Natt på Manhattan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Natt på Manhattan.
orig. After Hours
Generell informasjon
Sjangerkomediefilm
Utgivelsesår1985
Prod.landUSA
Lengde97 minutter min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMartin Scorsese
ProdusentGriffin Dunne
ManusforfatterJoseph Minion
MusikkHoward Shore
Foran kamera
Hovedrolle(r)Rosanna Arquette
Verna Bloom
Thomas Chong
Annen informasjon
Budsjett4,5 millioner dollar
Prod.selskapWarner Bros.
Premiere13. september 1985
Eksterne lenker

Natt på Manhattan (originaltittel: After Hours) er en amerikansk svart komedie fra 1985 skrevet av Joseph Minion og regissert av Martin Scorsese. Paul Hackett (Griffin Dunne), en newyorker, opplever en rekke eventyr og farer i det han prøver å finne sin vei hjem fra SoHo. I rollene finner vi Griffin Dunne, Rosanna Arquette, Teri Garr, John Heard, Linda Fiorentino, Tommy Chong, Cheech Marin, Dick Miller og Bronson Pinchot.

Handling[rediger | rediger kilde]

Paul Hackett møter Marcy Franklin ved en lokal kafé i New York City. Marcy forteller at hun bor sammen med en billedhugger som heter Kiki Bridges. Senere på kvelden, etter å ha ringt nummeret under påskudd av å kjøpe noe fra Kiki, tar Paul en drosje til leiligheten. I leiligheten møter han Kiki, som arbeider på en skulptur av en skrikende mann. Men i løpet av besøket kommer han over flere bevis som antyder at Marcy er vansiret av brannskader. Som et resultat av dette, og merkelige oppførselen fra Marcy, går Paul brått ut av leiligheten.

Paul går deretter til en bar hvor Julie, en servitør, umiddelbart blir forelsket i ham. Paul får vite at det har vært en rekke innbrudd i nabolaget. Bartenderen, Tom Schorr, tilbyr å gi Paul penger for billett til t-banen, men han klarer ikke å åpne kassaapparatet. Etterpå oppdager Paul to innbruddstyver, Neil og Pepe, med Kikis skulptur. Han konfronterer dem, de flykter og slipper skulpturen i prosessen. Når Paul returnerer skulpturen, oppfordrer Kiki ham til å be Marcy om unnskyldning. Når han forsøker å gjøre dette, oppdager han imidlertid at Marcy har begått selvmord.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]