Hopp til innhold

The Last Waltz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For Engelbert Humperdincks hit, se The Last Waltz (sang)
The Last Waltz
The Band (ikke i bildet: Richard Manuel) med Bob Dylan, Ringo Starr, Ronnie Hawkins, Dr. John, Neil Young, Joni Mitchell, Van Morrison og Neil Diamond under konserten i 1976.
Konsertalbum med The Band
Utgitt16. april 1978
Innspilt25. november 1976
SjangerRock
LengdeFeil: ugyldig tid
Lengde2:9:6
PlateselskapWarner Bros. Records
Komponist(er)The Band
Produsent(er)Robbie Robertson
Anmeldelse(r)
Plass i kronologi
Anthology
(1978)
The Last Waltz
To Kingdom Come
(1989)

The Last Waltz er The Bands avskjedskonsert, Martin Scorseses konsertfilm og albumet fra konserten.

The Band, som besto av Levon Helmtrommer, mandolin og vokal, Rick Dankobass og vokal, Garth Hudsonorgel, Richard Manuelkeyboard, perkusjon og vokal og Robbie Robertsongitar og viktigste komponist, hadde opptrådt i 16 år da de bestemte seg for å avslutte samarbeidet med The Band.

De holdt sin siste konsert på Winterland Ballroom i San Francisco og laget rockehistorie ved å samle noen av den tids aller fremste artister og musikere på en og samme konsert. Stedet ble valgt siden det var det første stedet gruppen hadde opptrådt sammen under navnet The Band. Konserten var ikke bare en avskjedskonsert, men også en feiring av dem selv og deres beste venner og inspirasjonskilder.

Konserten ble holdt på Thanksgiving, 25. november 1976, og publikum spiste først kalkunmiddag og hadde «ballroomdans» før konserten. Bill Graham var konferansier.

Artister som opptrådte med The Band:

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]