Siri Vølstad Jensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Siri Vølstad Jensen
Født22. august 1995 (24 år)
Beskjeftigelse Student, sanger og låtskriver
Nasjonalitet norsk
Musikalsk karriere
InstrumentGitar, piano
Aktive år2013–
PlateselskapPlayroom
Nettstedhttp://www.playroom.no/pages/nor/150-siri_voelstad_jensen/section/45-playroom_music[død lenke]
IMDbIMDbRedigér på wikidata

Siri Vølstad Jensen (født 22. august 1995Ålgård i Gjesdal kommune) er en norsk sanger og låtskriver som vant Idol i 2013 og ble den gang den yngste norske idol-vinner.[1]

Vølstad Jensen gikk på musikklinjaVågen videregående skole i Sandnes. Hun begynte tidlig med pianoundervisning ved den kommunale kulturskolen i Gjesdal, og gikk siden over til sang, og fikk sangundervisning ved den samme kulturskolen fra 14-årsalderen.[2] Hun spiller forskjellig musikk, men har spesiell dragning mot country, noe som også viser igjen i hennes debutalbum Coming Home som ble utgitt våren 2014.

Siri Vølstad Jensen har deltatt i en rekke tv-programmer som Allsang på Grensen, God Morgen Norge, Norway Cup, Sommertid og Sankthans på Bryggen på TV2 samt Beat for Beat på NRK. I tillegg har hun spilt på ulike festivaler, blant annet Countryfestivalen på Vinstra, Seljord Countryfestival, Svartisfestivalen, Hinnøyfestivalen, Hallingmarken, Vannfestivalen, Frukt- og Laksfestivalen, Countryfestivalen i Westernbyen.

I tillegg til musikk studerer hun 5 årig master i Industriell Økonomi ved Universitetet i Stavanger med ett års utveksling ved University of Mississippi (Ole Miss) 2017/18.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album
Singler
  • What It Feels Like (2013)
  • Coming Home (2014)
Deltar på

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ tv2.no/underholdning (10. mai 2013): Siri Vølstad Jensen er årets «Idol»-vinner!, hentet 11. mai 2013
  2. ^ drommestipendet.no: Siri Vølstad Jensen, hentet 11. mai 2013


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)