Thomas Numme

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Thomas Numme
Celebrity photosession, Glasshuset (24067993992).jpg
Thomas Numme (til venstre) og Harald Rønneberg (til høyre) i Bodø 2016
Født Thomas Numme
28. februar 1970 (46 år)
Sandefjord
Ektefelle Annette Walther Numme
Nasjonalitet Norge
Aktive år 1999-
Kjente roller Senkveld med Thomas og Harald (2003-), talkshowvert
Idol (2003), programleder
Spellemannprisen (2004-2009), programleder

Thomas Numme (født 28. februar 1970 i Sandefjord) er en norsk programleder for det norske talkshowet Senkveld med Thomas og HaraldTV 2.

Han er sønn av Yngvar Numme, artisten fra humorgruppa Dizzie Tunes. Han vokste opp i Sandefjord og bor i dag sammen med kona Annette Walther Numme og deres tre barn i Oslo.

Thomas Numme debuterte i riksmedia som programleder og reporter i radioprogrammet Holger Nielsens MetodeNRK P3. Deretter var han programleder for barne-TV-programmene Video-sirkus, Nå er det nå, og NRK-programmet Trigger sammen med Solveig Kloppen. Også i 2002 ledet han den aller første norske Melodi Grand Prix Junior-utgaven sammen med Stian Barsnes-Simonsen. I januar 2003 ble han og hans makker, Harald Rønneberg programledere for den nye TV-satsingen Idol på TV 2. Dette ble en stor suksess, og siden høsten 2003 har paret vært programledere i sitt eget program, med navnet Senkveld med Thomas og Harald. Thomas Numme ble også portrettert som liten treåring i sangen "Thomas" fra Dizzie Tunes album "Ra-ta-ta-ta-ta-ta-ta-3" fra 1973 som ble skrevet og fremført av hans far.

Thomas Numme hadde vært nominert i Gullruten, bl.a. som årets programleder, hele 15 ganger, før han endelig vant "Beste underholdningsprogram" for Senkveld under Gullruten 2010.

Thomas Numme er deleier av artistbyrået/managementselskapet PLAN-B AS[1] (etbl. 1998), sammen med blant andre Harald Rønneberg, Truls Svendsen og Nicolai Nansen. I 2012 etablerte de PLAN-B TV AS[1]som står bak produksjoner som Senkveld med Thomas og Harald, Senkveld på turné, Truls oppdrag Hurtigruten og Oppdrag Norge, Tjukken og Lillemor, Thomas og Harald møter idrettskongen og Kongen på haugen.

Annet[rediger | rediger kilde]

I ungdommen var Numme en lovende håndballspiller, men måtte avslutte karrieren grunnet mye skade og sykdom. Han var også ivrig fotballspiller, men ga opp også denne karrieren grunnet manglende talent.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «PLAN-B». www.plan-b.no. Besøkt 7. april 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]