Lisa Stokke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lisa Stokke
Trond Lien - Emil Solli-Tangen - Lise Mæland - Lisa Stokke - Jørn Hoel 2019.jpg
Lisa Stokke, nr to fra høyre, under konsert i Hønefoss kirke i desember 2019.
Født25. mars 1975[1] (44 år)
Tromsø
Utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts
Beskjeftigelse Sanger, skuespiller
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Årets tromsøværing (1999)
Musikalsk karriere
Instrumentvokal
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Lisa Stokke Jolly (født 25. mars 1975 i Tromsø) er en norsk skuespiller og sanger.

Biografi[rediger | rediger kilde]

1990-tallet[rediger | rediger kilde]

Stokke startet karrieren som deltager i TV-programmet Talentiaden i 1994. Året etter var hun med i det første kullet som gikk på Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA, «Paul McCartney-skolen») i Liverpool, hvor hun ble uteksaminert i 1998. Fire måneder etter eksamen hadde hun hovedrollen som Sophie i den nyskrevne musikalen Mamma Mia!West End i London. Etter ett år og rundt 400 forestillinger takket Lisa nei til ny kontrakt og et nytt år på scenen. Lisa spilte så hovedrollen som Tine i stykket Sangen om Gjest sammen med Helge Jordal i Bergen. Etter det medvirket hun i musikalen Back to Broadway sammen med Kåre Conradi, Benedicte Adrian og Jan Werner Danielsen.

2000–2009[rediger | rediger kilde]

I 2005 medvirket hun i stykket Vi er i hundre - en musikalsk showreise sammen med Hilde Lyrån, Brede Bøe og Sven Nordin. Sommeren 2005 var hun konferansier for Mandelakonserten i Tromsø til inntekt for aids og HIV i Sør-Afrika. Hun har også arbeidet med Harald Zwart i forbindelse med reklamejobber. Hun var med i en episode av den britiske TV-serien Jonathan Creek i 2001. I desember 2005 var hun, sammen med Kåre Conradi og Odd Børretzen, med på en julekonsert til inntekt for jordskjelvrammede i Pakistan.

Hun har også utgitt to CD-er, soloalbumet A Piece of Lisa i 2006[2] og før det Mamma Mia. I 2006 var hun med i den første norske musikaloppsetningen av Chess i Moster AmfiBømlo i Sunnhordland. Høsten 2006 flyttet Stokke og ektemannen til Oxford, etter at hun fikk den kvinnelige hovedrollen i storproduksjonen Guys and Dolls sammen med blant andre Don Johnson. I 2008 spilte hun i spillefilmen Lange flate ballær II, som var regissert av Harald Zwart. I denne filmen fikk hun på nytt Don Johnson som motspiller.

2010 og fremover[rediger | rediger kilde]

I 2010 opptrådte hun i sin egen NRK-dokumentar Lisa Goes To Hollywood, som portretterer hennes jakt på en rolle i Hollywood. Serien ble også vist i Sverige (SVT) og i Danmark (DR).

I 2011 medvirket Stokke i TV 2s Allsang på Grensen. Hun var i 2011 med i NRKs serie Småbyliv, hvor hun spiller konen til en av rollefigurene til Robert Stoltenberg. Samme år medvirket Stokke også i Desembernatt, julekonserter som fremføres hovedsakelig i Nord-Norge.

I 2013 var hun med og dubbet den animerte Disney-suksessen Frost (Frozen på engelsk) sammen med blant annet May Kristin Kaspersen. Stokke ga stemme til snødronningen Elsa, som er filmens hovedfigur. Frozen vant Oscar for beste animasjonsfilm. I den norske filmversjonen sang Stokke også den norske versjonen av Let It Go (originalversjonen ble fremført av Idina Menzel, og vant Oscar for beste originale sang). Let it go ble på norsk kalt La Den Gå,og den var en av de 25 versjonene Disney brukte i sin Multilanguage Sequence[klargjør].

Lisa spilte også rollen som «Grace Farell» i musikalen Annie, som ble satt opp på Folketeateret i Oslo høsten 2013.

Priser og utemerkelser[rediger | rediger kilde]

I 1999 ble hun kåret til Årets tromsøværing av Bladet Tromsøs lesere.[trenger referanse]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Singler
Deltar på

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Lisa Stokke, 1959207
  2. ^ «Lisa Stokke: «A Piece of Lisa»». VG Nett. 28. februar 2006. Besøkt 23. november 2006. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]