Tyrkvisjonens sangkonkurranse 2020

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tyrkvisjonens sangkonkurranse 2020
Turkvision 2020 logo.png
Datoer: 20. desember 2020[1]
Sted: TV-studio
Tyrkia Istanbul i Tyrkia
Programledere: Esra Balamir
Refik Sarıöz
Nermin Barıszef[2]
Kringkaster: Türk Müzik Birliği (TMB TV)
Pausenummer: Natali Deniz («Sarmaş bana»)
Deltakere: 26
Vinner: Ukraina Natalia Papazoglu
«Tikenli yol»
Deltakelse
Debuterte: Moldova Moldova
Nogai flag.svg Nogaier i Russland
Polen Polen
Tjumen oblast Tjumen
Kasakhstan Uigurer i Kasakhstan
Tilbake: Basjkortostan Basjkortostan
Khakasia Khakasia
Moskva Moskva
Tatarstan Tatarstan
Tuva (republikk) Tuva
Sakha Sakha
Trakk seg: Nederland Nederland
Sverige Sverige
Tyrkvisjonens sangkonkurranse
◄2019    LOGO-TurkvisionJPG.jpg    2021►

Tyrkvisjonens sangkonkurranse 2020, eller Türkvizyon Şarkı Yarışması 2020, var den fjerde utgaven av Tyrkvisjonens sangkonkurranse. Konkurransen ble arrangert av den tyrkiske musikk-TV-kanalen Türk Müzik Birliği (TMB TV) med en finale 20. desember 2020 i Tyrkias største by, Istanbul.

Det blir tredje gang Tyrkia er vertskap for Tyrkvisjonens sangkonkurranse, og det er andre gang konkurransen blir arrangert i Istanbul. Programmet ble ledet fra et TV-studio i Istanbul hvor forhåndsinnsendte bidrag fra de ulike deltakerlandene og -regionene ble presentert.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Tyrkvisjonens sangkonkurranse er en årlig sang- og musikkonkurranse som ble arrangert første gang i 2013. Av ulike årsaker har konkurransen ikke blitt avholdt etter 2015, og konkurransen i 2020 blir det fjerde arrangementet i løpet av en tidsperiode på syv år.

Den 17. oktober 2020 offentliggjorde konkurransearrangøren TMB TV på sine nettsider og på sosiale medier at Tyrkvisjonens sangkonkurranse skal arrangeres som en internett-begivenhet i Istanbul i desember, med bidrag som er filmet på forhånd og sendt inn fra de ulike deltakerlandene og -regionene.[3] I de tidligere årene konkurransen har vært avholdt har artistene fremført sine bidrag direkte på scenen i arrangørbyen.

Teknikk og forberedelser[rediger | rediger kilde]

Som følge av at konkurransen ble arrangert uten at deltakerne fremførte sine bidrag direkte på scenen i vertsbyen, skulle de ulike nasjonale og regionale organisatorene innen 15. september 2020 sende inn videoopptak av bidraget.[4] De innsendte videoene skulle være i HD-kvalitet gjort fra tre ulike vinkler (helbilde, over brystet og et nærbildeopptak av bare hodet). Artistenes videobidrag skulle fremføres med en grønn chroma key-bakgrunn.[5] TMB TVs samarbeidspartnere skulle også sende inn filmklipp som ble benyttet til å lage postkortene mellom bidragene.

Konkurransens format[rediger | rediger kilde]

Programledere[rediger | rediger kilde]

Konkurransen ble presentert og ledet av Esra Balamir, Refik Sarıöz og Nermin Barıs fra et TV-studio. Det ble først offentliggjort to programledere, før det den 17. desember ble annonsert at to kvinner og en mann skulle være programledere.[1] Esra Balamir fra Adana er kjent som skuespiller, sanger, modell og tidligere programleder i blant andre Kral TV. Refik Sarıöz er radio- og TV-vert. Nermin Barıs er en aserbajdsjansk programleder som også er kjent fra TMB TV. Hun var en av programlederne da Tyrkvisjonens sangkonkurranse ble arrangert i Kazan i 2014 og da Bala Türkvizyon ble arrangert i Istanbul i 2015.[6]

Jury og avstemningsprosedyre[rediger | rediger kilde]

Juryen var sammensatt av ett medlem fra hver deltakerregion som ble valgt av lederen for regionens delegasjon, to personer fra TMB TV og en representant fra sponsorene.[5] Juryens leder var Güneş Cingöz, lederen for Hviterusslands delegasjon og tidligere deltaker i konkurransen i 2013.

Hvert jurymedlem tildelte alle melodiene, med unntak av egen regions melodi, en poengsum mellom 1 og 10 poeng.[7] Poengsummene ble sendt til jurylederen, og totalen ble avgitt som resultat.[5] Jurymedlemmene fulgte finalen, og avga sine poeng fra sine respektive regioner, via en satelittforbindelse. De tre deltakerne med høyest poengsum mottok pengepremier. Vinneren blir i tillegg invitert til finalen i 2021 og blir gitt muligheten til å filme en musikkvideo av sitt bidrag. Avstemningsresultatene som ble presentert under sendingen viste uregelmessigheter i resultatene, da Sandžak Novi Pazars avgitte resultater viste at jurymedlemmet hadde avgitt null poeng til 15 regioner. En region sto oppført å ha mottatt null poeng fra Moskva. De endelige totale offisielle resultatene til enkelte regioner stemmer heller ikke med det totale antallet stemmer disse regionene fikk ifølge resultatene presentert fra hvert jurymedlem.

I konkurransen skulle det i tillegg bli utdelt en publikumspris og priser fra sponsorene. Sympatiprisen fra publikum ble tildelt den artisten som fikk flest stemmer på konkurransens nettsted, hvor det ble lagt ut videoer av deltakere som fremfører sin egen versjon av «Sari gelin»[8] Avstemningen ble startet 16. desember. «Sari gelin» er en kjent folkesang fra Sør-Kaukasus som omhandler en gutts kjærlighet til en jente han ikke kan være sammen med.[9]

Deltakere[rediger | rediger kilde]

26 bidrag konkurrerte i finalen, noe som er det høyeste antallet deltakere hittil i konkurransens historie.[10] Deltakerne representerte 15 ulike europeiske og asiatiske land, 7 regioner i Russland, én region i Serbia, én region i Moldova og to folkegrupper. I likhet med i 2015 ble det ikke arrangert delfinale, og alle bidragene konkurrererte på lik linje mot hverandre i finalen. Som følge av at deltakerne fra de russiske regionene trakk seg fra konkurransen i 2015 og de påfølgende fire årene med avlyste konkurranser, var ti av deltakerne i 2020 artister som opprinnelig ble valgt til å representere sitt land eller sin region i årene mellom 2015 og 2019.

Nogaienes ungdomsunion, som sto bak utvelgingen av Stavropols bidrag, var de første til å kunngjøre sin deltakelse på sosiale medier 5. oktober 2020.[11] Kirgisistan og Tuva var de siste deltakerne som ble offentliggjort 15. desember.

Deltakernes startrekkefølge i finalen ble tilfeldig trukket av TMB TV 15. desember i et internett-møte med juryen.[10][12]

Debutanter[rediger | rediger kilde]

De to landene Polen og Moldova, det russiske oblastet Tjumen, nogaier i Russland og uigurene i Kasakhstan debutererte i Tyrkvisjonens sangkonkurranse i 2020. Polen og Moldova skulle opprinnelig delta første gang i 2016. Den sibirtatariske befolkningen i Russland debuterte og ble representert som Trjumen. Nogaiene skulle debutere i 2015 som Stavropol og uigur-folket skulle opprinnelig delta i 2013 som Xinjiang, men de trakk seg da fra konkurransen.[13]

Deltakere som trakk seg[rediger | rediger kilde]

Nederland og Sverige skulle debutere i konkurransen med henholdsvis Elcan Rzayev og Arghavan Agida.[14][15] Rzayev bekreftet senere at han måtte trekke seg fordi han ikke fikk muligheten til å filme sin opptreden før konkurransen som følge av landets strenge restriksjoner som var innført i forbindelse med covid-19.[16] Agida filmet sitt bidrag «Dirçəliş» 5. desember, og få dager senere ble det kjent at Sverige ikke skulle delta. Ifølge uoffisielle kilder skyldtes dette at bidraget ikke var filmet i henhold til arrangørens standarder.[17] Rzayev og Agida skulle opprinnelig delta i 2016.

Albania skulle opprinnelig bli representert av Rovena Stefa som skulle fremføre «Zjarr».[18] Stefa trakk seg senere av personlige årsaker, og Ilire Ismajli fikk tilbud om å delta for Albania. Ismajli hadde før dette fått tilbud om å delta i Tyrkvisjonens sangkonkurranse i 2021.[19]

Finale[rediger | rediger kilde]

# Land eller
region[10]
Artist[10] Melodi[20] Språk Komponist og
tekstforfatter[20][21]
Poeng
[22]
Pl.
01 Albania Albania Ilire Ismajli «Përsëri»
(tyrk.: «Dönme geri»)
Albansk/tyrkisk M/T:Avni Qahili 171 19
02 Nogai flag.svg Nogaier Zjanna Musajeva «Munajma»
(«Мунайма»)
Nogai M/T: Yahya Kudayberdiev 159 24
03 Basjkortostan Basjkortostan Ziliä Bäkhtijeva «Halqyma»
(«Халҡыма»)
Basjkirsk M: Zagir Zaynetdinov og Ziliä Bäkhtijeva
T: Julia Bäkhtijeva
174 17
04 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina Armin Muzaferija «Džehva» Bosnisk M: Alen Lemešević
T: Džemaludin Latić
194 3
05 Nord-Kypros Nord-Kypros Çağıl İşgüzar «Acıtır hep hayallerim» Tyrkisk M: Çağıl İşgüzar
T: Çağıl İşgüzar og Eliz Volkan
171 21
06 Nord-Makedonia Nord-Makedonia Cengiz Sipahi «Kal yanimda» Tyrkisk M/T: Ebrar Mazhar 171 20
07 Tuva (republikk) Tuva Omak Tsjopanovitsj Oorƶak «Bajla la talgam»
(«Байла ла талгам»)
Tuvinsk M: Natalia Lopsen
T: Zinalda Seren og Tsjimit
176 15
08 Aserbajdsjan Aserbajdsjan Aydan İlxaszadə «Can can qardaş can» Aserbajdsjansk M/T: Nalle Mirmemmedli 193 5
09 Polen Polen Mishelle «Doğma yerlər» Aserbajdsjansk M: Dmitriy Kireenkov
T: Elcan Rzayev
172 18
10 Tatarstan Tatarstan Dilia Akhmätşina «Ğafu it, awılım»
(«Гафу ит, авылым»)
Tatarisk M: Färit Akhmätşin
T: Fäüziyä Ğaynanova og Färit Akhmätşin
191 6
11 Tyskland Tyskland Seyran Ismayilkhanov «Odun» Tysk og tyrkisk M/T: Seyran Ismayilkhanov 190 8
12 Flag of Iraq Turkmen Front.PNG Irak-turkmenere Sarmad Mahmood «Kelebek» Tyrkisk M: Sarmad Mahmood
T: Mehmet ferit Erbiloğlu
150 26
13 Gagaus Gagaus Julia Arnaut «Kemenḉȁ» Gagausisk M: Ilya Filev
T: Todur Zanet
185 10
14 Khakasia Khakasia Darja Tatsjejeva «Ot çalında»
(«От чалында»)
Khakassisk M: Maria Kystojakova
T: Tatiana Shalginova
181 11
15 Ukraina Ukraina Natalia Papazoglu «Tikenli yol» Gagausisk M/T: Natalia Papazoglu 226 1
16 Sandžak Sandžak Novi Pazar Haris Skarep «Doživotno osuđen» Bosnisk M/T: Amir Lojo 178 13
17 Kirgisistan Kirgisistan Ayganış Abdijeva «Yupiter»
(«Юпитер»)
Kirgisisk M/T: Zarlyk Kambaraliev 176 16
18 Hviterussland Hviterussland Svetlana Agarwal «Məni anla» Aserbajdsjansk M/T: Günəş Cingöz 166 23
19 Moskva Moskva Olga Sjimanskaja «Hadi gel» Tyrkisk M/T: Günəş Cingöz 186 9
20 Romania Romania Sunai Giolacai «Niye?» Tyrkisk M: Nek Music
T: Abdulvahap Uluata
167 22
21 Kasakhstan Kasakhstan Almaz Köpzjasar «Kim ol»
(«Кім ол»)
Kasakhisk M/T: Nurasyl Tadzjanov 159 25
22 Moldova Moldova Pelageya Stefoglo «Ateş gibi» Tyrkisk M/T: Güneş Cingöz 191 7
23 Sakha Sakha Umsuura «Mokhsoğollor»
(«Мохсоҕоллор»)
Sakha M/T: Semjon Sjenjanov 204 2
24 Tjumen oblast Tjumen Adilia Tusjakova «Havalarda»
(«Һаваларда»)
Sibirtatarisk M: Ajdar Khamzin
T: Razilia Salavatova
193 4
25 Tyrkia Tyrkia Ertan og İsrafil «Ne yaptıysam olmadı» Tyrkisk M/T: İhsan Ertan Kaya 179 12
26 Kasakhstan Uigurer Sada «Muhebbetni béqing» Uigurisk M: Kakharmana Imenova
T: Rekhangul Makhpirovoj
178 14

Kringkastere og jurymedlemmer[rediger | rediger kilde]

Land/region Kringkaster(e)[23] Jurymedlem[24]
Albania Albania Avni Qahili
Aserbajdsjan Aserbajdsjan Azad Azərbaycan TV Kenan Çelik
Basjkortostan Basjkortostan Salajam TV Aigul Akhmadejeva
Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina Hayat Music Ahmed Švrakić
Gagaus Gagaus Teleradio-Gagaus Petr Petkovic
Hviterussland Hviterussland Günəş Cingöz (juryleder)
Flag of Iraq Turkmen Front.PNG Irak-turkmenere Ahmed Duzlu
Kasakhstan Kasakhstan Novoe Televidenie Marat Omarov
Khakasia Khakasia German Tanbajev
Kirgisistan Kirgisistan Tumar TV Gulnur Satylganova
Moldova Moldova Ivan Kain
Moskva Moskva Leusj Ljubitsj
Nord-Kypros Nord-Kypros Kıbrıs Genç TV Ertan Birinci
Nord-Makedonia Nord-Makedonia Erhan Hasip
Polen Polen Dawid Szwajcowski
Romania Romania Alpha Media TV og Media TV Genghiz Erhan Cutcalai
Sakha Sakha Valentina Romanova
Sandžak Sandžak RTV Novi Pazar Denis Mavrić
Nogai flag.svg Stavropol (nogai) Ajna Tsjerkesova
Tatarstan Tatarstan BEZ Damir Davletsjin
Tjumen oblast Tjumen Kabirov Mansur Mannurovitsj
Tuva (republikk) Tuva
Tyrkia Tyrkia Türk Müzik Birliği Selim Gülgören
Tyskland Tyskland Düğün TV Volkan Gücer
Kasakhstan Uigurer Polat Izimov
Ukraina Ukraina Nadezhda Malenkova

Premier og priser[rediger | rediger kilde]

Jury 1.-plass 40 000 lira
(tilsvarer ca. 47 100 kroner)
Ukraina Ukraina Natalia Papazoglu
«Tikenli yol»
2.-plass 24 000 lira
(tilsvarer ca. 28 300 kroner)
Sakha Sakha Umsuura
«Mokhsoğollor»
3.-plass 16 000 lira
(tilsvarer ca. 18 900 kroner)
Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina Armin Muzaferija
«Džehva»
Publikumspris Sympatiprisen Moskva Moskva Olga Sjimanskaja
(39 588 stemmer)[25]

Poengfordelingsskjema[rediger | rediger kilde]

Mottatte jurypoeng[21]
Albania Nogai flag.svg Basjkortostan Bosnia-Hercegovina Nord-Kypros Nord-Makedonia Tuva (republikk) Aserbajdsjan Polen Tatarstan Tyskland Flag of Iraq Turkmen Front.PNG Gagaus Khakasia Ukraina Sandžak Kirgisistan Hviterussland Moskva Romania Kasakhstan Moldova Sakha Tjumen oblast Tyrkia Kasakhstan Offisiell
total*
Total*
Albania Albania 8 8 10 8 10 6 4 5 8 6 7 7 8 7 7 5 7 9 6 4 7 2 7 4 4 171 164
Nogai flag.svg Nogaier 8 9 8 7 9 6 3 7 8 8 8 7 9 7 0 4 8 8 8 6 8 4 8 4 5 159 167
Basjkortostan Basjkortostan 8 8 8 7 9 10 5 10 10 8 8 10 10 9 0 5 9 0 7 4 7 3 8 6 5 174 174
Bosnia-Hercegovina Bosnia 10 8 9 8 10 7 5 7 8 9 8 8 10 7 10 6 8 9 6 5 8 3 8 7 4 194 188
Nord-Kypros N.-Kypros 8 7 8 8 10 7 9 4 8 5 10 7 7 8 0 4 8 7 6 4 8 3 6 7 4 171 163
Nord-Makedonia N.-Makedonia 10 7 7 10 8 6 4 3 8 6 9 7 7 8 9 5 7 8 7 4 7 3 6 5 4 171 165
Tuva (republikk) Tuva 8 8 8 8 7 7 3 5 8 7 7 7 10 7 0 7 6 6 8 6 9 4 9 6 5 176 166
Aserbajdsjan Aserbajdsjan 10 9 9 8 9 9 6 8 5 7 10 5 8 10 6 5 10 9 8 9 7 4 7 6 9 193 193
Polen Polen 8 6 9 9 7 8 6 4 8 9 7 10 8 7 2 7 8 10 6 3 9 3 7 4 4 172 169
Tatarstan Tatarstan 9 9 10 8 8 7 8 7 9 10 8 9 9 9 0 6 7 9 8 6 9 4 8 6 7 191 190
Tyskland Tyskland 9 9 10 8 8 10 6 6 10 9 9 7 10 9 5 9 8 7 9 4 8 3 9 4 4 190 190
Flag of Iraq Turkmen Front.PNG Irak-turkmenere 8 7 8 8 7 8 5 3 5 8 6 7 10 7 0 5 7 6 7 3 7 3 7 3 4 150 149
Gagaus Gagaus 8 8 10 8 9 8 6 4 8 8 6 7 10 9 0 9 8 9 9 6 9 4 7 7 8 185 185
Khakasia Khakasia 9 9 10 8 7 8 10 4 4 8 7 8 10 8 0 8 9 6 8 6 9 4 7 7 8 181 182
Ukraina Ukraina 8 10 10 9 7 9 9 10 10 10 9 9 10 7 4 10 10 10 10 8 10 2 10 8 10 226 219
Sandžak Sandžak NP 8 7 10 10 6 9 7 4 9 8 8 7 7 8 8 10 6 8 7 2 8 3 8 6 4 178 178
Kirgisistan Kirgisistan 9 7 9 8 8 7 6 4 9 8 8 8 8 8 9 0 9 9 7 5 8 3 7 7 4 176 175
Hviterussland Hviterussland 9 6 6 8 8 7 7 6 5 8 7 7 9 9 8 1 5 10 6 4 9 3 8 5 5 166 166
Moskva Moskva 8 9 8 10 6 10 9 6 10 8 5 8 9 10 9 0 6 10 8 4 8 3 9 7 6 186 186
Romania Romania 8 6 9 8 7 9 6 5 3 8 6 7 8 8 8 0 6 8 8 7 8 3 9 5 7 167 167
Kasakhstan Kasakhstan 9 5 7 9 8 7 5 4 4 8 4 9 7 8 7 0 6 6 8 6 7 3 6 4 10 159 157
Moldova Moldova 8 8 10 8 7 9 7 7 8 8 8 8 9 10 9 0 7 8 9 8 5 3 8 6 5 191 183
Sakha Sakha 9 8 10 8 8 10 10 5 10 8 7 8 8 10 10 0 10 9 9 9 8 8 9 6 7 204 204
Tjumen oblast Tjumen 9 7 7 8 8 8 6 4 6 8 7 8 8 7 7 0 5 8 7 6 5 7 3 8 6 193 163
Tyrkia Tyrkia 10 6 7 10 9 8 5 10 6 8 5 10 8 7 9 8 6 8 9 6 3 8 3 7 3 179 179
Kasakhstan Uigurer 10 7 7 9 8 8 5 7 9 8 4 8 7 7 7 3 5 8 7 7 10 7 3 7 7 178 175
Totalt avgitt 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
 • Offisiell total: Det offisielle resultatet, og den endelige poengsummen hver region mottok, ifølge TMB TV (presentert under sendingen).
 • Total: Total poengsum hver region mottok hvis man summerer tallene i stemmeskjemaet (jurystemmer avgitt fra hvert enkelt jurymedlem, slik de ble presentert under sendingen)

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ a b Türkvizyon.tv, haberler 12. desember 2020 (arkivert side). Besøkt 12. desember 2020. (tr)
 2. ^ TMB TV 17. desember 2020. Haberler. Besøkt 17. desember 2020. (tr)
 3. ^ Konkurransens offisielle hjemmeside. Haberler. Türkvizyon 2020 başliyor. Besøkt 17. oktober 2020. (tr)
 4. ^ Eurovoix World 17. oktober 2020. All Performances Must Be Recorded By…. Besøkt 17. oktober 2020. (en)
 5. ^ a b c Katılım Koşulları på turkvizyon.tv. Som vist 19. desember 2020. (tr)
 6. ^ Eurovoix-World 17. desember 2020. Programledere. Besøkt 17. desember 2020. (en)
 7. ^ Eurovoix-World 19. desember 2020. Voting Rules Changed Ahead of Tomorrow's Final. Besøkt 20. desember 2020. (en)
 8. ^ Türkvizyon Sempati Ödülü på turkvizyon.tv. Besøkt 19. desember 2020.
 9. ^ Eurovoix-World 16. desembere 2020. Voting Opens in the Sympathy Award. Besøkt 19. desember 2020. (en)
 10. ^ a b c d Sangkonkurransens hjemmeside. Haberler 15. desember 2020. Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın katılımcı ülkelerinin yarışacağı sıralama belli oldu. Besøkt 15. desember 2020. (tr)
 11. ^ Союз ногайской молодежи på Instagram. Innlegg delt 5. oktober 2020. Besøkt 18. oktober 2020.
 12. ^ Eurovoix-World 15. desember 2020. Running Order Announced. Besøkt 15. desember 2020. (en)
 13. ^ Eurovoix-World 17. desember 2013. All of the Songs Announced. Besøkt 15. desember 2020. (en)
 14. ^ Sangkonkurransens hjemmeside 10. november 2020. …Hollanda'yi Elcan Rzayev (arkivert som vist 21. november 2020). (tr)(en)
 15. ^ Sangkonkurransens hjemmeside 10. november 2020. Türkvizyon 2020'de Isveç'i… (arkivert som vist 6. desember 2020). (tr)(en)
 16. ^ Eurovoix-World 5. desember 2020. …Withdraws from Turkvision 2020. Besøkt 6. desember 2020. (en)
 17. ^ Eurovoix-World 12. desember 2020. Sweden Withdraws…. Besøkt 13. desember 2020. (en)
 18. ^ Sangkonkurransens offisielle hjemmeside 27. november 2020. …Arnavutluk'u Rovena Stefa… (arkivert som vist 27. november 2020). (tr)
 19. ^ Eurovoix-World 13. desember 2020. Intervju av Ilire Ismajli. Besøkt 13. desember 2020. (en)
 20. ^ a b Sangkonkurransens hjemmeside. Haberler. Besøkt 15. desember 2020. (tr)(ru)(en)
 21. ^ a b Tyrkvisjonens sangkonkurranse på TMB TV 20. desember 2020.
 22. ^ Sangkonkurransens hjemmeside. Haberler 20. desember 2020. 2020 Türkvizyon Şarkı Yarışması Kazananı Ukrayna’dan Natalya Papazoğlu!. Besøkt 20. desember 2020. (tr)
 23. ^ TMB TV. Haberler. Besøkt 18. desember 2020.
 24. ^ Eurovoix-World 20. desember 2020. How the Winner will be Determined. Besøkt 20. desember 2020. (en)
 25. ^ turkvizyon.tv, haberler 1. januar 2021. 2020 Türkvizyon sempati ödülü. Besøkt 1. januar 2021. (tr)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]