Mariann Thomassen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mariann Thomassen
Mariann Thomassen2.JPG
Født3. januar 1979Rediger på Wikidata (42 år)
ÅlesundRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokal
IMDbIMDb

Mariann Thomassen Holstad (født 3. januar 1979 i Ålesund) er en norsk musiker og frontfigur i bandet Surferosa.

Thomassen flyttet litt rundt i sine yngre år før hun som 13-åring kom til Stryn. Der var hun med på å starte det lokale rockeverkstedet, og begynte i bandet Frizzy. Bandet markerte seg ved å komme til landsmønstring i UKM samt deltakelse på en nasjonal rockemønstring.

Da Thomassen senere flyttet til Bø i Telemark for studier, møtte hun mange av dem som nå er medlemmer i Surferosa. Hun ble vokalist for bandet i 2000 og en av de første spillejobbene var som support for BriskebyKroa i Bø. Hun ble etter hvert kjent for sin spesielle klesstil på scenen, samt sin kraftfulle stemme og utagerende stil. Hun og bandet har gitt ut tre album: Shanghai my heart, The Force og The Beat On The Street. Sistnevnte album fikk lunken mottakelse fra både VGs- og Dagbladets musikkanmeldere og gav det henholdsvis terningkast tre og to.[1][2]

Høsten 2007 var hun en av de fire dommerne i talent-programmet IdolTV 2, sammen med Asbjørn Slettemark, Benedicte Adrian og juryleder Jan Fredrik Karlsen.

Av utdanning har hun mellomfag i kultur og mediefag fra Høgskolen i Bø.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Talseth, Thomas (8. april 2008). «Surferosa: «The Beat On The Street»». VG. Besøkt 7. november 2008. 
  2. ^ Hvidsten, Sigrid (8. april 2008). «Det beste med Surferosa i øyeblikket er ananasskoene til Mariann Thomassen». Dagbladet. Besøkt 7. november 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.