstrumentGitar, piano
Aktive år2013–
PlateselskapPlayroom
IMDbIMDb

Siri Vølstad Jensen (født 1995) er en norsk sanger og låtskriver som vant Idol i 2013 og ble den gang den yngste norske idol-vinner.[1]

Vølstad Jensen gikk på musikklinjaVågen videregående skole i Sandnes. Hun begynte tidlig med pianoundervisning ved den kommunale kulturskolen i Gjesdal, og gikk siden over til sang, og fikk sangundervisning ved den samme kulturskolen fra 14-årsalderen.[2] Hun spiller forskjellig musikk, men har spesiell dragning mot country, noe som også vises i hennes debutalbum Coming Home som ble utgitt våren 2014.

Siri Vølstad Jensen har deltatt i en rekke TV-programmer, bl.a. Allsang på Grensen, God Morgen Norge, Norway Cup, Sommertid og Sankthans på Bryggen på TV2 samt Beat for Beat på NRK. I tillegg har hun spilt på ulike festivaler, blant annet Countryfestivalen på Vinstra, Seljord Countryfestival, Svartisfestivalen, Hinnøyfestivalen, Hallingmarken, Vannfestivalen, Frukt- og Laksfestivalen, Countryfestivalen i Westernbyen.

I tillegg til musikk studerer hun 5 årig master i Industriell Økonomi ved Universitetet i Stavanger med ett års utveksling ved University of Mississippi (Ole Miss) 2017/18.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album
Singler
  • What It Feels Like (2013)
  • Coming Home (2014)
Deltar på

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ tv2.no/underholdning (10. mai 2013): Siri Vølstad Jensen er årets «Idol»-vinner!, hentet 11. mai 2013
  2. ^ drommestipendet.no: Siri Vølstad Jensen Arkivert 4. mars 2016 hos Wayback Machine., hentet 11. mai 2013

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]