Linux Journal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Logo

Linux Journal (forkortes ofte LJ) er et månedstidsskrift publisert av Belltown Media, Inc. (Houston, Texas) med Linux-kjernen og operativsystemene som bygger på denne kjernen som hovedområde.

Det første nummeret av Linux Journal kom 1. mars 1994, blant annet med et intervju med skaperen av Linux, Linus Torvalds.[1] LJ var det første Linux-tidsskriftet på markedet.

Linux Journal publiserer artikler om utvikling og bruk av Linux og tilhørende programvare for lesere med ulik teknisk kunnskap, eksempelvis alt fra hvordan skrive device drivers til hvordan redigere fotos med GIMP. Artiklene omfatter bruksanvisninger (how-to), læreverk (tutorial), tips, markedsanalyser, omtale av Linux-produkter og annet.

I begynnelsen av juli 2014 ble det kjent at NSA klassifiserer Linux Journal som et ekstremistforum og at deres XKeyscore-program følger lesere av Linux Journal som om de var potensielle terrorister.[2][3][4][5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Young, Robert (1. mars 1994). «Interview with Linus, the Author of Linux». Linux Journal. Besøkt 6. juli 2014. 
  2. ^ J. Appelbaum, A. Gibson, J. Goetz, V. Kabisch, L. Kampf, L. Ryge: NSA targets the privacy-conscious
  3. ^ Lena Kampf, Jacob Appelbaum und John Goetz, NDR: Von der NSA als Extremist gebrandmarkt, tagesschau.de
  4. ^ Kyle Rankin: NSA: Linux Journal is an "extremist forum" and its readers get flagged for extra surveillance, linuxjournal.com
  5. ^ XKeyscore-koden

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]