Robert Christgau

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Robert Christgau
Robert Christgau 02.jpg
Født18. april 1942 (77 år)
Greenwich Village
Utdannet ved Dartmouth College
Beskjeftigelse Journalist, reporter, essayist, skribent, musikkritiker
Nasjonalitet USA
Utmerkelse Guggenheim-stipendet

Robert Christgau (født 18. april 1942) er en amerikansk essayist, musikkjournalist og selvutnevnt «Dean of American Rock Critics» (De amerikanske rockkritikernes dekan).[1]

Christgau ble født i New York. Han sier at han ble rock and roll-fan da discjockeyen Alan Freed kom til byen i 1954. Han forlot New York for å begynne på college i New Hampshire, hvor han ble uteksaminert i 1962. I collegetiden ble han mer interessert i jazz, men vendte tilbake til rock and roll så snart han kom tilbake til New York.

Til å begynne med skrev han noveller, før han i 1964 ble sportjournalist og senere politireporter for Newark Star-Ledger. Christgau begynte som frilanser etter at en reportasje om en kvinnes død i New Jersey ble publisert i New York Magazine. Han ble forespurt om å ta over den inaktive musikkspalten i Esquire, og begynte der i 1967. Da Esquire la ned spalten flyttet han over til The Village Voice i 1969 og tok endog en jobb som collegelærer.

I 1972 ble han fast ansatt av Newsday, men vendte i 1974 tilbake til Village Voice som musikkredaktør. Fra 1974 til 2006 var han ansvarlig for Village Voice Pazz & Jop-liste. I 2006 ble han avskjediget «for taste» (for smak) kort etter å ha blitt kritisert av New Times Media.[2] To måneder senere begynte han å skrive for Rolling Stone Magazine.

Christgau har også regelmessig skrevet for Playboy, Spin, Creem og Blender. I 2005 ble han professor på Clive Davis Department of Recorded Music på New York University.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]