PDP-7

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
PDP-7 i Oslo

DEC PDP-7 er en minidatamaskin som produseres av Digital Equipment Corporation. Datamaskinen ble introdusert i 1965 til bruk i deres Flip-Chip teknologi. Med en prislapp på bare $72,000 var det en billig men kraftfull maskin etter datidens standarder. PDP-7 var den tredje av DECs 18-bit maskiner, og hadde essensielt det samme instruksjonssettet som forgjengerne PDP-4 og PDP-9. PDP-7 var den første PDP som benyttet wire-wrapping (elektriske forbindelser uten kretskort).

I 1969 skrev Ken Thompson den første versjonen av operativsystemet UNIX i assemblerspråket til PDP-7. En PDP-7 ved Massachusetts General Hospital i Boston ble brukt til utviklingen av programmeringsspråket MUMPS i 1966.

Noen få gjenværende PDP-7 systemer er fortsatt operative. En PDP-7 er også under restaurering i Oslo i Norge. En PDP-7 som tidligere befant seg ved University of Oregon i dets Nuclear Physics laboratory, befinner seg nå i operativ tilstand ved Living Computer Museum i Seattle, Washington. En tredje maskin befinner seg i samlingen til Max Burnet nær Sydney, Australia.