The Simpsons Hit & Run

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Simpsons Hit & Run
UtviklerRadical Entertainment
UtgiverVivendi Games
Distributør20th Century Studios
SerieThe Simpsons
PlattformPlayStation 2, GameCube, Xbox, Windows
UtgivelseNA 16. september 2003
EU 24. oktober 2003
SjangerAction, eventyr
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrenseESRB: Teen
PEGI: 7+
OFLC: G

The Simpsons Hit & Run er et action/eventyrspill basert på animasjonsserien Simpsons. Spillet ble lansert 16. september 2003 i Nord-Amerika og 24. oktober 2003 i Europa.[1] Det ble utviklet av Radical Entertainment og utgitt av Vivendi Games til spillkonsollene Nintendo GameCube, Xbox, PlayStation 2 og Windows-baserte datamaskiner.[1]

Spillet fokuserer for det meste rundt bilkjøringsoppdrag, og i likhet med Grand Theft Auto-serien kan de fleste bilene stjeles og kjøres av spillfiguren.

Spillet har syv nivåer, spredt over tre separate kart. Spilleren kan kontrollere en bestemt karakter på de forskjellige nivåene. Karakterer som kan spilles er Homer Simpsons, sønnen Bart Simpson, datteren Lisa Simpson, Marge Simpson eller Apu Nahasapeemapetilon. Karakteren kan gå, hoppe, løpe eller gå til nærkamp mot andre karakterer. Forskjellige skjulte kjøretøyer er tilstede på hvert nivå, og kan brukes av spilleren hvis bilene blir oppdaget. Karakteren kan angripe fotgjengere, ødelegge kjøretøy eller andre gjenstander. Politiet i spillet kan gå til gjengjeldelse på grunn av spillerens dårlige oppførsel, for eksempel hvis karakteren kjører over andre karakterer, eller ødelegger objekter.

Hvert nivå inneholder også forskjellige gjenstander som spilleren kan samle på, for eksempel mynter. Spilleren kan også holde på med et samlekortspill fra TV-serien Itchy and Scratchy. Det finnes syv forskjellige kort på hvert nivå. Når spilleren samler alle de sju kortene på et nivå, låses et annet minispill opp. Hvis alle de 49 kortene er samlet fra alle nivåene, låser spilleren opp en spesiell video fra The Itchy & Scratchy Show. Forskjellige hendelser kan få spilleren til å miste mynter, for eksempel hvis spilleren blir skadd. Hvis spilleren blir pågrepet av politiet, får man en bot på 50 mynter.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

En rekke mystiske hendelser foregår over hele Springfield; en flokk store, mystiske robot-veps dukker opp. Bart blir bortført utenfor et stadion, og Lisa forsøker å finne igjen broren sin ved å utforske byen i håp om å finne ledetråder. Hun oppdager at de svarte sedanene som har dukket opp over hele byen, er knyttet til Barts forsvinning. Lisa finner til slutt Bart, om bord på et skip ved Springfield Havn. Men Bart ser ut til å ha fått hukommelsestap, og mumler uforståelig. Moren deres Marge forsøker å finne ut hva som kan ha påvirket Bart. Hun undersøker blant annet en merkelig kornsirkel som nylig dukket opp i Cletus Spuckler sin åker. Abraham Simpson forteller Marge at kornsirkelen var en eksakt kopi av brus-merket Buzz Cola sin logo.

Marge gir litt brus til Bart, og han avslører at Buzz Cola blir brukt til tankekontroll av romvesener. Marge bestemmer seg for å rense Springfield for drikken. Men til tross for hennes innsats, beholder drikken fremdeles sin popularitet i Springfield. Apu Nahasapeemapetilon forsøker å finne kilden til colaen. Han oppdager at alle cola-bilene er registrert ved Springfield Museum of Natural History. Apu og Bart bestemmer seg for å komme seg inn på museet, hvor de oppdager en meteor som var kilden til all colaen. De avlytter også en samtale mellom to romvesener, Kang og Kodos. Apu og Bart oppdager at vepsene inneholder skjulte kamera, som skal filme hendelser som foregår i Springfield for et intergalaktisk reality-program - kalt Foolish Earthlings.

Romvesenene planlegger å bruke colaen for å gjøre innbyggerne i Springfield sinnssyke, og deretter planlegger Kang og Kodos distribuere laserpistoler blant innbyggerne for å drive hele byen til en voldelig massakre som de håper skal trekke mange TV-seere i resten av galaksen. Apu er alt for redd for romvesenene, og nekter å hjelpe Simpsons-familien videre. Men Bart og Homer følger etter Kang og Kodos til et bryggeri. Men romvesenene har allerede sluppet Buzz Cola gjennom byens vannforsyning. Brusen frigjør også de døde fra en kirkegård, og zombiene invaderer Springfield natten før Halloween. Men Professor Frink har oppdaget romvesenets svakhet. De må forsøke å ødelegge romskipet, for å redde hele byen og alle innbyggerne.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «The Simpsons: Hit & Run». IGN. Arkivert fra originalen 24. oktober 2007. Besøkt 30. mars 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]