Liste over ordførere i Bergen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over ordførere i Bergen.

Før 1989 skjedde ordførerbytter normalt ved årsskiftet. Unntakene fra dette, og tidspunkt for bytter senere, er angitt i kolonnen kommentarer.[1]

Stilling Navn Periode Parti Kommentarer
Assessor Carsten B. Conradi 18371838
Auditør Jørgen Aall 18391841
Prokurator Georg H. Houge 1842
Assessor Jørgen Aall 18431844
Rektor Hans Holmboe 1845
Assessor Jørgen Aall 1846
Rektor Hans Holmboe 1847
Auditør Joachim Ege 1848
Rektor Hans Holmboe 18491850
Assessor Joachim Ege 1851
Auditør Paul Meyer Smit 18521853
Politiadjutant Ole Bøgh 1854
Auditør Paul Meyer Smit 18551856
Sorenskriver Ole Bøgh 1857
Auditør Paul Meyer Smit 18581859
Byfogd Boe N. Knap 1860
Assessor Joachim Ege 1861
Kjøpmann Jørgen Breder Faye 1862
Assessor Joachim Ege 18631864
Kjøpmann/Konsul Jacob Andreas Michelsen 18651866
Rektor Ivar Geelmuyden 18671868
Dispasjør Morten Beyer 18691872
Rektor Ivar Geelmuyden 18731875
Kjøpmann/Konsul Jacob Andreas Michelsen 18761878
Kaptein Gerhard Christopher Krogh 1879
Repslager/Brukseier Christian Andreas Irgens 18801881
Overrettssakfører Knud A. Angell 1882
Skolestyrer Bendix Edvard Bendixen 18831885 Venstre
Kjøpmann Johan Ameln 18861887 Venstre
Agent John Theodor Lund 18881890 Venstre
Oberstløytnant Gerhard Christopher Krogh 1891 Venstre
Skipsreder Christian Michelsen 18921893 Høyre
Overlege Klaus Hanssen 1894 Venstre
Skipsreder Christian Michelsen 18951898 Venstre
Kjøpmann Christian Meidell Kahrs 18991901 Venstre
Skipsreder Johan Ludwig Mowinckel 19021906 Venstre
Rektor Carl Geelmuyden 19071910 Venstre
Skipsreder Johan Ludwig Mowinckel 19111913 Venstre
Rektor Carl Geelmuyden 19141916 Venstre
Skoleinspektør Einar Greve 1917 Venstre
Overlærer Kristian Hopp 19181919 Arbeiderpartiet
Overrettssakfører Henrik Ameln 19201922 Høyre
Ingeniør Hans Seip 19231924 Avholdspartiet
Boktrykker Julius Moe Nilssen 1925 Høyre/Frisinnede Venstre
Direktør Ragnvald Johan Lorentzen 19261932 Høyre/Frisinnede Venstre Døde 24.10.32
Advokat Leif M. Michelsen 19321934 Venstre
Rektor Asbjørn Stensaker 19351942 Høyre Gikk av 28.03.42
Kaptein Alf Johannesen 19421945 Nasjonal Samling Beordret (tysk okkupasjon)
Rektor Asbjørn Stensaker 1945 Høyre Gjeninnsatt 08.05.45
Overlærer Nils Handal 19461953 Arbeiderpartiet Gikk av 31.10.53 (til Regjeringen)
Forsorgssjef Knut Tjønneland 19531959 Arbeiderpartiet
Disponent August D. Michelsen 19601963 Høyre
Utbyggingssjef Harry Hansen 19641969 Arbeiderpartiet Gikk av 22.09.69 (til Stortinget)
Folkeregisterdirektør Ragnar Juell Morken 19691971 Arbeiderpartiet
Professor Ole Myrvoll 19721973 Venstre/Det Nye Folkepartiet Gikk av 30.09.73 (til Stortinget)
Overlege Eilert Eilertsen 19731983 Høyre
Kjøpmann Arne Næss 19841985 Kristelig Folkeparti
Direktør Henrik J. Lisæth 19861987 Høyre
Kjøpmann Arne Næss 19881989 Kristelig Folkeparti Gikk av 01.04.89
Journalist Bengt Martin Olsen 19891995 Arbeiderpartiet Gikk av 31.10.95
Konsulent Ingmar Ljones 19951999 Kristelig Folkeparti Gikk av 25.10.99
Ingeniør Anne-Grete Strøm-Erichsen 19992000 Arbeiderpartiet Gikk av 26.06.00 (til Byrådet)
Konsulent Ingmar Ljones 20002001 Kristelig Folkeparti Gikk av 24.09.01 (til Stortinget)
Lektor Kristian Helland 20012003 Kristelig Folkeparti Gikk av 27.10.03
Direktør Herman Friele 20032007 Høyre Gikk av 29.10.07
Bakermester Gunnar Bakke 20072011 Fremskrittspartiet Gikk av 31.10.11 (til Byrådet)
Sykepleier Trude Drevland 2011 Høyre

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bergen kommune: Ordførere i Bergen kommune fra 1837 til 2011