Bjørn Johan Muri

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bjørn Johan Muri
Bjørn Johan Muri.jpg
Bjørn Johan Muri, pauseinnslag MPG Skien 2011
Født 4. januar 1990 (26 år)
Ålesund
Nasjonalitet Norge
Sjanger Pop
Instrument Vokalist
Aktive år 2007- idag
Plateselskap Bitemark Productions
Band
Little Green Apples Falling Down From A Tree

Bjørn Johan Muri (født 4. januar 1990 i Ålesund) er en norsk sanger.

Muri begynte å interessere seg for musikk i 8-årsalderen da han startet å spille trommer. Da han var tolv spilte han gitar, sang og skrev egne låter. Som 16-åring startet han på musikkstudiet på Fagerlia VGS, og innledet samtidig opp et tre år langt musikalsk vennskap med jazzbandet «Little Green Apples Falling Down From a Tree». I 2007 meldte han seg på Idol for å få profesjonelle tilbakemeldinger. Dette førte til en 2.plass, og kort tid etter ble han signert av Universal Music AS. Hans første singel for Universal var «I Wanna Be Loved By You», dubbet som en duett med Marilyn Monroe. Denne «tradjazz»-klassikeren nådde 13.-plass på VG-lista.

I januar 2010 stilte han i den norske Melodi Grand Prix. Låta «Yes Man» kom på en 4.-plass i finale, og lå fem uker som nummer én på VG-lista. Påfølgende singler som «Circles» og «Once Upon a Time» ble også tatt godt imot på radio. Albumet Airwaves ble utgitt samme år. Han ble nominert til to Spellemannpriser i 2011.

Muri har vært programleder for Disney Scandinavia og talentkonkurransen «My Camp Rock» i 2010. Han har også deltatt i miljø- og antimobbekampanjer rettet mot barn for Disney og NRK.

I november 2012 slapp han sin single «Even a Fool».

Samtidig som han har jobbet med popmusikk har Bjørn Muri de siste årene[når?] hatt et nært forhold til orkesterlederen Kjell Karlsen, som har vært en slags musikalsk mentor. De har opptrådt sammen både på radio, små og store scener. I 2009 bidro han blant annet på Karlsens prosjekt Edvard Grieg in Jazz Mood.

I 2013 var han med å starte han opp «BiteMark Productions AS», som har som mål å levere ferdige låter og produksjoner for andre artister. Selskapets første låt «Det Vakje Mi Tid» ble lansert gjennom Melodi Grand Prix.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album
Singler

Singler[rediger | rediger kilde]

År Singel Listeplasseringer Album
NOR
2009 «The Beauty of Who You Are» - Airwaves
2010 «Yes Man» 1
«Circles» -
«Once Upon a Time feat. LidoLido» 17


Medvirkning

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]