Margaret Berger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Margaret Berger
Margaret Berger, ESC2013 press conference 01 (crop) (cropped).jpg
Født 11. oktober 1985
Trondheim
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Spellemannprisen for årets musikkvideo
Sjanger popmusikk

Margaret Berger (født 11. oktober 1985 i Trondheim) er en norsk artist, musiker og DJ. Hun platedebuterte i 2004 med Chameleon etter en annenplass i Idol. Hun fikk Spellemannprisen for årets beste musikkvideo i 2004 for låten «Lifetime Guarantee». I 2006 ga hun ut platen Pretty Scary Silver Fairy, hvor låten «Samantha» ble en hit. I 2013 vant Margaret Berger den norske finalen i Melodi Grand Prix. Hun kom senere på 4. plass i den internasjonale Eurovision-konkurransen.

I 2014 var hun dommer i TV 2 programmet Idol Junior.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Berger vokste opp på Hitra, der hun bodde i tolv år. Hun sang i gospelkor og begynte å skrive sine egne sanger allerede som tolvåring. Hun gikk musikklinjen på Heimdal videregående skole.

Musikkarrière[rediger | rediger kilde]

Margaret Berger vokste opp på Hitra og i Trondheim i Sør-Trøndelag. Nasjonalt fikk hun sitt gjennombrudd på TV2 der hun fikk andreplass i fjernsynsprogrammet Idol i 2004, og hun platedebuterte nasjonalt samme år med Chameleon. Hun fikk Spellemannprisen for årets beste musikkvideo 2004 for «Lifetime Guarantee» og var også nominert til prisen for årets nykommer. Hun opptrådte blant annet på Storåsfestivalen i 2005.

I tiden etter det første albumet bevegde Berger seg mer mot sjangeren elektronika, en sjanger Berger har uttalt at hun trives veldig godt med. Høsten 2006 ga hun ut platen Pretty Scary Silver Fairy som er et popalbum med et elektronisk lydbilde. Singelen «Samantha» er den mest kjente låta fra dette albumet, og låta ble en radiohit sommeren og høsten 2006.

Berger fikk platekontrakt med BMG og er blitt kjent som en av deltagerne som har klart seg best etter Idol sammen med Kurt Nilsen.

I 2011 ga Berger ut i samarbeid med Universal vinyl-singelen «In a Box» med B-siden «4-E.V.E.R. L.O.V.E». «In a Box» ble listet på NRK P3 og fikk terningkast 5 i VG. Berger opptrådte også på by:Larm i 2011.

Margaret Berger jobber per 2013 med sitt tredje studioalbum med flere forskjellige produsenter, deriblant Martin Kleveland, Tomas Nerbø Smågesjø og den svenske elektro-duoen Lo-Fi-Fnk. Hun har uttalt at hun får inspirasjon fra band og artister som The Knife og Björk.

9. februar 2013 vant hun den norske finalen i Melodi Grand Prix[1] med låta «I Feed You My Love», skrevet av blant andre den svenske elektropopartisten Karin Park. 18. mai 2013 kom hun på 4. plass i den internasjonale finalen med samme låt[2].

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Margaret Berger er Norges Eurovision-håp
  2. ^ Eurovision Song Contest 2013 Results

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Tooji med «Stay» 
Norge i Eurovision Song Contest
(2013)
Etterfølger:
 Carl Espen med «Silent Storm»